Ciri-ciri guru anu goréng

Kualitas janten guru anu saé

Naha anjeun terang ciri-ciri guru anu goréng? Tanpa ragu, éta mangrupikeun salah sahiji profési anu peryogi motivasi hébat, dedikasi sareng kanikmatan tina naon anu dilakukeun. Lantaran kitu, mimitian ti ieu, nalika anjeun teu boga campuran aranjeunna, lajeng sagalana bisa robah sarta greatly mangaruhan siswa, anu bakal jadi jalma anu nyokot bagian awon.

Jelas yén urang henteu sadayana gaduh kahayang anu sami unggal dinten atanapi urang sadayana tiasa resep éta, tapi urang kedah émut yén pangajaran sababaraha siswa aya dina leungeun urang. Ku sabab kitu, éta teu matak dianggap enteng sareng sapertos kitu, kami bakal nyarioskeun ka anjeun sadaya ciri utama guru anu goréng.

Nimbulkeun rasa sieun di kalangan murid

Geus sababaraha dasawarsa ti saprak guru rada lugas sareng éta sababna ideu parantos dihijikeun yén janten sapertos kieu, anjeun diajar langkung saé. Tapi kabeneran aya nu sagala glitters teu emas. Salaku diantara ciri-ciri guru anu goréng nyaéta nimbulkeun rasa sieun ka siswa. Utamana nalika aranjeunna henteu ngahontal tujuan sareng kakeunaan ka kelas. Hal ieu jadi marga pikeun siswa fearing manéhna sarta ogé fearing kasalahan, tapi nyiptakeun mistrust nu moal alus dina metoda diajar. Lantaran kitu, anu ekstrim sok rada goréng, sabab kudu meunang hormat tapi ku cara ngadeukeutan sarta tanpa 'nyolok' kasalahan siswa.

Ciri-ciri guru anu goréng

Teu nganggap partisipasi kelas

Mertimbangkeun partisipasi dina kelas salawasna hiji kaunggulan. Lantaran ku cara kitu murid bisa muka, ngungkabkeun ide-idena sorangan, tangtuna, peran guru pikeun ngabenerkeun kasalahan-kasalahan anu mungkin, tapi salawasna ngamotivasi pikeun nuluykeun. Lantaran kitu, nalika guru nolak ngagaduhan kelas ieu, urang sadar yén anjeunna ogé ngademotivasi murid-muridna. Tangtosna, seueur di antarana ngoméntaran yén aranjeunna kedah neraskeun agenda, upami henteu aranjeunna moal gaduh waktos pikeun ngalaksanakeunana, jsb. Tapi anjeun kudu manggihan kasaimbangan partisipasi saprak éta hal vital, sabab mantuan barudak jeung rumaja pikeun ngaronjatkeun harga diri maranéhanana, boga inisiatif, ngamekarkeun otonomi maranéhanana. sareng seueur deui

Anjeun kakurangan motivasi

Nalika guru henteu gaduh motivasi pikeun ngajar, éta nunjukkeun dina parobihan anu munggaran. Ku kituna urang ogé bisa nganggap yén éta téh lain tina ciri guru goréng. Saprak datangna, méré kelas tanpa kahayang, ngajadikeun siswa ogé leungit motivasi pikeun diajar atawa pikeun mata pelajaran. Sabalikna, nalika Upami aya kahayang atanapi motivasi maka urang terang yén émosi bakal dibangkitkeun sareng ieu bakal ngajantenkeun otak nyumbang kana nahan inpormasi langkung seueur..

guru masihan kelas

Anjeunna henteu terang kumaha carana ngatur kelas

Leres teu aya guru anu sampurna, jauh tina éta. Tapi panginten aranjeunna kedah gaduh sababaraha ciri anu kedah diturutan pikeun ngamajukeun pangaweruh sareng motivasi, sapertos anu parantos kami sebutkeun. Sanajan sok pajeulit, tapi kelas kudu dikontrol sangkan prosés diajarna leuwih hadé.. Jang ngalampahkeun ieu, léngkah ieu kedah dilaksanakeun ti dinten kahiji, ngajelaskeun metodologi anu saé sareng tangtosna, léngkah-léngkah anu kedah dilaksanakeun di kelas. Sanajan aya moments husus nu urang bisa meunang saeutik kaluar tina leungeun, éta leres yen ku disiplin tangtu jeung Persib eta bisa dihontal.

Komunikasi goréng

Lamun urang ngobrol ngeunaan guru, salah sahiji kualitas dasar kudu komunikasi. Tapi sakapeung urang mendakan yén aranjeunna henteu gaduh sareng ieu pajeulit pisan. Kusabab, sanajan murid anu pangpentingna, aranjeunna ogé Anjeun kudu ngajaga komunikasi alus jeung kolot komo ko-pagawe. Naon anu muncul di kelas henteu kedah ditinggalkeun, sabab kolot ogé kedah terang ngeunaan budakna. Kumaha saur anjeun tiasa janten ciri guru anu goréng?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.