Kamekaran basa barudak 1 dugi ka 2 taun

barudak kamekaran basa 1-2 taun

artikel Nalika normal pikeun murangkalih diajar nyariosKami parantos nyebatkeun yén unggal murangkalih di dunya sareng masing-masing gaduh wirahma nyalira. Tapi naon aya tonggoh anu kedah dihontal numutkeun umur aranjeunna. Ieu cara anu paling saé pikeun terang upami aya anu reureuh dina diajar basa pikeun ngungkulan éta gancang-gancang. Cobi tingali kumaha anjeunna kamekaran basa di barudak 1-2 taun.

Kamekaran basa pikeun barudak di handapeun 1 taun

Masalah bahasa di barudak mangrupikeun poko anu matak pikahariwangeun ku kolot. Salila taun munggaran henteu seueur kumargi normal pikeun budak teu tiasa nyarios hiji kecap. Bahasana ngan ukur ceurik pikeun nyatakeun yén anjeunna capé, lapar, teu raoseun atanapi asa goréng.
Dina tahap ieu, pangembangan fisik sareng méntalna gancang pisan, aranjeunna gancang tumuh sareng unggal-unggal hoyong komunikasi langkung seueur sareng luar sareng ngiringan lansia. Aranjeunna mimiti nyieun sora atawa kecap salah éja pikeun nuduhkeun hal-hal di lingkungan anjeun anu dipikaresep ku aranjeunna sahingga meunang perhatian Anjeun. Sababaraha barudak dina umur ieu tiasa nyarios monosil salaku "enya" atanapi "henteu" sareng babble ngahasilkeun sora onomatopoeic pikeun ngarujuk obyék-obyék. Babarengan sareng gerakan aranjeunna bakal janten cara anu pangsaéna pikeun komunikasi.

Kamekaran basa pikeun barudak ti 1 taun dugi ka 1 taun satengah

Saatos 12 bulan aya revolusi dina basa aranjeunna. Aranjeunna bakal ngamimitian nyarios kecap kahijina terang naon anu aranjeunna nyarios. Anjeun bakal ngamimitian nganggo antara hiji sareng tilu kecap, teras ningkatkeun kosa kata anjeun, malah nyarios 10 kecap ku 18 bulan.
Aranjeunna langkung ngartos tibatan aranjeunna sanggup nyarios, tapi saeutik demi saeutik aranjeunna bakal ngucapkeun langkung saé, ngagaduhan kapercayaan sareng ningkatkeun kosa kecapna. Ku 18 bulan, seuseueurna murangkalih tiasa ngucapkeun frasa sahenteuna dua kecap (Abdi hoyong cai, bola kuring, mobil biru). Dina période dimana urang ningali kumaha diajar aranjeunna langkung gancang tina hiji dinten ka dinten salajengna.

barudak kamekaran basa

Kamekaran basa dina umur 1½ sareng 2 taun

Dina tahap ieu anjeun parantos tiasa ngalakukeun jejer jeung kecap pagawéan frasa. Nalika anjeunna ngahontal umur 2 taun, kosa kata na ngahontal 50 kecap kurang leuwih anu bakal ngagabungkeun pikeun nyiptakeun frasa. Aranjeunna ngalakukeun seueur kasalahan sapertos normal, anjeun henteu kedah seuri ka aranjeunna upami anjeun henteu nyariosna saé supados aranjeunna diajar kumaha cara anu leres sacara alami.
Éta ogé normal yén dina waktos ieu disebatna dirina ku ngaran tibatan nganggo kecap ganti. Éta kalimat anu parantos diwangun ku 3 kecap. Gampang niru sora sareng kecap anu kadéngé ti jalma anu langkung sepuh, ngabantosan anjeun pikeun diajar gampang.

Kumaha ngarangsang basa dina barudak umur 1 dugi ka 2 taun

  • Pikeun ngabantuan barudak ngarangsang basa na urang kedahna ngobrol pisan sareng aranjeunna ku nyuarakeun leres. Candak anjeunna kana paguneman sareng naroskeun patarosan anu saderhana.
  • Upami murangkalih nyarioskeun kecap anu goréng pikeun bentukna sapertos tete pikeun ngarujuk kana pacifier, entong ngulang deui parah. Ngulang frasa anu sami tapi ku nami anu leres.
  • Caritakeun carita. Di pasar aya carita sareng buku anu henteu kaetung numutkeun umur budak pikeun ngabantosan aranjeunna diajar basa sareng kosakata ku cara muter sareng ampir henteu sadar.
  • nu lagu barudak aranjeunna ogé cara anu pikaresepeun pikeun diajar kosa kata.
  • Barudak nalika aranjeunna sareng murangkalih anu sanés Bahasa aranjeunna ogé dirangsang ku hoyong nganyatakeun diri ku aranjeunna.
  • Entong neken anjeunna nyarios. Unggal murangkalih ngagaduhan wirahma nyalira sareng aya sababaraha anu yuswa sataun parantos nyarios sapertos cerewet sareng anu sanés dina yuswa dua taun bieu nyarios sababaraha kecap. Ati-ati kana tandana sareng upami anjeun ngagaduhan patarosan, konsultasi ka dokter murangkalih anjeun atanapi ahli pikeun ngadeteksi kamungkinan tunda basa pikeun ngungkulan masalah éta gancang-gancang.

Kusabab émut ... kolot mangrupikeun peran anu penting dina akuisisi basa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.