Karakteristik fisik sareng kognitif di murangkalih sindrom Down

kabéh ras turun

Unggal budak, sareng unggal mojang, sareng Down syndrome mangrupikeun mahluk unik. Aya bénten-bénten individu anu ageung antara hiji sareng anu sanés. Kusabab kitu urang bakal nyobian nyingkahan klise, mitos palsu sareng generalisasi. Rupa-rupa lingkungan pendidikan, sosial sareng kulawarga dimana murangkalih sindrom Down berkembang bakal mangaruhan kamekaran fisik sareng psikologisna.

Sanaos kanyataan yén keragaman fisik sareng kognitifna ageung pisan, dina tulisan ieu kami bakal ngadaptarkeun anu paling umum, dina ngamangpaatkeun jembarna. Sareng aya anu penting pisan pikeun diémut dina Poé Sindrom Down World ieu, éta sanés panyakit, tapi robahan genetik, aya kromosom tambahan.

fitur fisik

mojang

Ayeuna, rata-rata harepan hirup jalma anu ngalaman sindrom Down nyaéta 56 taun di nagara maju. Aranjeunna biasana budak pondok sareng budak awéwé kalayan microcephaly, kalayan ciri wajahna nyalira. Leungeun leutik sareng lega, kalayan ramo pondok, jero melengkung ka jero. Aranjeunna sering ngagaduhan kaki rata, kulit garing, sareng rambut lemes. 

Kaseueuran jalma anu ngalaman sindrom Down gaduh panyakit jantung bawaan, anu biasana dioperasikeun sateuacan orok umurna 6 bulan. Salaku tambahan, aranjeunna tiasa ngagaduhan gangguan pencernaan, nyangsang pematangan tulang sareng rawan obesitas. Aranjeunna jalma anu toleran pisan kana ambang nyeri, janten upami aranjeunna ngawadul, éta nyeri éta leres-leres luhur.

Pikeun tingkat luhur aya gangguan visi, pangrungu sareng tiroid. Sacara umum, budak lalaki sareng awéwé anu ngalaman sindrom Down a retardasi psikomotor global, kalayan kasusah dina penanganan anu saé. Gangguan pernapasan, sering colds, sareng inféksi saluran pernapasan anu ciri tina barudak ieu.

Pangwangunan évolusionér dina budak lalaki sareng budak awéwé Down

Cacad intelektual

Darajat kamekaran yén budak anu ngalaman sindrom Down moal kahontal. Anjeun kedah terang sareng percanten kana poténsi anu nyata, hindarkeun nempatkeun wates pikeun kamungkinan ka hareup anjeun. Sareng dina waktos anu sami, kulawarga henteu kedah nyiptakeun ekspektasi palsu. Budak lalaki sareng budak awéwé ieu biasana ngagaduhan cacad intelektual hampang atanapi sedeng, kalayan IQ antara 40 sareng 65 poin, sanaos aya pengecualian.

Barudak sindrom Down biasana parantos nyangsang aksés kana sababaraha tahapan kognitif, sareng dina seueur kasus, aranjeunna ngagaduhan waktos anu langkung lami di masing-masing na. Kamajuanana langkung laun, tapi tahapanana diruntuykeun sami sareng cara anu sami sareng sesa murangkalih. 

Su Kagok motor mangaruhan akuisisi katerampilan sakola sapertos nyerat. Éta sababna disarankeun pikeun misahkeun diajar tina maca tina nulis. Barudak ieu tiasa ngahontal tingkat bacaan anu tiasa ditarima sateuacan nyerat. Aranjeunna ngagaduhan kasusah perhatian sareng condong pisan ngaganggu, ieu ngajantenkeun aranjeunna sesah pikeun ngakses élmu. Aranjeunna sesah ngartos pitunjuk, bahkan nalika nyarios ka rai.

Kapribadian barudak sindrom Down

Pendidikan khusus

Salaku unggal murangkalih anu gaduh sindrom Down parantos ditunjuk di awal ngagaduhan ciri kapribadian nyalira. Klise yén saha waé anu mikanyaah atanapi sepi henteu leres. Kaseueuran henteu nampilkeun masalah paripolah anu penting, aranjeunna gampang dilebetkeun sareng ilubiung dina setting sosial anu normal.

Urang tiasa namina sababaraha ciri umum sapertos Toléransi rendah kana hanjelu, réaksi négatip kana kritik, milarian kapamimpinan, sieun gagal, kasusah ningali sudut pandang batur, kurang inisiatif sareng teu aman dina nyanghareupan kajadian anu teu disangka-sangka.

Sacara umum, budak lalaki sareng awéwé anu ngalaman sindrom Down gaduh sakedik inisiatif pikeun ngamimitian kagiatan atanapi ngalaksanakeun tugas. Parobihan mangaruhan aranjeunna pisan sareng aranjeunna nangkél paripolahna. Éta ogé sesah pikeun aranjeunna ngahambat manifestasi teuing tina kaasih, naha sababna dina hubungan antarpribadi sipatna kolaborasi, marahmay sareng marahmay, sareng stereotype maha asih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.