Barudak dina mobil: naon anu urang henteu kedah hilap

murangkalih dina mobil

Kaamanan barudak urang kedah penting pisan pikeun urang. Hukum parantos robih dina sababaraha taun ka pengker pikeun nangtayungan murangkalih saloba mungkin nalika dina mobil. Aya ogé pertimbangan sanés anu kedah diémutan, anu henteu wajib tapi anu ngabantosan barudak tetep aman nalika tabrakan. Dinten ieu kami ngobrolkeun kumaha urang kedah nyandak barudak dina mobil.

Pikeun diperhatoskeun ku sadayana

Sababaraha kali murangkalih henteu ngan ukur naék mobil kolotna, tapi ogé ka paman sareng nini na. Éta sababna Penting pikeun sadaya jalma anu badé nyandak murangkalih anjeun nganggo mobil terang pertimbangan ieu sahingga aranjeunna salawasna sami-sami aman.

Ukuran kaamanan ngirangan tatu sirah, beuheung sareng beuteung anu tiasa 50-80%, salian ti nyegah maotna ku 75%. Penting pisan pikeun urang terang kumaha ngajaga barudak sabisa-bisa dina mobil.

Kumaha cara nyandak murangkalih dina mobil

  • Salawasna nyandak korsi disatujuan ku sistem kaendahan. Sistem pengendalian kedah dianggo ti saprak lahir dugi ka ukuran anak sahenteuna 135 cm, sanaos disarankeun yén korsi nganggo tonggong dianggo dugi ka 150 cm sateuacan ngamimitian nganggo sabuk pengaman.

mobil kaamanan anak

  • Aranjeunna kedah naék dina jok tukang. Upami aranjeunna ngukur 135 cm atanapi kirang, aranjeunna kedah aya dina korsi pengker kendaraan sareng sistem pengendalianna numutkeun umur sareng beurat na. aya dua pengecualian tiasa angkat dina korsi payun: yén mobilna mangrupikeun 2-seater atanapi korsi tukangna parantos diilikan ku barudak anu sanés tina kaayaan anu sami. Dina kasus ieu, airbag korsi payun kedah dipegatkeun upami korsi aya dina pakakas sabalikna.
  • Sistem kaamanan kedah salawasna dianggo, bahkan dina perjalanan anu pondok.
  • Disarankeun éta barudak ngarambat ka tukang salami mungkin, tiasa dugi ka 4 taun. Beuheung na masih lemes pisan sareng nalika ngalawan peralatan éta nyegah aranjeunna tina cilaka dina mobil upami aya dampak.
  • Pariksa yén sabuk atanapi abah leres dipasang sareng henteu dipintal atanapi dikencel. Éta kedah diamankeun sareng tanpa sela. Pita diagonal kedah ngalangkungan clavicle dina taktak anu caket kana dada. Sareng anu sanésna kedah dina pinggul. Upami band na jangkung teuing, budak bakal butuh angkat.
  • Korsi kedah cocog pikeun umur sareng beurat anjeun. Upami sirahna menetes hartosna korsi ieu henteu cocog deui pikeun anjeunna sareng anjeunna kedah ngalih ka tingkat salajengna. Sateuacan mésér hiji, parios naha éta cocog pikeun korsi mobil anjeun sareng éta pikaresepeun pikeun budak. Anjeun henteu mésér korsi anu kadua-lami atanapi anu parantos sepuh. Sareng upami éta ngalaman kacilakaan, éta kedah langsung diganti.
  • Upami tiasa nganggo sistem panambih ISOFIX. Ieu mangrupikeun sistem anu paling aman sareng paling praktis. Upami mobil anjeun ngagaduhan sistem ieu tong ragu sareng mangpaatkeun éta. Mobil anu paling modéren biasana parantos ngababawa sakumaha standar.
  • SUpami anjeun kedah ngahémat, lakukeun dina anu sanés tapi henteu dina korsi mobil. Éta mangrupikeun biaya anu mahal, tapi pikirkeun yén kasalametan sareng kaséhatan orok anjeun anu dipertaruhkeun. Éta upami aya kacilakaan anjeun bakal ngaleutikan résiko upami dijaga leres, sareng upami anjeun mésér korsi anu murah atanapi henteu disatujuan résiko langkung ageung. Buka toko khusus anu bakal terang kumaha mamatahan anjeun mana korsi pangsaéna pikeun murangkalih anjeun.
  • Hindarkeun ngajaga benda atanapi piaraan anu leueur di sakitar barudak. Upami aya pangaruhna, aranjeunna tiasa dialungkeun ka murangkalih anjeun sareng nyababkeun karusakan anu signifikan.

Kusabab émut ... éta téh tanggung jawab urang salaku kolot ngajaga barudak urang iraha éta aya dina panangan urang. Butuh waktu kami samenit pikeun mariksa yén sadayana henteu kunanaon.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.