Barudak kekerasan gender

Budak awéwé sieun nutupan ceuliSakumaha anjeun terang, dinten ayeuna (sareng dina sababaraha jam) Juana Rivas parantos ngahukum dirina kaadilan, sareng parantos dibebaskeun samentawis; parantos anu terakhir anu parantos ngajantenkeun kuring ngaleos lega. Tapi kuring moal ngagali éta sabab naon anu urang carioskeun dina tulisan ieu nyaéta ngeunaan putri sareng putra, korban anu teu katingali tina kekerasan gender, anu kadang dianggap salaku penyuluhan indungna, sareng Kekerasan ogé dilakukeun ka aranjeunna kalayan tujuan manipulasi sareng kasangsaraan. tina ieu.

Ti Juni kamari 6 budak leutik dibunuh ku kolotna, salaku puncak tina séri episode panyiksa sareng kekerasan; Dina sababaraha kasus, panyiksa ngagunakeun ijin anu dipasihkeun dina rézim kunjungan (atanapi nganggo hak asuh babarengan) pikeun ngeureunkeun kahirupan budakna sorangan. Diperkirakeun yén unggal taun 840000 putri sareng putra awéwé anu disiksa ngalaman akibat tina kekerasan dumasar génder (540000 langsung). Nyatana dina Pakta Nagara ngalawan Kekerasan Génder anu ditandatanganan dina sasih Juli, aranjeunna parantos kalebetkeun salaku ngukur penghapusan hak asuh babarengan pikeun jalma anu disiksa, rezim kunjungan, sareng kunjungan ka panjara sahingga murangkalih ningali indungna.

Ogé diusulkeun pikeun nolak hukuman mitigasi pikeun panyalahgunaan (paningkatan karusakan atanapi pangakuan tina kajahatan). Kami parantos nyarioskeun dina kasempetan éta Kekerasan Gender (kekerasan macho, upami anjeun hoyong) aya, sareng éta mangrupikeun fenomena anu matak pikahariwangeun anu nunjukkeun dirina ku cara anu béda. Anu paling ekstrim nyaéta femisida, sareng kami parantos ngamutahirkeun data ayeuna, anu jumlah korban (kaasup barudak awéwé anu ngalaman kekerasan ieu) aya 71 urang. Sanés sanés katingal sanés, atanapi teu kedah tahan sareng lulucon, lulucon dina rasa anu goréng, atanapi memes mempertanyakan kebenaran tina kanyataan.

Femisida Spanyol 2017

Seueur korban awéwé henteu ngalaporkeun fakta (sakitar 80%) kusabab alesan anu béda, sareng justru mangrupikeun langkah tina Pakta Nagara anu disebut di luhur nyaéta "kaayaan korban bakal diperpanjang ka awéwé anu henteu acan ngajukeun keluhan kriminal. "Ku cara ieu, aksés aranjeunna kana sumber perlindungan sareng perawatan komprehensif bakal tiasa dilakukeun.

Kekerasan Vicarious: nalika panyiksa ngarusak barudak salaku korban sekunder.

Jalma nutupan raray ku panangan

Barudak dibagi-bagi, sareng kadang barudak anu awéwé bawa ti pasangan sateuacana, 'dianggo' salaku alat pikeun nyiksa indung; dina kasus ieu aranjeunna ngagaduhan kaayaan duka duka: korban kekerasan gender sareng korban nyiksa budak. Éta mangrupikeun masalah anu kedah janten relevan, sareng sanés ngan ukur tina sudut pandang hukum (pokus kana "kapentingan anu paling leutik", sabab urang parantos maca perkawis dua murangkalih Juana Rivas), tapi ogé kusabab mahluk ieu bakal sangsara sekuel sareng tanda pikeun hirup, sareng aranjeunna bakal meryogikeun perawatan sosial sareng / atanapi psikologis, dina raraga ngungkulan sareng nyegah gangguan anu béda. Sakali deui, pamekaran Pakta ngalawan Kekerasan Génder kahareup bakal netepkeun pencegahan salaku alat deteksi anu épéktip

Patricia hernandez Sataun katukang anjeunna parantos yuswa, sareng mingpin asosiasi "sateuacanna tanpa Sieun", anjeunna parantos ningali kumaha indungna dianiaya ku bapakna, sareng parantos ngaraos sieun dina sababaraha kali. Anjeunna terang yén budak awéwé sareng budak lalaki henteu jelas dina kaayaan sapertos kieu: aranjeunna henteu gaduh anu nyungkeun bantosan, sareng aranjeunna henteu dipasihan perhatian atanapi dukungan anu cekap. Kusabab kitu anjeunna parantos ngusulkeun janten sora budak awéwé sareng budak lalaki sanés, éta sababna anjeunna gelut sahingga sistem yudisial leres-leres dianggo pikeun korban ieu. Dina kecap na: "Anu nyiksa moal janten bapak anu saé."

Anu bohong SAP.

Bingkai Film Ngajempékeun: Mary Pickford

The Parental Alienation Syndrome diciptakeun, atanapi langkungna: henteu aya sareng henteu ditampi ku klasifikasi dunya gangguan méntal; dibela ku sababaraha élmuwan sareng ahli hukum, sareng dipikaharti salaku ideu yén hiji kolot (seuseueurna indung) nempatkeun murangkalih ngalawan anu sanésna (kalobaannana bapa). Dinten ayeuna ditampi di pengadilan salaku kategori diagnostik, numutkeun ka dokter forensik Miguel Llorente, tapi kedahna henteu sapertos kitu, salami éta henteu ditampi ku komunitas ilmiah. SAP parantos dianggo pikeun kéngingkeun hak, dijagaan atanapi didatangan ku sepuh. Sareng ku omong, tipayun di Catalonia éta bakal dileungitkeun, anu mangrupakeun warta anu saé.

Urang hirup di masarakat anu ngagaduhan struktur budaya anu ngalanggengkeun patriarki, sareng anu tiasa mangaruhan sistem yudisial: anu janten korban kekerasan gender nyaéta kasadaran sosial anu langkung ageung sareng langkung ketat dina ngadeukeutkeun masing-masing kasus, adaptasi mékanisme pikeun masing-masing. kasus-kasus éta, sareng cekap nangtayungan korban.

Kapentingna budak leutik.

Jalma linggih dina lantai

Alesan utama anu diasuh ku barudak nyaéta Aranjeunna jalma dina pamekaran, rentan pisan sareng dina kaayaan kerentanan; aranjeunna sareng aranjeunna korban langsung (serangan langsung) sareng korban henteu langsung (ngabantosan panyiksaan anu dialami ku indung). Sigana jelas yén éta bakal mangaruhan aranjeunna sacara négatip: ti normalisasi kekerasan sareng hubungan anu henteu sami, dugi ka tunda akademik, ngalangkungan masalah sosialisasi sareng sagala rupa gangguan émosional, bobo sareng tuang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.