Beda antara jarawat neonatal sareng jarawat orok

Orok sareng jarawat

Jerawat dina orok ieu has jarawat neonatal; Ukuranana leutik sareng nembongan dina sasih mimiti hirup.

Jarawat mangrupakeun gangguan kulit anu umum, jinak sareng samentawis Dina kalolobaan kali. Nalika aranjeunna nyaritakeun yén orok ngagaduhan jarawat, urang ngarasa anéh sabab sigana kami patologis anu khas pikeun jalma ngora. Nalika ngeunaan bayi, éta disebat jarawat neonatal. Dina kakandungan sareng ngaliwatan plasénta, indung masihan orok sadayana anu diperyogikeun, kalebet hormon. Nalika ieu ngarangsang kelenjar sebaceous, pori-pori kulit janten radang sareng katutup, anu nyésakeun di tempatna mangrupikeun séri jarawat anu urang disebat jarawat. Éta langkung umum di lalaki kusabab kalakuan hormon séks jalu.

Jarawat neonatal teu kedah bingung sareng jarawat murangkalih, kumargi masalahna nyaéta masalah anu langkung serius sareng meryogikeun ahli. Beda anu paling kasohor antara dua ieu nyaéta ieu:

Jarawat neonatal

  • Éta henteu biasana sumebar ngalangkungan 2 atanapi 3 bulan hirup sareng henteu kedah diperlakukeun.
  • Jerawat, anu seueurna dina raray orok, aranjeunna henteu nyeri.
  • Éta ogé henteu nyeureud, sapertos kasus bijil tina gigitan, aranjeunna henteu katular.
  • Dupi ti ukuranana dikirangan.
  • Entong ngahémat hubungan sareng diet indung, boh dina kakandungan ogé dina periode laktat.

Jarawat orok

  • Anu nyababkeun henteu lengkep jelas.
  • Éta némbongan sakitar 3-6 bulan umur orok na éta tiasa diperpanjang dugi ka 2 taun.
  • Jerawat siga jarawat nonoman
  • Aya kajian anu aya hubunganana sareng a patologi asal tepa dihasilkeun ku jamur Malasezzia.
  • Jinis jarawat ieu ningkatkeun kamungkinan jarawat dina tahap rumaja.
  • A perlakuan langkung agrésif tibatan dina kasus jarawat neonatal.

Dina kadua kasus sareng pikeun nyegah munculna perobihan kulit ieu, idéal nyaéta ngalakukeun tanpa krim dina raray orok supados henteu ngaheabkeunana ku zat naon waé. Pori-pori kulit orok kedah bersih sareng bebas minyak. Anu pangsaéna nyaéta kabersihan anu saé dina kulit orok ku cai sareng sabun nétral. Upami orok anjeun ngagaduhan jarawat sareng anjeun hoyong ngaluarkeun patologi naon waé, anjeun kedah konsultasi sareng pediatrik anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.