Déprési postpartum

Saatos ngalahirkeun, umum pisan pikeun ibu-ibu ujug-ujug mimiti ceurik, asa teu damang, janten ambek kana naon waé, janten peka pisan kana sagala hal ...

Mangsa ieu dimimitian ti mimiti ngasilkeun dugi ka siklus haid indungna diatur sadayana, sakitar 45 dinten saatos orokna lahir.

Aya ogé kasus, yén lalaki ogé ngalaman sensasi anu sami, hal anu masih teu tiasa dijelaskeun persis ayeuna.

Naon sababna déprési postpartum?
Ngalahirkeun, saluareun kaéndahan kalakuan méré kahirupan pikeun mahluk anyar, ogé dibandingkeun cut tina nyata awak awéwé éta.

Orok disandikeun salaku hiji organ deui dina awak indung sareng sapertos tuang dina jero awakna. Katerangan anu tiis ieu sareng rada nyebatkeun haté nyaéta ngartos iklim karugian nyata anu dibarengan ku kalahiran naon waé, anu sacara umum sareng berkat peran anu diciptakeun ku cinta, henteu diperhatoskeun sapertos awéwé anu bakal ngalahirkeun.

Depresi lumangsung nalika indung henteu ngagaduhan sumber daya méntal anu ngamungkinkeun dirina ngatasi karugian ieu anu dihasilkeun dina awakna. "Sumber daya" ieu teu sadar sareng teu tiasa dicegah tina ayana atanapi henteu dugi ka timbulna déprési.

Naha anjeun kedah peryogi bantosan profesional langsung? Atanapi éta gumantung kana lilana kaayaan déprési?
Dina kaayaan sapertos kitu awéwé teu kedah sieun milari bantosan ti ahli kaséhatan méntal. Éta sanés yén anjeunna gélo atanapi ngirimkeun solusi heroik dumasar kana "Kuring tiasa kaluar nyalira" sabab, sakumaha urang kauninga, kurangna sumberdaya teu sadar sareng ieu peryogi konsultasi sareng ahli khusus.

Naon peran anu kedah dianut ku bapak dina prosés ieu?
Sacara prinsip, narimakeun yén sanaos sabaraha anjeun pikahoyong, mustahil ngartos naon anu janten pamajikan anjeun dina waktos éta.

Déprési biasana ngahasilkeun seueur kahinaan dina pasangan, upami sanés jumlah anu signifikan tina gangguan. Kusabab umum pisan pikeun ngabingungkeun kaayaan déprési sareng `ñaña` atanapi caprice, lalaki sering kagoda nyarios sapertos« lirén ngagunduk diri anjeun yén teu aya anu serius dina naon anu kajantenan anjeun »atanapi« pikir kami gaduh putra anu geulis / a ».

Dumasar kana klarifikasi alit ieu, urang ngan ukur tiasa nampi kasusah anu dihasilkeun ku parobihan saageung sapertos dina kahirupan awéwé sareng bagikeun ka pasanganna tibatan ngaleutikan atanapi nolak éta, tepatna kusabab urang henteu tiasa ngartos.
Ieu gampang dicarioskeun tapi biasana hésé pisan dilakukeun, upami kitu, henteu pernah ngaraos konsultasi sareng psikolog profesional, éta tiasa janten pasangan atanapi individu gumantung kana konflik.

Naon kajadian ka lalaki éta?
Penampilan beuteung dina pasangan ngahasilkeun épék anu béda, sababaraha sadar sareng anu sanés henteu seueur.
Lalaki éta adu hareupan jeung awéwé anu, ujug-ujug, mimiti janten indung, anu umumna kajantenan ti mimiti waktos, tapi dina kaayaan pamajikan atanapi pasangan. Penampilan beuteung ngalaan sareng nyatakeun kaayaan anu parantos aya: anjeunna kalolobaan nguasaan tempat putra sareng anjeunna anu janten indung.

Ayeuna, aya anu ngumumkeun yén tempat ieu mimiti boga, hayu urang nyarios langkung logis sareng nyata.
Lalaki éta biasana nunjukkeun éta ku timburu, ngajauhkeun, paripolah anu tangtu anu ngajantenkeun urang mikirkeun naon anu lumangsung nalika batur nyobian ngajentrekeun karugian anu teu tiasa dibenerkeun deui. Masalah anu dipertaruhkeun nyaéta sababaraha tina perasaan ditingal tina prosés, gunana nalika henteu kaleungitan kanyaah pamajikanana.

Anu terakhir tiasa nyababkeun kanaékan anu normal dina tuntutan seksual terang yén aranjeunna moal salawasna dibales sareng dina seueur kasus hambatan muncul dina aranjeunna.
Pikeun bagian aranjeunna, aranjeunna mimiti napsirkeun kaayaan ieu persis dina eunteung, aranjeunna ngarasa kirang dipikacinta sareng condong mikir hal-hal sapertos: "aranjeunna ngan resep kana éta", "aranjeunna henteu ngartos kaayaan anu kuring ayana", "abdi awak cacad henteu deui narik aranjeunna ".

Iraha manusa kedah liren asa "ngungsi"?
Ieu jawaban anu leres-leres individual kumargi éta gumantung kana jinis hubungan anu pasangan pasangan nalika kakandungan.

Beuki hubungan éta aya di sisi indung-anak, beuki hésé pikeun anjeunna nampi datangna panyusud anu nyandak tempatna salaku budak.

Dina cara nu sami bakal janten kabutuhan pikeun nyungkeun bantosan propésional atanapi henteu. Aya seueur masalah internal anu kadatangan budak ngaleungitkeun, boh pikeun aranjeunna ogé pikeun urang. Abdi hoyong nyebatkeun yén mangaruhan, kanyeri sareng émosi timbul tina sababaraha sumber dina sajarah unggal mata pelajaran sareng seueur diantara aranjeunna henteu terang yén aranjeunna aya dugi ka waktos éta.

Naon anu kedah dilakukeun dina nyanghareupan metamorfosis pasangan salaku kulawarga?
Hal anu paling séhat nyaéta ngajukeun dialog, tapi henteu ngaku atanapi mastikeun saha ti dua anu leres, tapi ngupingkeun naon anu kajantenan anu sanés ku kaayaan éta.
Upami tiasa, anjeun henteu kedah nempatkeun opini anjeun nyalira dina tempat bebeneran anu mutlak.
Pondokna, ideu na nyaéta pikeun nampa kasusah anu dihasilkeun ku parobihan saageung sapertos dina kahirupan hiji subjek sareng bagikeun ka pasangan sanés nyumputkeunana sareng / atanapi nyamur. Atanapi - langkung parah - kufur ku nyalahkeun anu sanés.

Infobae


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.