Cara anu béda pikeun ko-bobo

sasarengan

El ko-bobo beuki loba nyebar, sanaos tetep gaduh pembela anu jelas sareng detractors tina prakték ieu. Upami anjeun parantos milih kolot janten ko-bobo sareng barudak anjeun, anjeun kedah terang cara anu béda pikeun milih anu paling cocog pikeun anjeun. Anjeun biasana terang cara pikeun ngalaksanakeunana tapi didieu urang bakal ngajelaskeun cara béda-bobo sareng bobo.

Naon ari saré?

Co-bobo mangrupikeun latihan dimana kadua sepuh atanapi salah saurangna bobo sareng murangkalihna di ranjang kulawarga. Éta beuki nyebar di sakumna dunya sareng di réa patempatan éta mangrupikeun kabiasaan, sabab contona di Jepang normal pikeun ko-bobo sareng murangkalih anjeun dugi ka 7 taun. Di dunya kulon mangrupikeun hal anu paling anyar dimana unggal dinten seueur kolot mutuskeun pikeun ngalaksanakeunana sareng murangkalihna, sedengkeun anu sanésna ngritik éta pisan.

Éta ngagaduhan kaunggulan sapertos éta langkung resep pangropéa nyusu, ningkatkeun kualitas saré sareng nguatkeun hubungan antara bapa sareng murangkalih. Kritik nyarios yén résiko sindrom maot orok ngadadak dikali 5, ogé résiko ragrag sareng sesek.

Anu penting nyaéta kadua sepuhna satuju pikeun ngalakukeun éta, sabab éta mangrupikeun hal anu ngan ukur prihatin ku kolot. Masing-masing kulawarga numutkeun kaayan pribados masing-masing anu kedah nyandak kaputusan kumaha bobo sareng murangkalihna. Jelas aya minimum kaamanan pikeun co-bobo anu ayeuna urang bakal ngajelaskeun ka anjeun, tapi kolotna anu bakal milih naha éta anu pangsaéna pikeun barudakna.

Kumaha cara aman bobo?

  • Kasurna kedah tegep, rata sareng lega. Disarankeun ngagaduhan ranjang 1,50, sanaos upami aya langkung ti hiji budak, langkung saé tibatan 1,80 supados sadayana tiasa bobo saé.
  • Entong nutupan sirah orok pikeun nyingkahan sesek, atanapi nutupan teuing ku selimut atanapi bantal.
  • Aduh bako. Teu ngaroko di kamar.
  • Upami aya gaduh muriang langkung saé henteu ko-bobo pikeun nyingkahan panularan.
  • Nyingkahanana upami anjeun kaserang panyakit naon waé (epilépsi, sleepwalking) atanapi beech dicandak ubar naon waé atanapi inuman alkohol anu ngamajukeun saré jero.
  • Pastikeun yén budakna henteu tiasa murag tina ranjang atanapi nyelip kana liang. Pikeun ieu éta merenah pikeun nempatkeun kasur anu némpél dina témbok.

bentuk co-bobo

Béda cara ko-bobo

Sigana ngan ukur aya hiji cara pikeun bobo (saha waé anu bobo dina ranjang kulawarga) tapi aya sababaraha cara pikeun ngalakukeun éta. Hayu urang tingali naon éta:

  • Bobo dina ranjang kulawarga. Anu paling dikenal, dimana kolot sareng murangkalih sadayana bobo babarengan dina ranjang anu sami.
  • Lawu deukeut ranjang kolot. Éta bakal disebat parsial ko-bobo, kumargi ngan ukur kamarna anu dibagi tapi sanés ranjang.
  • Lawu Sidecar. Éta diwangun ku nampung boks dina jangkungna ranjang, ngaleungitkeun salah sahiji halangan sisi. Maka anak tiasa bobo caket sareng sepuhna, kalayan jaminan yén anjeunna ngagaduhan rohangan nyalira ngahindarkeun kamungkinan bahaya.
  • Kasur dina lantai pikeun murangkalih. Putra bobo dina kasur anu sanés anu disimpen dina lantai caket ranjang sepuhna. Nalika anjeunna hudang nalika nyusuan, indungna turun kana kasur sareng tuangeunana. Anjeun tiasa bobo dina kasur sareng orok atanapi uih deui kana ranjang anjeun.
  • Kasur di lantai pikeun sadayana. Upami aya masalah luar angkasa éta mangrupikeun pilihan anu pangsaéna, kumargi sababaraha kasur tiasa aya di lantai. Éta ogé pilihan anu ékonomis pisan sareng ogé aman, kusabab ragrag dijauhkeun. Éta mangrupikeun pilihan anu aranjeunna anggo di Jepang. Éta langkung saé pikeun ngébréhkeun kasur anu aya di lantai ogé, boh dina pilihan ieu sareng anu sateuacanna.

Ayeuna anjeun gaduh sadayana inpormasi anu diperyogikeun ngeunaan cara-cara bobo sareng barudak anjeun upami anjeun parantos mutuskeun milih pilihan anu pangsaéna pikeun kulawarga anjeun.

Kusabab émut ... éta kaputusan anjeun sareng teu aya batur kumaha bobo sareng murangkalih anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.