Bronchitis Nalika Kakandungan: Kumaha Ngungkulanana

Awéwé sareng mukus

 Bronkitis nalika kakandungan cukup umum. Éta diwangun ku a peradangan tina tabung bronchial anu ngajadikeun hésé pikeun hawa sareng ku sabab éta oksigén asup kana bayah.

Nembongan ujug-ujug sareng tahan sakitar tilu minggu. Kaseueuran waktos anu nyababkeun bronchitis ieu nyaéta a tiis atanapi flu parah. Biasana asalna tina virus tapi kadang tiasa disababkeun ku baktéri.

Gejala bronchitis nalika kakandungan

  • Gejala utami nyaéta batuk garing sareng pengkuh anu nguatkeun nalika ngagolér dina ranjang sareng nalika kontak sareng hawa tiis atanapi lingkungan haseup-sarat. Batuk ieu lilana dugi ka sapuluh dinten Sareng, dina sababaraha kasus éta tiasa bertahan sababaraha minggu.
  • Kamacetan irung.
  • Lendir tanpa warna dina kasus bronchitis viral. Lendir konéng / héjo kandel upami baktéri asalna.
  • Éta tiasa masihan muriang.
  • Ngaraos tekanan dina dada sareng cekek.
  • Ayana ngahégok atanapi "bersiul" nalika napas.
  • Kasesahan engapan khususna nalika aktipitas fisik, sanaos hampang.
  • Perasaan kacapean sareng malaise umum.
  • Kaleungitan napsu

Naha bronchitis tiasa mangaruhan janin?

Tong hariwang, bronchitis ngan ukur tiasa ngarugikeun kasihatan orok anjeun dina kasus anu serius pisan sareng / atanapi upami henteu dirawat kalayan leres.

Leres, éta langkung hipu nalika urang nyarioskeun perkawis awéwé anu kaserang gering kronis sapertos asma. Kasus ieu meryogikeun a kontrol médis ketat pikeun nyingkahan komplikasi anu mungkin. Nanging, panilitian anyar nunjukkeun yén dina sababaraha kasus asma ningkat nalika kakandungan sareng anu sanésna henteu hartosna parah gejala.

Anjeun ogé henteu kedah hariwang yén batuk anu ngulang bakal mangaruhan orok anjeun ti saprak kantung amniotik ngajagi tina geter.

Awéwé anu nganggo inhaler pikeun bronchitis

Perawatan médis ngeunaan bronchitis di ibu hamil

Hal kahiji anu anjeun kedah émut nyaéta éta dina kaayaan teu kedah anjeun timer ubar nalika hamil. Sateuacan gejala bronchitis anjeun kedah angkat ka dokter. Anjeunna anu kedah meresihan pangobatan sareng dosis anu cocog. Upami anjeun ningali yén naon anu sigana tiis biasa henteu ningkat sakumaha sababaraha dinten ka pengker, tong reureuh didatangan langkung lami sareng hindarkeun komplikasi anu bakal datang.

Perlakuan bronchitis nalika kakandungan bénten sareng pangobatan konvensional bronchitis, anu umumna diubaran ku kortikosteroid sareng bronkodilator.

Pangobatan ieu dicandak sacara lisan lengkep contraindicated pikeun ibu hamil, khususna nalika trimester munggaran. Perlakuan pilihan biasana kortikosteroid kaseuseup (Salbutamol) anu gaduh nyerep pisan handap dina tingkat getih. Éta ogé tiasa resep anjeun antipiretik sareng perawat nyeri.

Sababaraha tip anu bakal ngajantenkeun anjeun raos langkung saé

  • Una hidrasi alus penting pisan, janten pastikeun nginum cairan anu cekap (cai, kaldu, jus, sareng sajabana). Nyingkahan kopi, téh, sareng inuman gula.
  • Istirahat ogé sagala anu anjeun peryogikeun sareng ngantepkeun diri anjeun dimanjakan.
  • Anggo palembab hawa pikeun ngahindarkeun kagaringan di lingkungan.
  • Cegah tina kontak jalma gering.
  • Hilap bako anu salajengna tiasa ngaambek saluran napas anjeun.
  • Gosok dada sareng beuheung anjeun ku ngusapan uap sateuacan bobo pikeun ngaleungitkeun batuk.
  • Tempatkeun sababaraha bantal handapeun sirah anjeun pikeun nyegah lendir tina ngawangun paru-paru anjeun.
  • Upami anjeun ngadukung ubar homeopathic anjeun tiasa nyandak Antimon Tartaricum 30x. Éta pangobatan aman pikeun bronchitis nalika kakandungan.

Pangubaran alami anu tiasa ngabantosan anjeun

  • Konsumsi jeruk Éta bakal nyayogikeun anjeun suplemen vitamin C anu saé.
  • Kekemu aranjeunna ubar anu saé pikeun iritasi tikoro kusabab batuk anu pengkuh.
  • Kaseuseup kayu putih atanapi mandi uap ku cai panas sareng téh chamomile, bakal ngabantosan anjeun ngabongkar dada sareng ngaleungitkeun batuk. Tempatkeun sirah anjeun ditutupan ku anduk langsung di luhur cai sareng tarik napas panjang.
  • AS cai laut atanapi uyah fisiologis pikeun nyeuseuh irung anjeun. Aranjeunna mucolytic alam anu pangsaéna.
  • datang bawang, ngagaduhan kakuatan anti inféksi sareng anti radang hébat salian ipis ipis sareng ngandung vitamin C.
  • Recuerda que Sayang mangrupikeun ubar alami anu saé pikeun lemeskeun tikoro sareng béréskeun batuk.

Sareng émut, Nalika kakandungan anjeun, henteu kantos nganggo jinis pangobatan tanpa resép. Taroskeun patarosan naon waé anu anjeun gaduh sareng dokter.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.