Bilik samak: résiko langkung seueur tibatan manpaat

Bilik samak

Nganggap résiko kusabab kakeunaan panonpoé, sigana perlu urang périodik marios ideu ngeunaan tanning. Sanaos éta tapi réspon kulit pikeun nyalindung tina radiasi (anu disebat sinar UV), anu hormon anu disebat melanin nyumbang, masih disababkeun ku ciri 'coklat / atanapi' anu aya hubunganana sareng kaéndahan atanapi kaséhatan. Sareng kuring henteu nyatakeun yén awéwé henteu geulis upami coklat, anu kuring carioskeun yén nada kulit mangrupikeun hudang tina awak.

Tétéla, tanpa ngahontal ekstrim tanorexia, aya kacenderungan anu tangtu ngagedekeun kauntungan anu disangka tina samakPikeun titik anu (sakumaha anjeun terang) anjeun tiasa ngagem éta iraha waé taun upami anjeun angkat ka salon kageulisan sareng kabin anu bakal ngamungkinkeun anjeun coklat kulit anjeun sanajan henteu aya handapeun panonpoé. Mitos anu mimiti dibongkar nyaéta: 'henteu bahaya pikeun kéngingkeun warna kulit dina bilik samak', kusabab pangaruh anu ngabahayakeun parantos kabuktosan.

Disebutkeun yén urang tiasa nyababkeun 5,4 persén kanker kulit kana sistem samak ieu, sadayana tiasa dicegah, ngan ku henteu nganggo bilik samak. Tangtosna, tina sinar panonpoé, UVA (éta nyababkeun karusakan kulit jero sareng awét) perséntase anu handap pisan, sakitar 0,05 persén. Sareng ieu mangrupikeun jenis radiasi anu pusat-pusat kageulisan anu khusus kana samak nawiskeun anjeun. Nyaéta, contona ranjang henteu ngahasilkeun UVB anu nyababkeun seueur efek samping, sapertos maag, kaduruk, jst.

Sigana awéwé ngora mangrupikeun pangguna utama tina 'matahari' kaléng, sareng ogé (sanaos dilarang pikeun anu sahandapeun 18 taun di sababaraha nagara). Ieu sateuacan sateuacana panonpoé nalika 80 persén karusakan anu disababkeun ku paparan matahari atanapi samak tiruan akumulasi, kusabab kulitna masih henteu asak ... nyatana disebatkeun yén 'kulit gaduh ingetan', anu ditarjamahkeun janten : entong risikona sabab kaleuleuwihanan dinten ayeuna tiasa nguntungkeun anjeun énjing.

Samak jieunan sanés kaséhatan

Salaku tambahan kana kulit, sareng risiko tina kaserang kanker tina organ awak ieu anu pangageungna (éta nutupan urang sadayana); Tétéla yén ranjang samak nyababkeun kadar sinar UV langkung luhur tibatan urang nampi panonpoé. Kami parantos nyarios yén aranjeunna ngan ukur ngaluarkeun UVA, tapi sengit pisan. Karusakan ieu ditarjamahkeun kana catratas, kanker uveal atanapi degenerasi makula.

Langkung seueur kasadaran individu sareng koléktif diperyogikeun, kumargi numutkeun inpormasi ti American Academy of Dermatology, dina perséntase 'sun users' anu terang risikona, bagian anu saé langkung resep nganggap éta, pikeun silih langkung pikaresepeun. Abdi leres-leres yakin kana éta stereotip kaéndahan mangaruhan pisan urang, sareng kuring prihatin yén ieu bakal kajadian saatos nonoman, sabab éta henteu raos pisan yén jalma déwasa masih kénéh ngutarakeun yén hoyong ditampi.

Ieu anu kedah anjeun terang

Éta anu kuring ngajelaskeun sadayana ieu ka anjeun sigana moal bakal ngajadikeun anjeun hoyong bobo dina salah sahiji ranjang anu ditutup pikeun kéngingkeun radiasi sakedik. Dina kasus éta, sareng tanpa nyobian janten beurat teuing, kuring ogé kedah nyebatkeun yén manpaat panonpoe pikeun jalma mangrupikeun sababaraha rupa, diantarana waé, sumbangan ti Vitamin Dtapi éta mangrupikeun lampu anu nyandak urang nutrisi ieu, janten hilap deui upami anjeun samak dina kabin. Sareng ayeuna leres, tong hilap tip ieu.

  • Pastikeun yén pusat kageulisan ngagaduhan otorisasi pikeun ngalaksanakeun kagiatan éta.
  • Terang jinis kulit anjeun, sareng dumasar kana éta, anggap watesan anu disarankeun ku pabrik alat samak buatan.
  • Sateuacan paméran, piceun sadaya produk kosmétik anu parantos anjeun terapkeun dina kulit.
  • Upami anjeun nyandak antibiotik, antiseptik, pil bobo atanapi antidepresan, tong nganggo bilik samak.
  • Turutan rekomendasi pabrik ogé ngeunaan jarak tina lampu, sareng durasi / frekuensi sési.
  • Anggo kacamata anu disatujuan sareng khusus kanggo nyerep radiasi.
  • Upami iraha waé dina kahirupan anjeun anjeun parantos ngalaman lesi kulit (tatu, bisul, atanapi beureutan saderhana ...) taroskeun ka dokter anjeun upami anjeunna nyarankeun penyamaran ponggawa.

Saatos sési, turutan pitunjuk ti staf pusat, sareng jaga kulit anjeun ku hidrasi.

Henteu nganggo jasa ieu upami anjeun gampang ngaduruk, Atanapi upami anjeun ngagaduhan lesi dina biwir, atanapi kaayaan médis khusus sapertos lupus sareng vitiligo. Jalma anu aya suprési imun anu didiagnosis dikontésikeun dina lomari surya. Sareng anu biasa nganggo kosmétik atanapi ubar fotosensitif ogé. Dina kasus anu khusus, éta langkung saé waé pikeun naroskeun ka dokter.

Kuring yakin yén salaku awéwé déwasa anjeun tiasa nyandak kaputusan anu pangsaéna pikeun kaséhatan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.