Baheula ... barudak anu parantos kaluar nyalira dina Lebaran

kaamanan anak-halloween

Kami on point ngagungkeun Lebaran, pésta anu pikeun putri alit kuring mangrupikeun 'pangsaéna taun' (dimana barudak éta resep pisan Natal? 😉); Y pikeun kaseueuran budak leutik éta alesan pikeun senang-senang. Kami henteu kedah émut ka asal-usul Celtic dina hajatan, atanapi anu ku saeutik kapinteran sareng humor anu saé, urang moal kedah mésér aksésoris palastik, puluhan manisan mikeun, teu aya kostum anu putus dina dinten kadua.

Tapi anu kuring hoyong béjakeun ka anjeun ayeuna mangrupikeun serangkaian tips pikeun barudak anu henteu sepuh pikeun hirup Lebaran khususna aman. Upami anjeun gaduh putri sareng putra langkung ti yuswa 10 taun, aranjeunna panginten langkung milih jalanna masing-masing., sareng anjeun kedah ngémutan émutan waktos-waktos éta nalika anjeun ngempelkeun réréncangan anjeun di bumi pikeun maca carita pikasieuneun atanapi ngadamel baskét buatan rumah supados aranjeunna nyaman tiasa ngumpulkeun permén éta. Éta leres: gumantung kana lingkungan dimana anjeun cicing, dina yuswa éta anjeun parantos tiasa pendak sareng kolega sareng réréncangan, teu aya anu lepat, ya: sok mikirkeun kaamanan.

Lebaran, sareng murangkalih anu parantos kaluar nyalira di jalan.

Sakumaha kuring disebatkeun, 10 taun panginten mangrupikeun 'umur putus', sareng anjeun panginten mikir, “naon? Tapi upami lingkungan kuring ageung teuing sareng teu aya anu terang saha waé! ”Oke, aya kasus dimana anjeun tiasa ngantosan sakedik, tapi anu teu kedah dilawan nyaéta gancang-gancang atanapi engké, Dina Lebaran atanapi di pésta lokal, anu janten orok anjeun moal hoyong deui nahan leungeun anjeun, éta kitu. Tapi kuring nepi ka maksudna: hal anu kahiji nyaéta meunteun lingkungan tempat anjeun cicing, anu hartosna:

  • Sadar kana watesan kusabab patalimarga anu aya: seueur patalimarga, sababaraha unsur pangaturan, jst.
  • Éling kana unsur-unsur pakotaan yén priori tiasa janten teu aman: jalan-jalan kirang hurung, sawah terbuka.
  • Lingkungan dimana sadayana terang silih henteu sami sareng lingkungan anu nembe diwangun anu praktisna teu aya anu hirup, lian ti balik deui ka tuang sareng bobo.
  • Jaringan komérsial sareng pendirian réstoran sareng réstoran: saha waé anu raoseun langkung raoseun ngantep turunanana ngumbara di jalan-jalan anu aya jaringan padagangan lokal anu kuat, sareng - akibatna - gumantung kana saha anu naros.
  • Naha putra anjeun hoyong pendak di lingkungan anu sanés kumargi di sanés rerencanganna cicing?
  • Naha anjeun terang naha barudak berorientasi saé?
  • Jsb

hiasan Hiasan

Aranjeunna henteu langkung ti patarosan pikeun ngalaksanakeun penilaian awal.

Hayu urang nyiapkeun taneuh

Dina umur 13 atanapi 14 taun aranjeunna bakal yakin yén anjeun nyerang privasi aranjeunna upami anjeun pura-pura nyarios sareng ibu-ibu atanapi bapak-bapak para sahabatna (aranjeunna ogé bakal mikir kitu upami anjeun nyauran guru besar pikeun ngayakeun rapat 🙂). Tapi upami aranjeunna langkung ngora, aranjeunna kedah gaduh minimum koordinasi sareng kulawarga anu sanés sahingga sadayana ngirimkeun pesen anu sami perkawis: waktos kadatangan, tempat-tempat dimana aranjeunna tiasa jalan-jalan, aturan anu kedah dituturkeun (hormat ka jalma sanés, ulah ngantep saha waé dina kelompok nyalira, jst)

Pastikeun sadayana badé komunikasi sareng murangkalihna sateuacan kaluar.

kaamanan-anak-halloween4

Tips anu sanés.

  • Upami salah sahiji grup ngagaduhan ponsel, langkung saé; Tulis dina buku kontak nomer telepon Polda Lokal sareng Darurat Kaséhatan, ogé nomer sababaraha kolot.
  • Éta merenah yén aranjeunna dilengkepan senter. Teu aya anu hoyong aranjeunna lebet pisan tanpa lampu jalan, tapi jauh aranjeunna terang yén upami aranjeunna henteu nyandak résiko éta antara 10 sareng 15, aranjeunna moal nyandak éta.
  • Bahwa aranjeunna henteu lebet ka imah saha waé: aranjeunna ngetok panto, aranjeunna nyandak kacang jelly, sareng anu sanés.
  • Bahwa aranjeunna nolak provokasi kelompok sanés, atanapi (upami pantes) "badut" terkenal anu janten terkenal ku nyingsieunan batur. Dina kaayaan anu khusus tense, aranjeunna tiasa ngingetkeun jalma déwasa, bahkan nyauran pulisi.
  • A kaamanan warga atanapi layanan darurat henteu ditelepon, upami éta henteu dibenerkeun.
  • Ajar aranjeunna pikeun mendakan manisan manja: naha bau na bau, gaduh warna anu anéh, naha nempel kana bungkusna ...?
  • Entong ajak "sieun kosong" ka batur: di luar bumi anjeun henteu sadayana monster. Langkung saé aranjeunna diajar saha anu kedah dipercaya, sareng anu langkung ti éta ditolak kana sagala paménta anu henteu ngajantenkeun aranjeunna goréng.

Ieu mangrupikeun infographic tina Asosiasi Nasional pikeun Kasalametan Anak, anu kuring pikir bakal aya gunana pikeun anjeun.

kaamanan anak-halloween

Sareng nyarioskeun kaamanan: leres anjeun ngadangu carita ngeunaan nonoman anu miceun endog di tepas bumi anu 'trik atanapi ngubaran' henteu ditampi, atanapi ngeunaan sababaraha hooligan anu béda-béda parahna. Kuring miharep kasus ieu paling henteu, kuring henteu resep mikir yén umur dikaitkeun sareng paripolah anu teu pantes. Bisi wae, anjeun tiasa ngobrol sareng anjeun sanés budak lalaki (sareng budak awéwé) supados aranjeunna émut aturan dasar tina sopan santun jeung ngahargaan harta banda baturOgé supados anjeun henteu tiasa nguriling ngaganggu batur, sabab jauh ka jero, éta henteu pikaresepeun.

Kami arepkeun tips ieu ngabantosan anjeun.

Gambar - Nuhun Petr, Vancouverfilmschool


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.