Budak: asak sanés hartosna precocity

Kelompok nonoman

Karakteristik anu aya hubunganana sareng pubertas sareng nepi ka nonomanAranjeunna henteu robih tina hiji generasi kana generasi anu sanés, sanaos aya faktor sosial anu tangtu anu tiasa kaayaan. Barudak urang atanapi bakal nonoman, urang ogé ... teu aya anu anéh atanapi teu normal ngeunaan éta. Nyatana, sakapeung cekap pikeun émut urang 20 atanapi 30 taun ka pengker, ngartos aranjeunna.

Mangrupikeun tahapan anu ngawangun idéntitas, aranjeunna negeskeun dirina sorangan, ngarasa lieur sareng euforia dina waktos anu sami, nyobian hal-hal anu anyar, fokus kana masa depan, de-idealize kolot pikeun ngaidentipikasi sareng sasama na. Aranjeunna ogé 'sangsara' sareng 'resep' hormonna ... Aranjeunna ngarasa yén masarakat nempatkeun teuing tanggung jawab ka aranjeunna, tapi ogé aranjeunna dititénan ku panon anu kritis. Sacara umum, sepuh sareng ngora, urang tiasa ngalakukeun anu langkung saé, tapi henteu hilap yén otak anu déwasa nembé asak, sanés budak lalaki 15 taun, janten ngarepkeun langkung ti aranjeunna tiasa lakukeun teu nyata jeung absurd; sabab éta pikeun ngadorong aranjeunna "langkung sepuh sateuacan waktosna".

Naha urang ngaregepkeun teuing popularitas?

Kelompok budak awéwé rumaja nuju selfie

Sareng dina sababaraha kasempetan sanés kami sacara harfiah ngadorong aranjeunna, tapi kami ngijinkeun eusi audiovisual pikeun nembus pikiranana, dina waktos anu sami (pikeun sababaraha alesan anu henteu tiasa dihukum) urang kurang ayana dina kahirupan aranjeunna tibatan anu diperyogikeun.

Sakitar dua atanapi tilu taun ka pengker kuring maca tulisan di New York Times, anu ngaganggu kuring, sareng teu acan gaduh kasempetan kanggo ngabagi didieu, judulna "Asik tabuh 13, tibalik jam 23"… Sapertos 'Cool dina 13, leungit dina 23 ". Éta dumasarkeun kana panilitian anu parantos diterbitkeun dina Pengembangan Anak, sareng di jerona aya omongan sababaraha kamungkinan akibat tina paripolah mimiti tangtu anu resep kana popularitas, nonoman tiasa maén.

Peryogi disebatkeun yén di bumi urang kedah ngartikeun deui konsép "popularitas" sababaraha kali, sabab ampir ti momen mimiti barudak ngamimitian sakola menengah, éta mangrupikeun nilai anu naék, sareng ku cara sapertos kitu maningkeun saha anu populér , yén budak awéwé sanés sareng budak lalaki sanés anu gaduh kapasitas anu kirang "cemerlang" (sacara sosial nyarios) diasingkeun (komo teu dina bayang-bayang). Sanés perkawis masalah anu dibangkitkeun, éta ngeunaan cara urang ngadidik ti kulawarga sareng masarakat.

Didik dina tanggung jawab, ogé nalika aranjeunna rumaja.

Budak rumaja dina papan luncur

Kami nempelkeun ka aranjeunna anti nilai-nilai sapertos daya saing, narcissism, pamutahiran diri (tapi ku ngorbankeun batur), kaunggulan (tanpa kamurahan), saharita, materialisme, individualisme, jsb Jalma anu kedah marios sistem nilai urang sawawa, kuring henteu ragu ngeunaan éta..

Urang sadayana parantos nguping yén ngahontal umur nonoman, tingkah laku gagabah anu henteu ngémutan kaputusan tiasa ningkat. Gumantung kana kumaha urang nyandak pernyataan ieu, éta sigana ngan saukur labél, sanaos kanyataanna nyaéta penjelasanana aya dina pamekaran nyalira, sareng momen anu penting anu aranjeunna jalankeun. Nanging, padamelan anu disebatkeun NYT, henteu fokus pisan kana naha aranjeunna langkung atanapi gagabah, tapi dina nyoko kana tingkah laku berisiko anu diulang, anu aranjeunna lakukeun ngan ukur ngagumkeun, sareng kusabab anu sanés kagum.

Semu kematangan tiasa gaduh rupa anu disumputkeun.

Budak lalaki maén sareng hapé

Éta anu disebat kematangan semu, sareng éta tiasa nyababkeun nalika déwasa ngahontal, reureuh dina diajar, kurang kaahlian sosial, atanapi masalah anu dikokolakeun ku konsumsi toksik.

Sareng teu aya anu langkung saé tibatan ngantepkeun pamekaran alami nonoman ngalaksanakeunna. Ngartos yén aranjeunna langkung otonom sareng mandiri, tapi ogé pikeun janten aranjeunna henteu kedah nganggo alkohol atanapi narkoba sanés. Ngidinan aranjeunna pikeun milari rohanganana, sareng dina waktos anu sami ngeunteung kana 'rohangan' sanés anu ditampi sacara sosial, tapi anu panginten sanés tempat anu paling pas (tempat pribadi, kahadiran dina acara pikeun manula, jst.). Salaku tambahan, kuring jelas yén ayana kulawarga masih diperyogikeun, tapi ti kajauhan, tangtosna. Kusabab kolotna masih rujukan, tapi aranjeunna kedahna ku conto, sareng henteu ngalakukeun hal-hal anéh sapertos ngagaleuh alkohol 'saé' supados aranjeunna tiasa nyandak éta ka liburan lokal (janten aranjeunna henteu kedah nginum 'nanaon').

Nalika ngeunaan meunteun, ogé kajantenan urang ngirimkeun kaputusan urang ka murangkalih, sareng aranjeunna dina gilirannana ngajukeun aranjeunna kana budak awéwé atanapi budak lalaki sanés. Anu hadé sanés anu ampir sadayana resep, anu pangsaéna nyaéta keragamanSareng kadang-kadang budak awéwé anu ngumbara nyalira nyéépkeun sababaraha dinten di bumi nini-nini na langkung dewasa tibatan budak awéwé anu dangdan nalika déwasa sareng mésér alkohol kanggo wengi; sanaos mimitina anjeunna tiasa ditingali anéh kusabab henteu hoyong kaluar. Kumaha waé ogé, ngeunaan kabébasan masarakat ieu masih seueur diajar, sareng salah sahijina bakal aya hubunganana sareng hak indung sareng bapak pikeun ngaraketkeun murangkalihna, nyarios, ngadangukeun tanpa nangtoskeun, nawiskeun ngabantosan sareng nunjukkeun jalur alternatif. Upami sabalikna urang sacara implisit atanapi eksplisit nyatujuan naon-naon, sareng henteu nganyatakeun nilai-nilai urang, urang nyabut barudak urang tina kontribusi anu ngeuyeuban pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.