Harti nyiksa sareng kumaha ngaréaksina

barudak kalayan phobias

Aya seueur jinis panyiksa, sapertos nyalahgunakeun wibawa, atanapi nyiksa kakuatan, anu tiasa dilakukeun ku déwasa atanapi sasama saumuran na anu tiasa sami ngabahayakeun budak leutik sareng pamekaranana.

Dinten ieu kami difokuskeun watesan naon anu dianggap nyiksa séks budak di bawah umur, kumaha cara ngadeteksi na sareng réaksi naon anu paling merenah saatos gaduh buktosna. Penting pisan yén, salaku kolot, urang terang kumaha ngajaga aranjeunna dina jinis kaayaan sapertos kieu.

Naon anu tiasa urang anggap nyiksa seksual?

La watesan umum tina nyiksa séks nutupan asumsi ieu:

  • Nembus kalayan organ séks atanapi objék.
  • Noél atanapi ngahasut keuna ngamangpaatkeun kurangna élmu minoritas.
  • Milarian cabak ka budak leutik, maksa anjeunna pikeun nyaksian prakték séksual atanapi ningali eusi anu henteu pantes sapertos pilem, gambar porno, ogé ngagaduhan paguneman anu sipatna séksual.
  • Sareng dina naon waé kalakuan naon waé anu ngajadikeun budak leutik ngarasa teu nyaman atanapi mereun nyaéta panyiksa.

Tanda anu tiasa ngabantosan urang mendakan panyiksa atanapi panyiksa

Upami urang mendakan sagala parobihan paripolah budakKusabab éta anjeunna bakal ngintip nalika anjeunna ngaluluskeun tahapan éta, yén anjeunna langkung sedih atanapi anjeunna henteu hoyong nyarios, éta tiasa janten indikasi yén aya kajadian. Henteu merta unggal-unggal tingkah laku ieu kajantenan, éta bakal disababkeun ku panyiksa, tapi éta mékanisme anu diaktipkeun dina situasi traumatis, sapertos kitu.

tristeza

Duka tiasa janten tanda panyiksa

Anu nyalahgunakeun henteu polah ngahajaAnjeunna milih jalma anu rentan dina sababaraha hal anu memfasilitasi kapuasan nyalira. Boh kusabab aranjeunna dina kaayaan teu berdaya sareng katiisan dijaga sapanjang waktos atanapi kusabab kapercayaan diri anu handap, atanapi kusabab kapercayaan sareng manipulasi aranjeunna pikeun ngajantenkeun aranjeunna yakin yén aranjeunna tanggel waler pikeun panyiksa, atanapi anu aranjeunna ogé satuju kana ieu.

Kamungkinan pisan yén jalma anu parantos disiksa sakali bakal mendakan diri dina kaayaan panyiksa deui. Sakumaha urang nyarios, abusers milari kerentanan dina korbanna.  Aranjeunna ngadeteksi rasa teu aman, kasieun sareng nyeri di tukangeun tatu haliber ieu.

Sanaos seueur kasus kajantenan ku kekerasan, dina seuseueurna seueur anu nyiksa sapertos tukang sihir oray, sanggup ngayakinkeun anjeun yén bulan mangrupikeun anu ngagambarkeun dina panonpoé sanés tibalik deui. Kadang aya kasus dina kulawarga, anu nyusahkeun langkung seueur deui, sabab peringatan munggaran anu nyiksa bakal dilakukeun nyaéta "teu aya anu bakal percanten ka anjeun", Kusabab anjeunna déwasa sareng teu aya anu percanten ka barudak langkung ti déwasa.

Tanda sanés anu urang kedah perhatoskeun nyaéta lamun batur merhatoskeun teuing ka anak urang, masihan kado, jsb. Sampel-sampel éta anu katingalina mangrupikeun sapuan apresiasi, murni meres pikeun ngahontal tujuanana.

Naon anu urang tiasa laksanakeun?

Bisi kami ngadeteksi hal anu ngajantenkeun urang curiga yén murangkalih urang atanapi jalma anu urang kenal nuju sangsara, parantos ngalaman atanapi tiasa sangsara panyiksa, hal anu pangpayunna anu kedah urang lakukeun nyaéta pastikeun aranjeunna ngartos naon éta, sanaos kami henteu tiasa ngajelaskeun hartosna . Nyaéta, upami éta budak umur 3 taun, urang bakal ngajelaskeun ka anjeunna, dina cara anu anjeunna ngartos, yén teu aya anu kedah némpél anjeunna upami anjeunna henteu hoyong, yén anjeun terang yén jalma-jalma kolot ngabohong sareng anjeunna ngagaduhan hak pikeun membela dirina sareng protés upami batur ngalakukeun hal anu henteu resep.

Panglipur Ibu

Tapi anu pangpentingna, anu paling penting nyaéta ngajar barudak anjeun ti leuleutik yén anjeun mangrupikeun dukungan aranjeunna, yén aranjeunna henteu kedah gaduh rahasia ti anjeun. Anjeun kedah terang yén indung aya anu ngabantosan anjeun pikeun ngungkulan masalah naon waé anu anjeun alami dina kahirupan anjeun.

Upami dimungkinkeun pikeun ngabuktikeunana, humandeuSalawasna konsultasi ka pengacara sareng ahli terapi spesialis dina jenis kasus ieu, kumargi kadang prosés hukumna panjang sareng anjeun kedah siap nahan éta.

Upami teu mungkin pikeun nunjukkeun éta, tong nyarankeun yén éta jempéAnjeunna bakal ngaraos lepat sareng éra, tapi anjeunna sanés anu ngalaksanakeun salah. Ménta tulungSirah sareng ngarepkeun, teraskeun penguatan positif sanaos naon anu kajantenan di sakuriling anjeun.

Tips pikeun ngabantosan anjeun ngatur éta

Upami anjeun mendakan jenis masalah sapertos kieu di bumi anjeun, Jaga tingkah kalem, sareng tong ngajantenkeun anjeunna ngarasa yakin kana pangandika na. 

Paling dipikaresep, amarah, nyeri sareng hanjelu bakal nyandak anjeun. Tapi aranjeunna parasaan négatip anu, tibatan ngabantosan murangkalih anjeun cageur, tiasa ngajantenkeun kaayaan anu dramatis langkung parah.

kaparigelan barudak

Batesan diri, buka terapi sareng pikirkeun ngeunaan putra anjeun, anjeunna kedah ningali anjeun kuat. Anjeunna peryogi anjeun langkung ti kantos.

Teu aya anu ngagaduhan hak pikeun nangtoskeun, nyempad, atanapi bahkan masihan pendapat ngeunaan naon anu aranjeunna henteu terang tina pangalaman nyalira upami urang ningali kaayaan anu serius sapertos kitu. Hal anu adil nyaéta éta entong ngupingkeun batur anu teu gaduh inpormasi anu cekap pikeun nganilai leres-leres kaayaan, kumargi kriteria na dumasar kana prasangka.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.