bronchitis di barudak

bronchitis di barudak

Bronchitis mangrupikeun panyakit anu umum diantara orok sareng murangkalih. Sistim imun maranéhanana teu di na paling dewasa sarta loba barudak nalangsara ti bronchitis akut. Ieu dihasilkeun ku radang dadakan tina tabung bronchial kapanggih dina bayah, sarta bisa mangaruhan sagala umur.

Aya virus pernapasan anu marengan bronchitis ieu (virus syncytial engapan, parainfluenza atanapi influenza) anu mangrupikeun panyabab kaayaan ieu dina kalolobaan kasus. Barudak langkung umur 5 taun ogé tiasa katépa ku Mycoplasma pneumoniae jeung Chlamydia pneumoniae.

Naon bronchitis di barudak?

Bronkitis mangrupikeun panyakit engapan dimana peradangan akut tina mukosa bronchial lumangsung. The bronchi kapanggih dina bayah anu kahalangan ku mukus ngahasilkeun batuk dreaded. Manifestasina biasana henteu langkung ti dua minggu.

Pikeun mendiagnosis éta, murangkalih bakal mimiti angkat dimana éta bakal ditingali gaduh batuk sareng atanapi tanpa ékspektoran mukus, sareng dimana Ieu moal lepas pikeun 2 minggu. Dina seueur kasus, orok atanapi murangkalih preschool ieu muncul kalayan masalah pernapasan sanés sapertos rhinopharyngitis atanapi flu saluran pernapasan luhur. Muntah ogé bisa lumangsung alatan dahak anu batuk.

mukus atawa phlegm anu diusir kedah diperhatoskeun, sanaos dina kalolobaan kasus sanés hartosna éta inféksi baktéri, tapi kalayan peroksidase dileupaskeun ku leukosit nu aya dina lendir. mukus héjo henteu salawasna hartosna yén antibiotik kudu dikaluarkeun, evaluasi bakal hadé dievaluasi ku pediatrician a.

Naon gejala anjeun gaduh? Wangun utama nyaéta batuk, naha batuk garing, batuk choking, wheezing sora dina dada nalika engapan sarta di sababaraha biasana méré sababaraha muriang.

bronchitis di barudak

Bronkitis kronis atanapi kambuh

Ieu dianggap kronis lamun boga a durasi leuwih gede ti 3 minggu atawa lumangsung sababaraha kali. Panaliti kedah dilakukeun upami murangkalih ngagaduhan tatu anu disababkeun ku épisode akut, ku panyakit anu didasarkeun atanapi ku paparan panjang ka agén anu ngairitasi.

Naon anu jadi sabab bronchitis?

Bronchitis condong manifest kalawan leuwih kambuh dina bulan usum tiris jeung di barudak di handapeun 4 taun. Biasana disababkeun ku sajumlah ageung virus pernapasan, rhinovirus atanapi mycoplasma pneumoniae.

Faktor séjén meureun lingkungan anu teu aman dimana anjeun tiasa ngambekan zat ngairitasi sapertos bako, aerosol atanapi inséktisida. Polutan atmosfir ogé bisa jadi cukang lantaranana, kitu ogé cuaca lembab di wewengkon tiis pisan atawa parobahan dadakan dina suhu.

Barudak ti 7-8 taun Aranjeunna tiasa nampilkeun gejala ieu salaku réaksi pikeun nyababkeun alérgi, sapertos kontak sareng sato atanapi dina usum semi. Dina hal ieu, bronchi Aranjeunna jadi inflamed ngabalukarkeun bronchitis.

Kumaha carana tiasa diubaran?

Henteu aya pangobatan pikeun bronchitis. dumasar-ubar. Upami muriang low-grade hadir, éta tiasa dikaluarkeun sababaraha antipiretik jeung nyieun muriang turun sanajan ku nempatkeun cloths beueus tur haneut.

bronchitis di barudak

bakal dikaluarkeun seueur cairan ku kituna bisa ngabubarkeun mukus leuwih hadé komo mantuan kalawan muriang.

Pikeun éta batuk bangor anjeun kudu indit ka pediatrician ka assess tingkat jeung bisa mamatahan sababaraha jenis mékanisme. Dina hal ieu, hiji chamber spacer bisa jadi sadia di imah pikeun ngatur bronkodilator dimana eta bakal dipaké salbutamol atanapi terbutaline kaseuseup.

Ku cara kieu, sesi 2 nepi ka 4 salbutamol kalawan ceuk chamber ku kituna anjeun bisa ngagentos engapan anjeun, éta bakal meta dina bronchi obstructed ambéh maranéhanana bisa muka tur ningkatkeun asupna hawa. Anjeun oge bisa resep kortikosteroid oral unggal 8 atanapi 12 jam jeung kalayan durasi 5 dugi ka 7 dinten.

Bronchitis lumangsung henteu langkung ti 7 dugi ka 10 dinten jeung poé awon biasana lumangsung antara 3 jeung 4 poé kahiji. Biasana éta mekar tanpa komplikasi sareng upami resep langkung ti 10 dinten, kedah konsultasi ka spesialis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.