Bubur orok anjeun mimiti

Bubur heula orok

Hidangan munggaran orok anjeun mangrupikeun waktos anu khusus, anu mangrupikeun awal fase anyar dina hal nutrisi sareng pamekaran. Kira-kira 6 bulan petualangan anyar ieu dimimitian, di mana nyusu moal deui janten hiji-hijina tuangeun orok. Sanaos éta moal liren janten dasar tuangeunana dugi ka kirang langkung 12 bulan.

Umumna bubur munggaran Éta biasana séréal, sanaos ieu bakal gumantung kana pediatrik anjeun sabab biasana aya bedana antara spesialis. Dina tautan anu kami tinggalkeun anjeun bakal mendakan tungtunan umum ngeunaan tuangeun pelengkap sareng fase anu bénten tina perkenalan ieu kana tuangeun. Nanging, penting pikeun anjeun nuturkeun rekomendasi murangkalih, Kusabab unggal orok mungkin gaduh kabutuhan anu béda.

Bubur munggaran

Pikeun seueur murangkalih, parobihan diét sareng cara nyandak tuangeun ieu mangrupikeun hal anu sesah dianggap. Naon anu nempatkeun di cek kasabaran seueur sepuh nalika tuang murangkalihna. Hal kahiji anu anjeun kedah siapkeun nyaéta kasabaran anjeun, hal anu paling normal nyaéta porridges anu munggaran ditampi kalayan henteu raoseun sareng seueur cimata. Pikirkeun orok anjeun parantos tuang ku cara anu langkung gampang, naha ku payu atanapi nganggo botol.

Ujug-ujug anjeun nawiskeun anjeunna kadaharan anu sanés, kalayan alat anu henteu dikenal (séndok) anu lebet kana sungutna sareng anu alit henteu terang naon anu kedah dilakukeun sareng éta. Hal anu paling normal nyaéta anjeunna henteu hoyong anjeun caket kana sungutna, yén anjeunna ceurik sareng anjeunna nyingkahan perkakas anu anéh, utamina dina sababaraha waktos munggaran. Dina titik ieu penting pisan anjeun henteu nyerah, kumargi hiji-hijina cara pikeun kéngingkeun anu alit nyaéta nyobian sareng keukeuh.

Moal lami deui budak leutik anjeun bakal mendakan kumaha pikaresepeun tuang sareng séndok sareng kumaha ngeunah tuangeun anu anjeun tawarkeun kalayan éta. Teras anjeun bakal mimiti resep tuangeun sareng momen-momen éta bakal janten sumber kenangan anyar sareng momen khusus sareng orok anjeun. Entong hilap ngararasakeun masing-masing, kumargi masing-masing momen benten, unik sareng anu paling penting, henteu tiasa diulang deui.

Bubur na: tina séréal, buah atanapi sayuran?

Bubur séréal buatan imah

Nyatana henteu aya aturan anu ketat ngeunaan ngenalkeun katuangan. Naon enya Penting nyaéta prosés anu maju sareng anjeun henteu ngenalkeun langkung ti hiji katuangan dina hiji waktos, nyésakeun sababaraha dinten di antara unggal kadaharan anu énggal. Ku cara kieu, upami anu alit ngagaduhan réaksi alergi atanapi teu sabar, sabab éta bakal langkung gampang dipikaterang.

Séréal

Umumna biasana dimimitian ku bubur séréal bébas glutensabab gampang dicerna. Di pasar anjeun tiasa mendakan seueur jinis olahan khusus kanggo murangkalih, upami anjeun gaduh mamang dina tautan ieu kami bakal ngabantosan anjeun milih séréal pangsaéna. Sanaos henteu perlu anjeun mésér séréal anu disiapkeun, sabab upami anjeun hoyong anjeun tiasa nyiapkeun bubur séréal bébas gluten pikeun orok anjeun nyalira.

Ku cara ieu anjeun tiasa mastikeun pasihan tuangeun kadaharan anu pangsaéna pikeun anak, tanpa diolah sareng tanpa bahan tambahan henteu séhat. Panggihan dina tautan ieu kumaha nyiapkeun bubur nasi buatan bumi. Émut yén anjeun tiasa nganggo anjeun susu indung pikeun nyiapkeun porridges, Kadaharan anu pangsaéna sareng paling manpaat henteu matak leungit dina tuangeun orok.

Bubur buah jeung sayuran

Bubur lauk orok

Sababaraha pediatrik tiasa nyarankeun bubuka bungbuahan atanapi sayuran dina waktos anu sami sareng séréal, bahkan sateuacana. Salaku urang nyarios, urutan henteu penting tapi waktos anu ngalirkeun antara unggal tuangeun. Di sisi anu sanésna, éta penting tuturkeun sababaraha tips pikeun nyegah gangguan pencernaan ka orok.

  • Sateuacan nyiapkeun bubur, ngumbah leungeun pisan ku cai sabun haneut.
  • Ngumbah tuangeun pisan anu anjeun badé anggo, ogé sadaya alat-alat dapur anu anjeun anggo dina prosés persiapan.
  • Dina nyoco heula orok anjeun bieu bakal ngaraosan bubur minimum, anjeun teu kedah maksa atanapi maksa anjeunna. Hayu anjeunna mendakan katuangan sakedik-sakedik sareng anjeunna bakal gancang ngaraosan cara dahar anu énggal.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.