Diajar bagikeun sumping ka TK

Budak dugi ka TK

Nyarios henteu ka anjeunna, ngajelaskeun anjeunna, nyarios sareng anjeunna dina cara normal anu anjeunna ngartos pikeun umurna, bakal ngawangun sikap anu bakal dipraktekeun di hareup.

Babagi henteu gampang pikeun murangkalih alit. Mangrupikeun cara sosialisasi anu kedah diajar sakedik-sakedik. Di bumi, upami anjeun ngagaduhan duduluran atanapi sareng rerencangan, anjeun bakal nyaksian kaayaan anu kedah dilakukeun. Hayu urang tingali naon anu kudu dilakukeun ku barudak anu sumping di TK sareng kumaha aranjeunna kedah ngasimilasi rutin ieu tanpa ngajantenkeun penting pisan.

Kamekaran murangkalih sateuacan sumping di TK

Budak leutik, anu teu ngiringan TK, diajar hirup dikurilingan ku jalma sanés. Utamana budak éta sareng kolotna, atanapi sahenteuna nampi ti aranjeunna ajaran anu munggaran sareng anu leres-leres hartosna dina hirupna. Anak anu kirang ti 2-3 taun dimimitian dina aturan sareng rutinitas anu langkung deet, nanging aranjeunna parantos ngalayanan anjeunna. Nyarios henteu ka anjeunna, ngajelaskeun anjeunna, nyarios sareng anjeunna dina cara normal anu anjeunna ngartos pikeun umurna, bakal ngawangun sikap anu bakal dipraktekeun di hareup.

Budak anu cicing sareng kolotna parantos ngadangu kumaha aranjeunna ngawartosanna supaya henteu keuna gumantung kana hal-hal naon, atanapi yén anjeunna henteu tiasa ngakses atanapi nganggo objék atanapi alat éléktronik. Anjeunna ngawartosan yén ieu ti Ibu atanapi Bapa sareng éta tiasa putus. nu bapa, utamina, aranjeunna nyarios ka anak: "Entong nyandak éta. Abdi moal ngantep anjeun. Ieu milik abdi ". Pesen anu dikirim ka anjeunna nyaéta yén "éta" sanés milikna sareng ku sabab éta anjeunna henteu tiasa maénkeun éta.

Kapribadian sareng kamandirian anak

Anu alit nyaéta bolu, anjeunna nyerep sagala rupa sareng niron sagala rupa. Kaayaan anu sumping di mana anjeunna kedah maénkeun atanapi berinteraksi sareng barudak sanés, bakal timbul bentrok nalika ngeunaan. Budak leutik ngagaduhan cocooan sareng hoyong ulin sareng anu sanés, tapi henteu kedah nyandak nyalira. Entong maksakeun budakna ngabagi, utamina upami anjeunna teu hoyong atanapi henteu acan ngartos. Unggal murangkalih ngagaduhan karakter sareng cara ngalaksanakeun atanapi mutuskeun.

Peryogi sakedik waktos kanggo murangkalih alit ningali dirina salaku mahluk mandiri ti indungna. Nalika anjeun sadar éta, mikiran dirina sareng kabutuhanna sareng henteu merhatoskeun anu sanés atanapi anjeun pikir henteu kedah aub. Budak henteu ngagaduhan kapasitas pikeun empati, sareng éta moal sumping dugi ka umur 6 taun. Tiasa dijelaskeun yén bakal pikaresepeun maén sareng salah sahiji juguetes batur. Maka masing-masing bakal balik ka bumi sareng masing-masing, dina hal mawa cocooan sorangan sareng anu aya di binih téh kanggo sadayana.

Babagi di binih

 

Barudak ngalakukeun kagiatan anu biasa.

Di TK hal dilakukeun sacara umum, kaayaan sareng pangalaman dibagi ka batur sakelas sareng guru.

Di TK budak bakal hiji deui di lingkungan anu pinuh ku jalma, dimana hal dilakukeun sacara umum, kaayaan sareng pangalaman dibagi ka babaturan sakelas sareng guru. Kaayaan bakal dihasilkeun dimana salaku murangkalih anjeun kedah ngaréspon nyalira sanés ngan ukur meta pikeun kapentingan anjeun. Anu alit bakal dilebetkeun kana kagiatan kelompok dimana tujuan Éta ditetepkeun pikeun saha waé sareng aranjeunna kedah silih bantosan pikeun ngahontal éta.

Ngabagikeun bakal janten premis dasar dina mimiti TK, sareng murangkalih kedah nyanghareupan éta. Dulur tiasa nyandak naon anu aya di binih sareng bentrok sareng amarah bakal timbul. Ieu dimana anjeun kedah nganggo alat anu diidinan ku umur. Manusa teh bersosialisasi, hirup sasama batur sahingga kedah silih bantosan. ngabagikeun:

  • Bantosan teh pamekaran pribadi sareng sosial.
  • Ngamajukeun empati.
  • Ngabantosan bersosialisasi.
  • Nguatkeun anu hirup babarengan sareng hubungan émosina sareng batur.
  • Ngabantu harga diri sareng mandiri.
  • Ngaronjatkeun kaahlian sosial.

Kauntungan nalika ngabagi

Anjog ka pabinihan, murangkalih bakal diajar sagala rupa aturan, teras ka anu sanés anu dititipkeun ku kolotna di anjeunna. Anu paling penting nyaéta ngajantenkeun murangkalih ningali yén jalma datang sateuacan barang-barang material. Langkung penting pikeun ngajantenkeun sobat atanapi anggota kulawarga anu bahagia ku masihan sipat sayang tibatan ku nawiskeun objek pikeun aranjeunna. Anak di binih bakal terang aspék anu ngalangkungan nalika ngabagi:

  • La kasenangan ngabagi: Barudak sareng guru tiasa nguntungkeun tina beungkeutan émosional dina kaulinan sareng nyugemakeun tungtutan.
  • Otonomi.
  • Konsép tatangga.
  • Naon anu sanés milik anjeun sadayana Sareng saha anu mikahoyong tiasa ngagaduhanana, ka saha guru tinggalkeunana atanapi saha anu ngagaduhan péngkolan.
  • Kaadilan, sikap loma sareng altruistik di déwasa anu salaku barudak kedah ngaraosan.
  • El nyurung, tulangan Upami anjeun ngadamel gerakan sareng ucapan salamet, anjeun bakal ngajantenkeun anjeunna ngartos yén anjeunna parantos polah dina cara anu leres sareng anjeunna bakal ngulang deui dina waktos anu payun.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.