Buah naon anu tiasa anjeun pasihan orok

Bubur buah buatan imah

Salah sahiji Kadaharan munggaran anu diwanohkeun dina diet orok nyaéta buah, rupa-rupa kadaharan anu beunghar ku vitamin sareng mineral anu penting pikeun awak. Tapi sadayana bungbuahan henteu sami, sanaos mangrupikeun tuangeun anu séhat pisan sareng dianjurkeun, aya sababaraha buah anu orok henteu kedah diusahakeun salami taun mimiti hirupna.

Sababaraha buah gaduh résiko tinggi pikeun ngahasilkeun alergi pangan, anu sanésna rada langkung sesah dicerna sareng ku sabab kitu, éta henteu disarankeun kanggo burih anu lemes sareng henteu dewasa tina orok. Biasana bubuka dahareun dimimitian jam 6 bulan, anu disarankeun ku Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO). Ti waktos éta, orok anjeun laun bakal nyobian seueur pangan dugi ka diet na sami sareng anu déwasa.

Ngenalkeun tuangeun: buah-buahan

Upami anjeun henteu yakin bubuahan mana anu tiasa anjeun pasihkeun orok anjeun, tong hariwang, kami bakal ngajelaskeun ka anjeun di handap anu mangrupakeun buah anu paling pas pikeun oroké antara 6 sareng 12 bulan. Salaku tambahan, dina tautan anu kami tinggalkeun anjeun bakal mendakan inpormasi lengkep ngeunaan kumaha kuduna dahar orok salami taun kahijina hirup, kalayan inpormasi gizi penting. Anjeun ogé tiasa mendakan tungtunan ngeunaan tuangeun anu kedah anjeun ngenalkeun dina diét orok anjeun ti 6 bulan.

Bungbuahan anu tiasa didahar ku orok umur 0 dugi ka sataun

Puree orok

Ieu mangrupikeun buah anu tiasa anjeun pasihkeun orok anjeun ti 6 bulan. Atanapi ti waktos dokter pediatrik anjeun nunjukkeun, saprak dina sababaraha kasus panginten aya pengecualian.

Jaman apel

Buah ieu lemes sareng gampang dicerna, salian ti éta résiko ngahasilkeun teu sabar dina orok rendah pisan. Kusabab kitu, éta mangrupikeun salah sahiji kadaharan anu pangheulana dilebetkeun sareng tuang pelengkap.

Apel euyeub ku serat, penting pisan pikeun nyingkahan konstipasi yén parobihan diét biasana nyababkeun. Salaku tambahan, éta ngandung kalsium, beusi sareng vitamin ésénsial sapertos kelompok A, B, C sareng E sareng saolah-olah ieu henteu cekap, apel nyayogikeun gula anu diperyogikeun pikeun sumbangan énergi anu diperyogikeun orok.

Pir

Sapertos sareng apel, pir éta lemes pisan sareng sesah pikeun ngahasilkeun teu sabar. Buah ieu éta beunghar ku cai, anu ngabantosan hidrasi orok. Naon deui:

  • Éta euyeub di serat
  • Dina mineral sapertos beusi, magnesium sareng kalsium
  • Ieu ngandung asam folat sareng antioksidan

Cau

Buah ieu sampurna pikeun diét naon waé kusabab kandungan kaliumna tinggi sareng suplai alami na karbohidrat anu nyerep lalaunan. Ieu ngandung harti yén cau nyayogikeun énergi pikeun orok pikeun waktos anu lami, hal anu penting dina jaman ieu pamanggihan sareng prestasi anu hébat.

Jeruk

Bungbuahan sareng jus

Jeruk sareng mandarin ogé cocog pikeun orok saprak anjeun mimiti nyandak tuangeun. Aranjeunna buah anu beunghar serat, vitamin C sareng mineral penting.

Jeruk tiasa dipasihkeun dina jus, tanpa nambihan gula atanapi naon waé jinis pemanisBahkan madu sabab tiasa toksik pikeun orok. Anjeun tiasa nambihan jus jeruk kana bubur tina sagala rupa buah, sanaos raoseun henteu biasana dipikaresep ku kaseueuran orok. Di sisi anu sanésna, jus mandarin langkung amis sacara alami sareng biasana langkung saé ditampi ku anu alit.

Dina naon waé, émut pola 3 dinten antara tuang. Kadaharan henteu kedah diwanohkeun dina waktos anu sami atanapi dina sababaraha dinten anu berturut-turut, ku cara ieu, anjeun tiasa ningali kumaha orok toleransi tuangeun atanapi upami ngahasilkeun jinis réaksi alérgi.

Dina sababaraha minggu ka hareup, anjeun tiasa ngenalkeun tuangeun sanés anu langkung rentan pikeun ngahasilkeun teu sabar sapertos strawberry atanapi peach. Nalika waktosna sumping, ngenalkeun tuang siang nalika ningali kumaha dicerna orok. Ku cara kieu, anjeun bakal tiasa perhatoskeun gejala naon waé sareng gancang angkat ka layanan darurat. Henteu disarankeun pikeun masihan tuangeun anyar pikeun orok nalika wengi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.