Barudak kolotna pegat: kumaha mangaruhan aranjeunna? Naon anu anjeun kedah terang

rarasaan kateken

Hirup henteu gampang, pikeun saha waé, nanging, aya kaayaan anu kadang-kadang ngabahekeun urang, anu ngarusak urang. Ieu bahaya pisan nalika urang kolot, ti saprak barudak urang bakal mayar akibat tina sangsara urang sorangan.

Barudak urang peryogi versi anu pangsaéna pikeun diri urang sorangan pikeun dijantenkeun conto pikeun aranjeunna. Urang moal kabawa kabawa korban sorangan. Mangrupikeun prioritas pikeun ngadominasi kasieun urang, hantu batin urang, pikeun nyageurkeun tatu urang pikeun manpaatna sareng kauntungan urang sorangan.

Konsékuansi langsung tina gaduh kolot rusak

Kolot anu pegat tiasa ngagambarkeun déwasa anu rusak dina sababaraha cara. Éta meureun dina déprési bahkan henteu ngagaduhan kakuatan pikeun merhatoskeun murangkalihna. Aranjeunna bakal nyababkeun rasa kosong sareng katinggali anu bakal ngajantenkeun aranjeunna kaleungitan kapercayaan ka jalma séjén.

déprési kakandungan

Déprési mangrupikeun musuh anu teu katingali, langkung seueur ngarusak tibatan sigana.

Éta tiasa kalebet ku amarah sareng hanjelu sareng tiasa ngagaduhan kabiasaan telenges. Ieu bakal mangaruhan stabilitas émosional di bumi salaku sakabeh. Kaayaan anu teu stabil sacara serius bakal ngarusak stabilitas émosional. Éta ogé tiasa ngagaduhan masalah kecanduan, anu ngabalukarkeun masalah kauangan, sajaba ti teu saimbangna émosional sareng sosial anu diperyogikeun ku kaayaan sapertos kieu.

Sadaya kamungkinan ieu ngagaduhan salaku tautan umum anu ngaruksak pamekaran budak, salaku akibat tina kurangna kasieun kabutuhan jasmani sareng émosional tina éta.

Kekerasan psikologis

Kadang-kadang kolotna pegat polah sacara teu sadar ngalaksanakeun kekerasan psikologis. Ieu akibatna.

kekerasan

Urang tiasa nyarios contona éta Sababaraha barudak anu digedékeun dina lingkungan kekerasan psikologis, bakal tungtungna percanten kana salah sahiji penghinaan anu dipasihkeun ku kolotna. Aranjeunna bakal ngeusi pikiran négatip sareng teu percanten ka anu sanés. Hésé pisan pikeun ngandelkeun batur nalika jalma-jalma anu kedah nangtayungan anjeun sareng ngurus kabutuhan anjeun salami tahap anu paling ripuh dina kahirupan anjeun, henteu acan ngalakukeun éta. Ieu nyababkeun dina murangkalih émosional émosional anu sesah dipilampah. Mangrupikeun salah sahiji rasa ambek ka kolot anjeun atanapi kolot anjeun, anu sesah diungkulan. Rarasaan kurang panyalindungan ieu masihan aranjeunna karapihan anu ngajantenkeun aranjeunna rentan ka jinis masalah anu langkung rumit, sapertos kamekaran abnormal kamampuan sosialna. Éta tiasa lumangsung yén pamekaran henteu normal ieu kagambar dina tilu jinis kabiasaan béda pisan:

  • Tingkah palaku: ngajantenkeun batur jadi korban tina hanjelu sorangan, Kacipta ku kaayaan.
  • Ditarik tingkah laku: anak janten ditarik na nyiar ngajaga nyalira ngalangkungan.
  • Paripolah pelindung: cobian ngajaga korban anu sanés, sapertos lanceuk / lanceuk, indung / bapak, jst.

Barudak Frail ngadamel déwasa rusak

Sadayana murangkalih ngagaduhan séép kabutuhan fisik sareng émosional pikeun ditutupan, anu kedah wareg. Ngan bakal kahontal pangwangunan anu diperlukeun pikeun ngajantenkeun aranjeunna janten jalma dewasa anu kuat sareng sanggup. Perhatian mangrupikeun kabutuhan paling penting pikeun murangkalih. Upami anjeunna henteu narik perhatian anjeun, anjeunna tiasa tumuh sareng sababaraha kakurangan fisik atanapi émosional. Upami urang teu maliré kana sagala kabutuhan ieu, anak bakal ngalaman kakosongan. Anjeun kedah ngeusianana sareng ieu bakal nyegah pamekaran anu saé.

kawani cinta barudak

Ngaraos kanyaah kolotna dasar sareng penting pikeun kaséhatan émosina budak.

Budak anu tumuh sareng kakirangan jenis ieu mangrupikeun murangkalih anu rapuh, anu sigana bakal ngaliwat mangsa nonoman anu sesah sareng antukna bakal janten déwasa rusak. Kacuali kakuranganana ditutupan sareng karusakanana diropatkeun. Émut kana éta barudak jaman ayeuna kolotna isukan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.