Braxton hicks kontraksi: nalika salempang

braxton-hicks-kontraksi

Kontraksi Braxton Hicks umumna nalika kakandungan. Éta lumangsung ti bulan kaopat atawa kalima gestation sarta mangrupakeun tipe kontraksi sporadis anu lumangsung alatan rahim mimiti nyiapkeun naon engké bakal ngalahirkeun. Sanajan kitu, kontraksi ieu ogé bisa jadi perhatian pikeun loba ibu hamil. Utamana ibu-ibu anyar. Ayeuna, aya résiko nyata? ngalakukeunNalika salempang ngeunaan kontraksi Braxton Hicks?

Jalma anu teu kungsi ngalaman jenis ieu kontraksi ngarasa prihatin lamun beuteung meulit jeung geus ilahar keur indit ka dokter sabab ngarasa bakal ngalahirkeun saméméh waktu maranéhanana. Henteu aya ieu anu nyata, dina kalolobaan kasus kontraksi Braxton Hicks henteu ngarareunah tapi henteu nyeri sareng sanés tanda yén persalinan dimimitian. Aranjeunna teu nampilkeun nyeri, sanajan aranjeunna rada uncomfortable.

Karakteristik kontraksi Braxton Hicks

Salaku urang disebutkeun di luhur, nu Kontraksi Braxton Hicks aranjeunna hadir nalika kakandungan tur mangrupakeun gejala pisan umum ti trimester kadua. Ieu téh mangrupa tegangan anu muncul dina beuteung dina ragam timely, sanajan teu tanda yén ngalahirkeun geus caket. Sabalikna, ieu mangrupikeun kontraksi anu dianggo pikeun nyiapkeun rahim pikeun momen ngalahirkeun. Éta téh perlu soften jeung nada cervix, facilitating aliran getih ka plasénta.

braxton-hicks-kontraksi

braxton-hicks-kontraksi

Éta naha lamun datang ka braxton hicks kontraksi teu salempang Aranjeunna gejala séhat kakandungan. Anjeun bisa perhatikeun yén beuteung tightens sarta yén kontraksi anu pondok tur teratur, aya ogé nyeri di wewengkon béda sabudeureun beuteung. Éta bisa muncul ti minggu ka-20 kakandungan, ngaronjatna frékuénsi sarta inténsitas sakumaha tanggal ekspektasi pangiriman ngadeukeutan. Sanajan catetan kahiji lumangsung dina trimester kadua, éta dina trimester katilu nalika aranjeunna paling dirasakeun. Nepi ka minggu 37, kontraksi Braxton Hicks pisan hadir. Teu kawas kontraksi kuli, ieu henteu teratur.

Pikeun manggihan lamun éta Kontraksi Braxton Hicks atanapi aranjeunna kontraksi nyata, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun tumut kana akun gejala has kontraksi ieu:

  • Nyeri hampang di daérah palangkangan atanapi beuteung handap.
  • kontraksi pondok tur teu nambahan.
  • Kontraksi sering pisan, nyaéta, aranjeunna henteu lumangsung sakaligus.
  • Kontraksi henteu langkung kuat, sareng henteu langkung nyeri.
  • Lamun anjeun ngarobah posisi atawa istirahat, nu slight ngarareunah atawa nyeri ends up stopping.

Loba ibu hamil heran iraha jeung kunaon kontraksi Braxton Hicks lumangsung. Sacara umum, aranjeunna raket numbu ka sababaraha masalah. Alesan utama naha kontraksi Braxton Hicks dipicu nyaéta kieu:

  • Ngaronjat aktivitas indungna.
  • Angger ngarampa beuteung indung.
  • hidrasi goréng.
  • Ngadamel kelamin.
  • Kandung kemih maternal distended.
  • Kacapean.

Kontrol waktos mangrupikeun salah sahiji cara anu saé pikeun terang kontraksi mana anu urang bahas. Kontraksi persalinan teratur bari kontraksi Braxton Hicks sporadis.

Nalika nelepon dokter

Ayeuna, teu salawasna gampang pikeun terang iraha sadaya prosés sareng gejala aya dina harepan. Éta sababna disarankeun nalika kontraksi Braxton Hicks muncul, anjeun kedah nyimpen catetan nyeri sareng frékuénsi. Aya sababaraha gejala anu tiasa janten waspada. Upami anjeun ngalaman salah sahiji gejala di handap ieu dina braxton hicks kontraksi naon salempang ngeunaan atawa, rada, ngurus:

  • Kaluaran heunceut sareng perdarahan atanapi leungitna kontinyu nalika kakandungan
  • Kontraksi kuat anu beuki caket sareng langkung sering
  • Kontraksi nyeri pisan anjeun teu tiasa leumpang
  • Ditandaan panurunan dina gerakan fétus

Dina waktos éta, anjeun kedah konsultasi gancang sareng obstetrician pikeun meunteun kasus sareng netepkeun léngkah-léngkah anu kedah dilaksanakeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.