Barudak kuring ngabahekeun kuring

barudak ngabahekeun

Upami anjeun ngaraos éta barudak anjeun ngabahekeun anjeun sareng yén anjeun indung anu goréng pikeun éta, tinggalkeun pamikiran ieu. Kusabab barudak urang dilahirkeun, urang hirup dina prosés diajar sareng adaptasi anu teras-terasan, sareng kaayaan ieu tiasa sareng bakal tungtungna ngabahekeun anjeun sakapeung. Tapi ieu henteu ngajantenkeun anjeun indung anu goréng, éta henteu gampang atanapi perlu pikeun minuhan sadaya kalungguhan anu ditetepkeun masarakat.

Janten indung mangaruhan ku cara anu anjeun teu tiasa bayangkeun. Tetep tenang sareng tetep tenang sareng dikumpulkeun sabisa-bisa nyandak prosés anjeun. Sanajan ku jalanna waktos, anjeun moal ngaraos 100% raoseun ku kahirupan anyar. Kami arepkeun ieu tips pikeun ngabantosan anjeun resep ka indung ku cara anu langkung saé tibatan ayeuna.

Upami murangkalih anjeun ngabahekeun anjeun, milari rohangan anjeun

ibu-ibu urut

Perkara teu sabaraha umur barudak anjeun, sanajan dina sababaraha minggu kahiji, anjeun kedah tetep jaga diri. Kami sadar yén kecap-kecap ieu gampang ditulis, tapi hésé dilaksanakeun. Nanging, cobian, milarian momen rélaxasi sareng rélaxasi. Sacara umum, gaduh rutinitas sadidinten dasar sareng orok anjeun bakal ngabantosan anjeun duaan.

Nalika anjeun gaduh waktos gratis, mangpaatkeun éta. Ngobrol sareng pasangan anjeun supados anjeun tiasa gaduh waktos ieu dimana anjeun tiasa museurkeun diri sareng sanés kana sagala anu anjeun sayogi pikeun orok, sanaos anjeun henteu ngurus anjeunna. Entong pikir anjeun egois hehehe anjeun ngawujudkeun kabutuhan, karep. Sareng coba lakukeun aranjeunna. Coba lakukeun hal-hal anu anjeun pikaresep, henteu ngan ukur saé pikeun orok atanapi murangkalih.

Hiji tulisan dina New York Times nyaritakeun kumaha indung-indung anu digawé bajoang di antawisna kalepatan kedah ngantepkeun murangkalihna sareng babysitter atanapi binih sareng henteu tiasa ngurus nyalira, dina waktos anu sami aranjeunna ngarasa lega kusabab tenang di rohangan sanés, ngobrol sareng déwasa ... Paradox ieu langkung ageung pikeun ibu-ibu anu ngumbara .

Indung sareng émosi négatip

barudak ngabahekeun

Indung ngagaur eling. Nyaéta pisan normal pikeun ngarasa kabebeng, sareng anu ujug-ujug urang telenges hoyong nangis. Sababaraha kali, émosi ieu henteu leres-leres ngait sareng barudak urang, tapi éta siga anu micu.

Sugan aya bedana sareng pasangan urang, upami urang ngagaduhan murangkalih anu sanés, sareng aranjeunna, sareng kulawarga urang, nuju ngarah ka kaayaan setrés anu ngajantenkeun urang henteu resep sagala anu aya di sakuriling urang, kalebet padamelan salaku indung. Kami ngaraos yén barudak, sareng kahirupan urang ngabahekeun urang, sareng ieu tekanan sapertos hébat, urang teu tiasa nganggap sagalana.

Dina waktos anu sami ieu nyababkeun isin, urang ngarasa indung goréng, kami henteu ngaréspon modél awéwé anu dipeunteun dina budaya. Kami sanés cinta anu saé, saimbang sareng rajin. Entong ngantep konsep sosial ngabahekeun anjeun. Upami anjeun henteu saé kaayaan indung, dina yuswa murangkalih anjeun, nyungkeun bantosan, nyarioskeun naon anu kajantenan ka anjeun.

Kaleungitan harga diri nalika barudak ngabahekeun

indung hariwang

Sadayana énggal énggal saatos orok lahir, sareng setrés biasana asalna tina kasieun, kateupastian, teu aman, kerentanan, parobahan hormonal, sadaya ieu sareng seueur deui mangrupikeun koktail sesah kanggo dibawa. Entong hariwang langkung ti cukup, hal-hal ieu normal. Anjeun nuju biasa kana gaya hirup anyar ieu.

sababaraha awéwé ngarasa yén maranéhna geus gagal kusabab aranjeunna ngalahirkeun kalayan kasusah anu tangtu. Mikir kumargi aranjeunna henteu dugi kana pangalaman janten indung. Ngobrol sareng pasangan anjeun atanapi jalma sanés anu tiasa ngupingkeun sareng ngartos anjeun. Jujur sareng ulah nyobian nyumputkeun parasaan anjeun frustasi atanapi kalindih. Anjeun sanés ngan ukur hiji anu ngalaman émosina ieu.

Kana leungitna harga diri ieu tiasa ditambih ngantep batur ngawartosan anjeun kumaha cara ngurus orok. Aranjeunna henteu ngalakukeun éta ku niat goréng, tapi kaseueuran waktos tip ieu langkung ageung tibatan ngabantuan. Entong nyandak naséhat saha waé penting. Nganalisis sareng tingali naha anjeun satuju sareng upami anjeun leres-leres ngémutan yén bakal langkung saé pikeun anjeun ngalarapkeunana kana kontéks kulawarga anjeun. Ngurus kaputusan anjeun bakal nguatkeun harga diri.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.