Diajar Barudak Banda Diajar

tanda basa barudak pireu

Sadaya murangkalih pantes komunikasi sareng batur, bagikeun ideu, nyiptakeun pikiran, ngartos hal… Sareng ngalakukeun ieu sadayana bahasa anu diperyogikeun. Barudak tuli, sareng sadaya jalma anu ngagaduhan masalah nguping, ngagaduhan basa isarat anu ngamungkinkeun aranjeunna komunikasi sareng anu sanés. Bahasa penting pisan pikeun kamekaran sosial, psikologis, kognitif sareng akademik urang anu leres. Cobi tingali kumaha anjeunna barudak pireu diajar bahasa isyarat.

Naha barudak pireu diajar basa isyarat sami sareng nguping murangkalih nyarios?

Jawabanana enya. Barudak tuli diajar basa isyarat spontan sareng alamil. Barudak anu nguping ngagorowok sareng mimiti ngucapkeun kecap na ku cara anu salah, ngalangkungan sababaraha tahap sateuacan diajar nyarios leres, kumargi murangkalih pireu diajar bahasa isyarat dina cara anu sami. Mimiti ku kasalahan dugi ka aranjeunna tiasa ngawasa bahasa isyarat. Barudak nguping sareng pireu peryogi langkung atanapi kirang dina waktos anu sami pikeun ngawasa jinis basa anu diperyogikeun. Tanda kahijina biasana sakitar 12 bulan.

Kumaha cara budak anu pireu ningali dunya?

Kusabab ku gaduh rasa dédéngéan dicabut, nganggap dunya ngaliwatan paningal. Bahasa isyarat visual pisan sareng aya seueur tanda anu kedah diperhatoskeun. Henteu ngan ukur pikeun tandatangan nyalira, tapi kana raut wajah, sikep anjeun, gerakan ...

Barudak kedah tiasa komunikasi sareng luar supados henteu frustasi. Éta sababna naha kedah aya komunikasi anu saé sareng sepuh, aranjeunna kedah diajar basa isarat pikeun komunikasi sareng murangkalihna.

Kumaha cara ngembangkeun bahasa isyarat?

Nya, éta sacara praktis tahapan anu sami sareng basa lisan. Hayu urang tingali tah tahapan bahasa isarat naon.

  • Balcuceo ku pananganna. Babbling mangrupikeun tipayun pikeun basa isarat, sapertos basa lisan ogé. Langkung gampang pikeun orok pikeun nganyatakeun dirina ngaliwatan tanda tibatan ku kecap. Aranjeunna mimiti ngalakukeun botak antara 9-12 bulan, saolah-olah éta kaulinan. Mimitina aranjeunna bakal dilakukeun goréng sareng kasalahan, tapi saeutik-saeutik aranjeunna bakal menerkeun diri dugi ka gampang nganyatakeun diri.
  • Tanda mimiti. Nalika anjeun angkat ka sepuh anjeun atanapi anu sanés pikeun ngalaksanakeunana sareng ngaliwatan pangulangan sareng kaulinan, anjeun bakal janten langkung saé sareng langkung saé. Candak kasempetan pikeun maénkeun kaulinan pikeun ngajantenkeun diajar pikaresepeun, sareng langkung motivasi pikeun komunikasi. Éta bakal gampang pikeun anjeun pikeun diajar kecap anu anjeun kenal, kecap tina lingkungan anjeun.
  • Kalimat kahijina. Sakumaha nguping murangkalih ngempelkeun kecap-kecap pikeun ngawangun kalimat, maka ogé barudak pireu sareng basa isarat. Nalika aranjeunna parantos ngawasa tandana aranjeunna bakal mimiti ngiringan aranjeunna ngadamel frasa sakedik. Kasarna biasana muncul diantara 17 sareng 22 bulan, sanaos masing-masing murangkalih benten sareng gaduh wirahma masing-masing. Entong buru-buru.

orok pireu

Kumaha ngabantosan barudak pireu diajar basa isarat?

Hatur nuhun kana bahasa isyarat, murangkalih tiasa nyarios raos, nganyatakeun émosina, nganyatakeun ideu, ... Upami kolotna ngupingkeun, anjeun bakal kedah aub dina diajar budak sareng anjeun sareng gancang-gancang janten hadé. Komunikasi sareng interaksi anjeun bakal aya hubunganana sareng kasuksesan budak anjeun kahareup, Kusabab anjeun bakal masihan aranjeunna sumberdaya pikeun tiasa komunikasi. Aya pakumpulan di unggal kota anu tiasa ngabantosan anjeun kanggo gaduh inpormasi lengkep sareng mamatahan anjeun upami anjeun ngagaduhan patarosan.

Sadaya anggota kulawarga kedah diajar basa isarat tiasa komunikasi sareng anjeunna kusabab orok. Dina awalna nyaéta merenah pikeun ngagedekeun éksprési raray ngarah dikaitkeun sareng tandana.

Éta ogé ngabantosan aranjeunna hubungan sareng jalma-jalma pireu séjén pikeun neuleuman kecap-kecap anyar sareng neuleumkeun basa sundana.

Kusabab émut ... henteu janten masalah naon jinis basa anu urang komunikasi, anu penting urang ngalaksanakeunana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.