Bahaya ngaroko nalika nyusuan

nikotin-kakandungan

Hatur nuhun kana nyusuan, murangkalih tiasa nampi nutrisi anu diperyogikeun nepi ka bisa tumuh jeung mekarkeun ku cara anu séhat. Éta sababna upami indung nyababkeun gagabah pisan ngaroko nalika nyusu sapertos kitu, bakal aya panurunan anu signifikan dina nutrisi sapertos naon anu dibutuhkeun pikeun kaséhatan orok.

Saolah-olah ieu henteu cekap, Roko nyababkeun turunna anu signifikan dina produksi susu ibu. Dibikeun kanyataan ieu, para profesional mamatahan ngalawan roko nalika nyusu tetep. Dina tulisan di handap ieu kami bakal nyarios langkung seueur ngeunaan résiko sareng bahaya ngaroko nalika nyusuan.

Naon résiko ngaroko nalika nyusuan?

Sadayana terang yén nalika ngeunaan roko, aya seueur unsur toksik atanapi zat anu lebet dina awak. Bahan-bahan ieu lumayan ngabahayakeun kaséhatan indung sareng orok anu tuangeun susu indung. Dina kasus orok, janten tukang ngaroko pasip nampi sagala bahaya tina haseup. Salaku tambahan kana ieu, sagala jinis zat toksik lebet kana awakna ngalangkungan susu anu diinumna.

Orok anu di tuang ku indung roko badé ngagaduhan résiko langkung ageung kaserang siri kasakit atanapi kaayaan:

  • Masalah pernapasan sapertos asma atanapi alergi.
  • Kaayaan pernapasan sakumaha dina kasus bronchiolitis.
  • Masalah-masalah anu tangtu aya hubunganana sareng beurat sareng pamekaran orok nyalira.
  • Masalah anu aya hubunganna sareng bobo sareng istirahat salaku sababaraha jinis atanapi kelas gangguan sapertos wengi pikasieuneun atanapi épisode insomnia.
  • Lemah pertahanan, ngajantenkeun orok langkung rentan panyakit.

Nyusuan

Naon anu kedah terang ngeunaan ngaroko nalika nyusuan

Sakumaha anjeun tiasa tingali di luhur, ngaroko bari nyusu teu disarankeun. Indung anu teu ngaroko nyayogikeun orokna kalayan jumlah gizi anu saé anu ngabandungan orok tanpa aya masalah sareng kaayaan kaséhatan anu leres-leres meri. Upami sanaos sadayana katingali, indungna henteu tiasa kaluar tina kabiasaan ngerakeun ngaroko, penting pikeun nuturkeun sababaraha tip atanapi padoman:

  • Kedah jelas yén sanaos ngaroko, penting pikeun terus nyusu. Jenis susu ieu penting pisan pikeun kaséhatan budak leutik sareng pikeun pamekaran anu saé.
  • Roko dua jam sateuacan nyusuan niatna pundung. Ku cara kieu unsur toksik anu béda aya dina awak indung, aranjeunna ngaleungit sakedik-sakedik.
  • Upami indungna ngaroko penting pisan sateuacan nyusuan anakna, ngabersihkeun duanana leungeun sareng sungutna pisan. Kabersihan penting pisan sahingga henteu aya racun anu dikirimkeun ka orok.
  • Pikeun nyegah orok janten tukang ngaroko pasip, indung kedah ngaroko di luar bumi sareng ventilasi sadaya kamar bumi ogé.
  • Orok kedah bobo dina imbit na ku sabab kitu ulah aya saré atanapi bobo sasarengan.

nyusoni

Bisi wae, sareng sanaos tip sareng rekomendasi ieu, para ahli nyarankeun pisan yén indungna henteu ngaroko pisan. nalika anjeun nyusuan orok anjeun. Éta henteu hal anu saé yén orok nampi zat toksik anu tangtu nalika anjeunna masih keneh ngora sareng dina prosés pangwangunan. Hal pangpentingna nyaéta henteu diragukeun pikeun mastikeun kasihatan orok sareng ieu nyababkeun nyerah kabiasaan ngaroko. Sakumaha parantos anjeun tingali, aya seueur bahaya sareng résiko pikeun kaséhatan budak leutik nalika nginum susu ti indung anu ngaroko sacara rutin sareng rutin.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.