Pusing dina murangkalih, jinis naon waé anu aya sareng kumaha cara nyegahna

Anu matak, orok ulah pusing. Aranjeunna henteu ngagaduhan perasaan ieu. Ieu saatos 2 taun lumangsung pusing. Pusing ieu di barudak lumangsung, ampir sok ku dua alesan: ayana vertigos, ieu paling umum, atanapi média otitis atanapi gambar vertigo paroxysmal jinak.

Bisi waé, penting anjeun salawasna konsultasi sareng spesialis upami murangkalih anjeun sering pusing. The pediatrina ngalangkungan pamariksaan fisik bakal ngajantenkeun nguping, kasaimbangan sareng koordinasi.

Jenis vertigo paling umum di murangkalih

Ampir sok budak ngaraos lieur nalika asa lieur, nyaéta siga lingkunganana ngalih, sareng sadayana aya ngurilingan tina. Masalah lieur biasana cicing dina ceuli. Jenis lieur ieu, kadang, kana perobihan dina sistim saraf pusat. di dieu anjeun gaduh artikel eksklusif ngeunaan pencegahan otitis di murangkalih.

Gumantung kana luas ceuli anu kapangaruhan, gambar lieur disebut periferal atanapi séntral. Periferalna jelas pisan dina gejala, tapi éta henteu lami. Aranjeunna dibarengan ku pucét, seueul, sareng utah sareng sadayana kajantenan gancang pisan, sakapeung, salaku waspada murangkalih mimiti nguap sateuacan pusing. Seringna kadang-kadang nguping ogé leungit nalika lieur aya kajadian, tapi gejala sanésna jarang pisan. Barudak anu pusing vertigo condong ngagaduhan koordinasi anu saé, tapi upami anjeun nyobian éta aranjeunna nutup panon nalika nangtung, aranjeunna condong murag kana ceuli anu kapangaruhan.

Pusing tengah serangan laun, vertigo langkung enteng, sareng henteu aya hubunganana sareng utah atanapi seueul. Biasana henteu aya anu nguping. Barudak panginten tiasa ngarusak koordinasi sareng upami anjeunna nutup panon nalika nangtung anjeunna bakal murag dina sagala arah.

Kumaha ngubaran lieur budak leutik

Barudak beuki pusing dina mobil
Mimiti gaduh a diagnosis ngeunaan sabab vertigo, janten tiasa ngubaranana. Samentawis éta disarankeun repose pikeun nyingkahan utah. Aya ubar anu ngabantosan, tapi éta henteu tiasa dipasihkeun sagala umur sareng tiasa gaduh épék samping.

Janten konsultasi ka dokter murangkalih anjeun, sabab sanaos seueur pusing sareng masalah kasaimbangan di barudak éta samentawis sareng tiasa dirawat, éta ogé tiasa janten gejala tina hal anu langkung serius.

Upami putra anjeun atanapi putri pusing nalika ngumbara nganggo mobil, Kami ngarékoméndasikeun anjeun neuteup kana jandéla sareng tetep panon anjeun dina jalan. Upami anjeunna parantos jangkungna leres sareng aya sistem pancegahan dina mobil, anjeun tiasa ngantep anjeunna naék payuneun. Anjeun henteu pernah kedah maca dina mobil, atanapi ningali dina tablet, langkung saé nyanyi. Coba tuang naon-naon di jalan, tapi henteu seueur teuing atanapi tuangeun anu gajih ageung. Upami murangkalih parantos utah, pasihan anjeunna nginum cai gula.

Anu nyababkeun lieur teuing barudak

Barudak, sapertos déwasa, tiasa ogé lieur sabab ngagaduhan tekanan darah rendah, atanapi gula. Kadua panyababna langkung sering saatos 11 atanapi 12 taun, kalayan mimiti nonoman. Nonoman condong tuang sakedik sarapan kanggo pagelaran anu diperyogikeun uteukna engké. Kauntungannana nyaéta aranjeunna gancang pulih.

Barudak ogé ngagaduhan migrain. Upami anjeun rawan aranjeunna, éta bakal dimimitian ti umur 7 taun. Nyeri sirah ieu ogé tiasa nyababkeun lieur atanapi vertigo. Kurangna bobo sareng setrés aya hubunganana sareng serangan migren.

Nalika aya pek tina visi, budak ogé ngalaman vertigo parah atanapi pusing unggal waktos anjeunna kedah galur ningali. Anu antukna ogé nyababkeun nyeri sirah.

Anu janten sabab anu sanésna, kirang sering, tiasa janten épil epilepsi, atanapi saatos cilaka sirah, kusabab cilaka dina ceuli batin ... tapi éta sanés anu paling umum.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.