Kumaha cara ngadamel bubur nasi kanggo orok anjeun

Nyoco pelengkap dina 9 bulan

Nalika dimimitian ku dahar tambahan dina orok, pangan anu béda sapertos buah atanapi sayuran diwanohkeun. Sejen tina kadaharan anu mimiti diwanohkeun nyaéta séréal, umumna jalma-jalma bébas gluten. Di pasar anjeun tiasa mendakan sajumlah ageung mérek séréal anu disiapkeun pikeun orok, tapi ieu sanés ngan ukur hiji-hijina pilihan.

Sugan éta anu paling raoseun kumargi anjeun kantos nyiapkeun katuangan sareng anjeun ngan ukur kedah gaul sareng cairan anu dipilih. Sareng sanaos langkung ati-ati, séréal anu disiapkeun masih diolah, janten ngandung bahan-bahan anu henteu perlu pikeun orok. Di bumi anjeun tiasa Nyiapkeun bubur séréal bébas gluten pikeun anak anjeun nyalira, dina cara nu sami sareng anjeun nyiapkeun bubur buah atanapi puree sayuran.

Pasipatan nasi

Sangu mangrupikeun salah sahiji séréal anu henteu ngandung gluten, sapertos jagong, soba atanapi quinoa. Naon deui, éta mangrupikeun tuangeun anu beunghar magnesium, beusi sareng vitamin tina kelompok B, sadayana éta nutrisi ésénsial pikeun pamekaran sareng tumuh orok. Kusabab séréal bébas gluten, éta cocog pikeun orok ti opat bulan, sabab disarankeun henteu ngenalkeun gluten dugi ka sababaraha bulan ka hareup.

Ieu mangrupikeun tindakan pencegahan, anu mana éta dimaksudkeun pikeun ngirangan résiko kaserang panyakit celiac. Upami anjeun ngagaduhan patalékan ngeunaan hal éta, tong ragu ngadiskusikeunana sareng dokter murangkalih anjeun supados aranjeunna tiasa nawiskeun anjeun sadayana padoman ngeunaan nutrisi anu anjeun peryogikeun.

Bubur nasi gampang disiapkeun, jauh langkung mirah tibatan séréal anu disiapkeun anu anjeun badé mésér di pasar sareng di luhur sadayana, anjeun tiasa pastikeun kalebet produk anu saé sareng paling saé kanggo orok anjeun.

Resep bubur nasi

Kumaha cara ngadamel bubur nasi buatan bumi

Anjeun tiasa nyiapkeun bubur béas dina dua cara bénten, sareng gandum utuh atanapi ku gandum. Kami ngajelaskeun kumaha nyiapkeun resep ieu.

Persiapan krim béas sareng gandum

bahan:

  • 50 gr tina sangu
  • Cangkir cairan anu anjeun badé anggo, éta tiasa cai, kaldu sayuran buatan imah, susu formula atanapi susu ibu
  • Séndok téh minyak zaitun Parawan

Persiapan:

  • Masak sangu dina cara biasa, nuturkeun saran masak pabrik sareng tanpa nambihan uyah.
  • Pastikeun sangu parantos asak sahingga tiasa gampang ditumbuk.
  • tempat sangu dina gelas adun sareng mimiti grind sakedik-sakedik.
  • Tambihkeun cairan anu dipilih sakedik-sakedik sareng angkat grinding dugi ka kéngingkeun tékstur anu dipikahoyong.

Persiapan krim béas dina tipung

Kumaha cara ngadamel bubur nasi buatan bumi

Bahan-bahanna sami, anu robih dina hal ieu nyaéta nyiapkeun bubur. Léngkah-léngkahna ieu di handap:

  • Tempatkeun sangu dina atah dina prosesor dahareun atanapi coét diberesihan.
  • Tumbuk beas sakedik-sakedik dugi ka kénging tipung tipung. Anjeun tiasa ngagiling kuantitas anu cukup sahingga anjeun bakal gaduh tipung béas anu disiapkeun pikeun acara anu teu disangka-sangka.
  • Dina wajan jero, tempat cangkir cairanana parantos dipilih, (kaldu sayuran, formula, susu ibu atanapi cai).
  • Nalika datang ka kulub tambahkeun 50 g tipung béas sareng turunkeun panas kana minimum.
  • Masak krim dina seuneu anu kirang sakitar 5 menit, tanpa liren ngagaur supados henteu nempel.
  • Sakali anjeun kéngingkeun krim anu lemes sareng homogen sareng angkat tina panasna.
  • Upami bubur teuing kandel, anjeun tiasa nambihan langkung cair sakedik sakedik dugi ka konsistensi anu dipikahoyong dicandak.

Anggo tip

Jumlah bubur anu anjeun bakal kéngingkeun seueur teuing kanggo orok anjeun, utamina upami anjeunna ngamimitian tuang tuang sanés tibatan susu waé. Entong maksakeun si alit nyandak langkung ti anu dipikahoyong, anjeun tiasa nyimpen bubur dina kulkas salami 48 jam tanpa kaleungitan sipat. Nalika anjeun nganggo deui, anjeun ngan ukur kedah nambihan sakedik cair sabab pastina bakal langkung kandel.

Nalika anjeun badé ngagiling béas pikeun dianggo dina bubur, jantenkeun jumlah anu cekap sareng jaga tipung dina wadah gelas anu ditutup pageuh. Éta bakal sampurna dilestarikan na anjeun bakal teras ngagaduhan séréal siap ngadamel bubur dina sababaraha menit.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.