Karya cacad sareng murangkalih

Ayunan budak ditumpurkeun.

Hésé pikeun kolot pikeun neraskeun kahirupan normalna sareng murangkalih cacad. Peryogi waktos sareng bantosan pikeun nganggap éta.

Nyaho yén budak ngalaman cacad mangrupakeun inuman anu sesah pikeun kolot pikeun asimilasi. Unggal dinten mangrupikeun perjuangan anu tetep dina bagian kolot sareng budak sareng bantosan diperyogikeun pikeun ngajauhan aranjeunna tina teu kapisah. Salajengna urang badé nyarioskeun kumaha cara ngadeukeutan sareng ngerjakeun cacat budak.

Budak anu cacad

Ngagaduhan murangkalih cacad anu sesah pisan. Penderitaan anu parah anu diderita ku kolot nalika ningali budakna parah sareng henteu sanggup ngubaranana henteu ngaleungit. Kolot mimitina ngalangkungan sababaraha tahap gumantung kana jinis cacad. Aranjeunna peryogi waktos sareng rohangan pikeun nyanghareupan kanyataan sareng ngartos yén budakna biasana ngagaduhan masalah anu permanén. Fase-fase anu dilalui ku kolotna tiasa bénten-bénten atanapi diulang deui gumantung kana kasus anu khusus:

  • Panolakan: Aranjeunna nolak nampi kanyataan.
  • Duka: Aranjeunna nyalahkeun dirina sorangan pikeun naon anu kajantenan ka anakna, aranjeunna nyalahkeun dokter, lingkunganana ... Aranjeunna ngarasa henteu boga kakuatan.
  • Negosiasi: Aranjeunna mimiti nyarios langkung seueur ngeunaan éta sareng henteu ngaraos négatip pisan.
  • Depresi: Kajadian kusabab kacapean fisik sareng méntal sareng kacapean.
  • Panarimaan: Aranjeunna sapinuhna atanapi sacara praktis nampi cacad budak.

Ngungkulan cacad

Budak dina korsi roda.

Anjeun kedah ngupayakeun kaséhatan fisik sareng méntal budak, memotivasi anjeunna sareng nyorot kualitas sareng prestasina.

Teu aya anu nyegah atanapi halangan anu teu tiasa dirungkulan upami henteu dibéré pilihan pikeun ngalakukeunana. Bapa sareng indung kedah nyanghareupan panyakit anakna sareng ngabagi kasieun sareng perjuangan. Hal anu pangsaéna nyaéta ngobrol, kéngingkeun inpormasi, teras-terasan hirup, lieur ku padamelan, latihan luang, bersosialisasi, naroskeun patarosan, milari anu positip, bageur dina kamajuan ..., sareng gaduh kasabaran sareng cinta ka budak. Sababaraha ideu anu tiasa mempermudah damel sareng budak ieu sapertos kieu:

  • Pikirkeun positip sareng fokus kana jaman ayeuna. Entong ngarepkeun prestasi anu hébat. Sateuacanna saléngkah-saléngkah ngaevaluasi prestasi sakedik budak. Entong kaleungitan harepan.
  • Entong ngarobih rutinitas saloba mungkin atanapi balik deui ka éta gancang-gancang. Jadwal, aturan sareng rutinitas aranjeunna penting pisan pikeun stabilitas émosional budak.
  • Pikeun ngaraos mangfaat sareng henteu murag bapa tiasa mendakan sareng konsultasi dina internet atanapi sareng dokter, aspék ngeunaan jinis cacad anu disiksa ku anak anjeun. Anjeun ogé tiasa nalungtik hak anu saluyu sareng murangkalih anjeun kusabab cacadna.
  • Ngobrol, sambung, jero sareng buka nepi ka profesional médis pikeun ngubaran budak. Sababaraha kali, upami hubungan jujur ​​dijantenkeun antara dua pihak, kolot bakal tiasa curhat dina kapercayaan sareng nyarios sacara terang-terangan ngeunaan mamang anu aya.
  • Bantosan dina kaséhatan fisik sareng méntal budak. Upami murangkalih ngalaman masalah fisik, éta henteu ngan ukur cukup pikeun ngubaran aspek éta, tapi pikeun mastikeun kaayaan émosina. Janten kadang olahraga, téater, jenis luang anu tangtu tiasa nguntungkeun anjeun sareng ngabantosan anjeun kabur tina kasieunan, nyeri sareng sési médis sareng pangobatan. Salaku kolot, urang henteu kedah hilap memotivasi murangkalih sareng nyorot kualitasna, kaunggulan sareng udagan anu kahontal.
  • Dengdekkeun sareng ngobrol sareng staf guru. Jantenkeun anjeunna sadar kana naon anu lumangsung ka anak sareng kumaha aranjeunna tiasa sareng kedah ngabantosan anjeunna. Pendak sareng aranjeunna sareng nyungkeun aranjeunna ngalaporkeun status sareng evolusi budak leutik di kelas sareng kagiatan sakola.
  • Pinanggih sareng sepuh sareng murangkalih anu ngagaduhan masalah anu sami dina raraga ngabagi pangalaman, nyaritakeun, nyiptakeun tautan. Kolot sareng murangkalih bakal rumaos langkung dijaga sareng bagian tina hiji hal, sanés mahluk anu papisah.
  • Candak waktos kanggo nyalira, istirahat, pasihkeun anjeun ceurik sareng nangtung langkung kuat pikeun putra. Hésé pikeun ngajaga kasenangan anjeun sareng henteu ngagorowok sakapeung, nanging, anjeun kedah napas sareng usaha. Budak peryogi dukungan sareng pangertian.
  • Éta satuju nganyatakeun dina émosi sareng komunikasi sareng psikolog anu tiasa ngabimbing sareng mamatahan sapanjang jalan. Ngobrol sareng anak anjeun sareng anggota kulawarga anu sanés, henteu mundur kana diri anjeun.
  • Ngaronjatkeun lingkungan budak sareng lingkungan fisikna: imah sareng kamar. Anu anjeun raoseun sareng tiasa dianggo sakumaha mungkin. Ogé jantenkeun langkung praktis pikeun kolot sareng calon pangasuh.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.