Bubur lauk kanggo orok

Bubur lauk orok

Lauk nyaéta kadaharan mendasar pikeun pangwangunan sareng kamekaran anu leres tina orok. Mangrupikeun katuangan anu pinuh ku protéin, séhat Omega 3 anu séhat, vitamin sareng tangtosna, sababaraha jinis mineral. Sadaya ieu ngajantenkeun lauk mangrupikeun salah sahiji bahan penting dina tuangeun murangkalih anjeun. Nanging, sadaya jinis lauk henteu cocog pikeun murangkalih alit pisan.

Penting pikeun ngenalkeun dahareun sacara bertahap, sahingga ku cara ieu, anjeun tiasa ngingetkeun sepanjang waktos upami éta pangan ngahasilkeun naon waé jinis teu sabar atanapi alergi ka anak. Dina hal lauk, éta diwanohkeun kana diet orok saatos fase mimiti tuang pelengkap, nyaéta, sakitar 10 bulan dina hal lauk bodas. Sedengkeun pikeun lauk berminyak, anjeun kedah ngantosan dugi orok anjeun umur 18 bulan kanggo ngempelkeunana dina tuangeun murangkalih.

Kumaha ngenalkeun lauk kana diét orok

Sateuacan dilebetkeun lauk dina tuangeun murangkalih anjeun, anjeun kedah mimitian ku tuangeun pencernaan anu sanés sapertos buah sareng sayuran. Sakali tahapan kahiji ieu réngsé, anjeun tiasa kalebetkeun lauk bodas sapertos hake, hayam jago, whiting atanapi sol, hal anu biasana kajadian sakitar 10 bulan. Sanaos ieu mangrupikeun saran umum, aya pengecualian maka penting pikeun anjeun nuturkeun saran ti dokter pediatrik anjeun, sateuacan dimimitian ku tuangeun atanapi ékspérimén nyalira.

Nanging, dina Ibu Ayeuna anjeun tiasa mendakan penting tips pikeun ngabantosan anjeun dina prosés penting ieu dina kahirupan orok anjeun. Dina tautan anu kami tinggalkeun anjeun tiasa mendakan inpormasi ngeunaan nyoco orok dina tahapan anu béda-béda tuangeun pelengkap.

Bubur lauk kanggo orok

Cara masak lauk kanggo bubur orok anjeun sami dina sadaya kasus. Naha anjeun badé nganggo hake, whiting, monkfish atanapi lauk bodas anu dipikahoyong, anjeun kedah kulub dina cai sareng tanpa nambihan uyah. Ngumbah lauk pisan saé sateuacan masak sareng sakali digodog, antosan dugi ka haneut janten anjeun tiasa ngagoréng ku ramo. Penting pisan pikeun anjeun ngaleungitkeun tulang tonggong anu aya dina tuangeun.

Lauk bodas pikeun orok

Entong nganggo kaldu kanggo masak tuangeun, kumargi di jerona zat anu henteu nguntungkeun dina jumlah anu seueur dikonsentrasikeun pikeun sistem pencernaan orok. Lauk bodas tiasa dicampurkeun sareng sayuran anu sanés sareng kaldu alami sapertos kaldu sayuran, komo sareng susu ibu atanapi formula.

ieu dua ideu basa bubur lauk pikeun orok ti 10 bulan.

Sayuran amis sareng bubur lauk

  • Sapotong tina bonténg Jepang
  • 1/2 kentang
  • séndok tina kacang polong lembut
  • 80 gr tina Lauk bodas (hake, sol, jsb)

Sakali laukna dikulub sareng dipotong, urang simpen bari nyiapkeun sayuran. Urang ngumbah kalayan saé pisan sareng rendang zucchini sareng kentang, Kulub dina sajumlah cai alit dugi ka lembut, sakitar 15 menit. Nalika aya 5 menit kanggo bérés masak, tambahkeun kacang polong. Urang nutupan kaserol sareng ngantepkeun beristirahat sababaraha menit sahingga kaldu hasilna ngirangan.

Kalayan adun urang naksir sadayana bahan ogé, nambihan lauk di tungtungna sareng pastikeun sadayana saé nyéépkeun (salami sasih munggaran). Pikeun béréskeun, kami nambihan ciwit minyak zaitun parawan atah.

Hake sareng bubur ubi

Bubur lauk sareng sayuran

  • patengahan ubi jalar atanapi ubi jalar
  • 1 zanahoria
  • 1 daun bawang
  • 80 gr lauk bodas

Urang ngumbah sareng rendang sayuran ogé, nempatkeun kulub kalayan sajumlah alit cai sareng tanpa nambihan uyah atawa rempah anu sanés. Upami kaldu henteu ngirangan lengkep, urang tiasa ngaleupaskeun kaleuwihan ku séndok téh. Tambahkeun lauk anu parantos dikulub sareng bebas tina tulang sareng kulit. Kami naksir sadayana pisan dugi ka kéngingkeun konsistensi anu dipikahoyong, gumantung kana umur orok.

Kumaha waé ogé, anjeun tiasa nambihan kaldu sayuran buatan bumi atanapi susu sakedik susu ibu (atanapi formula) pikeun ngabantosan anjeun ngahontal tékstur anu anjeun pikaresep dina bubur lauk.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.