Karakteristik kolot toksik

kolotna toksik

Kolot hoyong mikeun anu pangsaeutikna pikeun barudak urang. Tapi kadang kusabab kabodoan, ku nuturkeun pola diajar, pangalaman baheula atanapi henteu terang kumaha ngalaksanakeunana ku cara anu sanés, kolot ngalakukeun kasalahan anu nyababkeun urang janten kolot anu toksik. Anjeun panginten tiasa sareng anjeun henteu terang. Di dieu urang bakal ngajelaskeun ciri kolot toksik terang upami anjeun sareng tiasa ngarobih.

Naon kolotna toksik?

Aranjeunna jalma-jalma kolot anu kusabab alesan anu béda sapertos anu urang tingali sateuacanna, nyababkeun sangsara ka murangkalihna ngaliwatan tungtutan, tuntutan sareng kabiasaan toksik. Ieu nyababkeun pamekaran psikologis anu goréng dina barudak, marabahaya émosional anu hébat sareng harga diri anu handap, anu akibatna tiasa janten tandana aranjeunna salamina sareng ngiringan aranjeunna salami kahirupan.

Kolot mangrupikeun rujukan mimiti cinta di murangkalih. Sareng upami jalma-jalma ieu nyobian ngamanipulasi aranjeunna, nungtut aranjeunna, memeres aranjeunna ... konsép cinta naon anu urang pasihkeun ka barudak? Nya, upami anjeun hoyong batur ngalakukeun anu anjeun pikahoyong, anjeun kedah ngamanipulasi pikeun kéngingkeunana, nganggo memeres sareng naon waé anu diperyogikeun. Kusabab kahoyong anjeun di luhur anu séjén. Éta anu anjeun bakal ngajar anjeunna.

ciri kolot toksik

Karakteristik kolot toksik

Salaku jalma anu aya, normal pikeun urang pikeun ngalakukeun kasalahan. Tapi kabiasaan kolotna toksik henteu ngan ukur kasalahanÉta mangrupikeun kaputusan ngeunaan cara ngadidik barudak, ku kasieun, nungtut, nyiksa ... anu tiasa ngarusak kahirupan barudak anjeun salamina.

Hayu urang tingali naon na ciri utama kolot toksik sareng naon sababna di murangkalih.

  • Otoritas: jalma anu meryogikeun murangkalihna janten sareng ngalakukeun naon anu dipikahoyong. Aranjeunna henteu sabar kasalahan, aranjeunna kritis pisan sareng perfeksionis, sareng nyiptakeun barudak anu tunduk, kalayan harga diri handap, teu aman...
  • Kacida kritis: Aranjeunna kolot anu sadayana anu aranjeunna lakukeun nyaéta ngritik sagala rupa anu dilakukeun ku barudakna. Aranjeunna ngritik sadayana ngeunaan murangkalihna: babaturanana, karesepna, tingkah laku, préstasi aranjeunna ... Aranjeunna henteu kantos nyarios anu saé, aranjeunna fokus kana anu goréng sareng ngéléhkeun éta ku éta. Langkung ti ngahirupkeun aranjeunna tilelepkeun aranjeunna. Barudak janten teu aman, teu motivasi sareng ngaraos sia.
  • Teuing pelindung: Janten terlindung teuing tiasa sami-goréng teuing sapertos sombong atanapi teuing kritik. Kahayang seueur kolot henteu hoyong murangkalihna lepat atanapi ngalakukeun kasalahan atanapi cilaka, urang ngalindungan aranjeunna. Ieu nyegah aranjeunna diajar tina tindakanana, tina tanggung jawab paripolahna sareng kahirupan aranjeunna. Aranjeunna giliran teu aman, gumantung sareng henteu dewasa. Ne kedah ngalakukeun kasalahan pikeun diajar ti aranjeunna.
  • Manipulator: Éta anu ngalangkungan manipulasi émosional nyobian kéngingkeun naon anu aranjeunna pikahoyong tina aranjeunna sareng ngendalikeunana. Barudak janten korban manipulasi na. Kalakuan ieu nyababkeun barudak janten teu tiasa nyandak kaputusan dina kahirupan aranjeunna, aranjeunna janten teu yakin, kurang percaya diri sareng kabur tina tanggung jawab.
  • Pelaku fisik sareng lisan: Hanjakalna aya kénéh aranjeunna. Kolot anu yakin yén hiji-hijina cara pikeun diajar nyaéta ku sieun, hina, sareng nyiksa fisik. Karuksakan anu dilakukeun pikeun barudak téh parah pisan. Aranjeunna kolot anu menerkeun dirina nyarios "éta pikeun kapentingan anjeun" atanapi "Kuring dididik sapertos kitu sareng katingali kumaha kuring tétéla." Nyiksa teu tiasa dibenerkeun ku cara naon waé. Barudak digedékeun dina kaayaan kekerasan Aranjeunna tiasa nyababkeun jinis tingkah laku ieu, ngagaduhan harga diri anu handap, perasaan salah, kahariwang sareng déprési.… Sareng masalah psikologis anu bakal manjangan sapanjang umur déwasa na.
  • Sing saha anu nyalahkeun sagala rupa ka murangkalihna: Aranjeunna spesialis dina nyalahkeun dulur kecuali dirina sorangan. Aranjeunna nyalahkeun murangkalihna pikeun kasalahan sareng kagagalan, kusabab henteu ngagaduhan kahirupan anu dipikahoyong, pikeun nempatkeun hal-hal pikeun aranjeunna ... Ieu ngahasilkeun murangkalih harga diri rendah, asa teu aya nilainya pribadi, kasalahan...

Pikeun émut ... gaya pendidikan anu dipiboga ku barudak urang bakal pangaruh ka aranjeunna anu bakal hirup saumur hirup. Pilih ogé kumaha rék ngalakukeun éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.