Ngahargaan nanganan tantrums

Aranjeunna ngagorowok, aranjeunna nyentak, aranjeunna janten beureum sapertos tomat ... urang sadayana parantos ningali atanapi ngalaman kalakuan budak sareng urang panginten: "Bumi ngelek kuring!". Barudak aranjeunna nguji kasabaran urang dina sababaraha kasempetan kalayan tantrums na anu kawéntar.

Daripada kaleungitan watek urang tiasa ngamangpaatkeun cekelan tantrums hormat sareng ngadidik aranjeunna dina ngatur émosional. Baca deui pikeun diajar tip pikeun ngalengkepan éta.

Naha barudak réaksi sapertos kieu?

Nya, éta utamina disababkeun ku dua alesan: kahiji éta barudak ngora aranjeunna henteu ngagaduhan kamampuan lisan anu diperyogikeun pikeun nganyatakeun kabutuhan émosional sareng fisikna ku cara anu sanés, sareng anu kadua anu ngagaduhan tingkat hanjelu lowAranjeunna henteu ngartos yén aranjeunna moal tiasa ngagaduhan anu dipikahoyong.

Peryogi diperhatoskeun yén ieu hal samentawis, panggung, sareng unggal-unggal waktosna aranjeunna bakal langkung seueur waktos dugi ka ngaleungit. Biasana ieu kajantenan sakitar 6 taun. Nyaeta bagian normal kamekaranana.

Kolot nyanghareupan tantangan anu hébat pikeun terang kumaha ngatasi momen émosi anu ngabeledug ieu anu ngagaduhan budakna, tanpa ambek-ambekan na ogé ngabeledug.

Kumaha carana nganyahokeun tantrum?

Éta sigana mah ujian tina kasabaran urang tapi ... Kumaha upami urang ningali éta salaku kasempetan pikeun ngadidik aranjeunna ngeunaan émosional?  Pikeun terang kumaha ngatur aranjeunna urang kedah terang aranjeunna sareng terang kumaha nganyatakeunana sacara pantes. Éta bakalan ngajauhan konflik pribadi sareng ningkatkeun komunikasi urang boh ka anu sanés sareng ka diri urang sorangan. Naon anu urang nyauran kecerdasan emosi.

hormat nanganan tantrums

Kumaha Hormat Ngatur Tantrum

Budak kabawa ku émosi négatip, sareng ngalakukeun naon anu anjeunna terang kumaha lakukeun: ngagorowok sareng najong, aranjeunna bahkan tiasa janten agrésif. Aranjeunna henteu terang kumaha nanganan kaayaan ku cara anu sanés sareng ieu tempat urang sumping pikeun ngabantosan anjeun:

  • Entong kaleungitan ambek. Éta sigana mah misi anu teu mungkin tapi upami urang ogé kaleungitan kendali kami bakal éléh perang, barudak meniru déwasa sareng upami aranjeunna ningali yén kami henteu tiasa ngendalikeun émosi négatip ogé, aranjeunna boro-boro bakal tiasa diajar ngokolakeunana. Rénghap napas jero, éta tiasa ngagampangkeun ngendalikeun diri.
  • Pasang diri dina tingkat aranjeunna. Upami aranjeunna bohong atanapi linggih dina lantai ngagulung ka jangkungna, noél aranjeunna sareng nyarios ka aranjeunna dina nada sora anu tenang.
  • Identipikasi hanjelu anjeun. "Anjeun ambek yén kami moal tiasa angkat ka taman sabab hujan. Abdi ngartos anjeun, normal pikeun anjeun ambek ”. Budak ngaraoskeun émosina dikedalkeun dina kecap sareng asa dipikaharti sareng dihibur. Janten singget, tong masihan seueur teuing katerangan.
  • Nawiskeun alternatif sanés anu tiasa aranjeunna laksanakeun (Naha anjeun hoyong kami maca carita anu anjeun resep pisan? Atanapi anjeun hoyong maénkeun kalayan mobil karesep anjeun?).
  • Pahala pengambilalihan anjeun tapi henteu kaambek. Entong satuju kana objek anu kaambek atanapi budak bakal ngartos yén pikeun ngalaksanakeun hal-hal, anjeunna kedah kalakuanana sapertos kieu. Sakali aranjeunna parantos tenang, urang tiasa nyarios sareng anjeunna perkawis naon anu lumangsung sacara tenang.
  • Entong ngalakukeun meres émosional. Sabaraha kali urang nguping frasa sapertos "upami paripolah éta kuring moal bogoh ka anjeun", "upami anjeun goréng, bapak bakal ambek". Cinta urang henteu gumantung kana kabiasaan anjeun sahingga urang kedah masihan terang ka aranjeunna.
  • Ganjaran kalakuan anu hadé. Urang kedah ngahargaan aranjeunna nalika aranjeunna ngagaduhan tingkah laku anu positip (rangkulan, perhatian, puji ...). Pahala pikeun tingkah laku anu hadé bakal langkung saé tibatan hukuman pikeun kalakuan anu goréng.

Ngajarkeun aranjeunna pikeun verbalize émosi

Aya buku atikan émosional émosional di pasar anu nempatkeun nami sareng rupa pikeun émosi anu béda-béda numutkeun umur, sahingga ngarti pikeun ngabédakeun sareng verbalisasi aranjeunna. Mangrupikeun investasi di masa depan pikeun bakti maén sareng murangkalih urang supados énjing janten déwasa anu séhat sacara émosional. Ajar aranjeunna yén urang sadayana ngagaduhan émosi négatip, naon tujuanna, fungsi naon sareng kumaha cara ngatur éta.

Kusabab émut ... urang sadayana ngagaduhan émosi négatip, aranjeunna sadayana ngagaduhan peran. Ngahindaran aranjeunna atanapi ngantep diri urang kabawa ku aranjeunna moal ngajantenkeun aranjeunna jauh, tapi urang moal terang kumaha nyanghareupan aranjeunna di hareup.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.