Diajar janten langkung berwibawa sareng murangkalih anjeun

Maénkeun sonten salaku kulawarga di imah

Janten bossy sanés hartosna anjeun kedah ngagorowok, pencét, atanapi ngahukum sepanjang waktos. Ieu ngan ukur bakal nyababkeun sieun ku murangkalih anjeun sareng éta moal janten pendidikan atanapi disiplin anu épéktip. Henteu aya rumus pikeun ngabina barudak ogé. Barina ogé, parenting sanés élmu anu pasti. Teu aya manual instruksi sareng dina kaseueuran kasus, langkungna, 'trial and error'.

Kolot anu terang kumaha janten otoriter bakal ngagaduhan murangkalih anu langkung bahagia sareng langkung séhat, parangkat émosional dina cara anu pas pikeun nyanghareupan tangtangan dunya nyata. Hal anu saé ngeunaan ieu nyaéta saha waé anu ngagaduhan kamampuan pikeun janten kolot anu langkung berwibawa, upami aranjeunna terang kumaha ngalaksanakeunana leres. Saterusna anjeun bakal mendakan sababaraha strategi anu bakal ngabantosan anjeun janten kolot anu langkung berwibawa.

Dangukeun putra anjeun

Aya kolot anu otoriter tapi toksik anu nyangka yén budakna kedah ditingali tapi henteu didangu. Sabenerna, perlu ngadangukeun sareng nampi pendapat barudak. Ngadangukeun masalahna bakal ngamungkinkeun komunikasi sareng kapercayaan anu saé berkembang, ogé ngabagi ideu anjeun. Sanajan anak anjeun ngulang hal ka anjeun sarébu kali, janten pangdéngéna anu pangsaéna. Nengetan positip mangrupikeun léngkah anu pangsaéna pikeun nyegah masalah paripolah di pikahareupeun.

Hiji bapa sareng putrana

Ngabenerkeun émosi anjeun

Kolot anu otoriter ngaku perasaan budakna. Aranjeunna ngabantosan murangkalih labél émosi sareng ngajar aranjeunna pikeun mikawanoh kumaha parasaanna mangaruhan paripolahna. Janten waktos sanésna murangkalih anjeun ambek, nolak ngirangan perasaan ku nyarios, "Éta henteu saé pisan" atanapi, "Eureun nangis, teu aya alesan ambek." Pikeun anjeunna, éta tiasa janten masalah ageung. Menerkeun émosi anjeun ku nyarios: "Kuring terang anjeun sedih pisan ayeuna."

Anjeun kedah lereskeun paripolahna, tapi sanés émosina anjeun. Wartoskeun ka anjeunna henteu kunanaon pikeun ngambek, tapi henteu kénging pencét pikeun ambek. Perlu dipikaharti émosi dina raraga ngabales tindakan pikeun parasaan aranjeunna dipicu.

Perhatoskeun parasaan

Janten berwibawa hartosna merhatoskeun parasaan budak anjeun. Tunjukkeun ka murangkalih anjeun yén anjeun ngontrol kaayaan tapi tapi bejakeun yén anjeunna paduli kana kaputusanana sareng éta ogé mangaruhan batur. Salaku conto, upami anjeun hoyong ngalih, naroskeun aranjeunna naon anu aranjeunna pikirkeun ngeunaan pamindahan tapi tong naros naha henteu kunanaon upami anjeun ngalih atanapi henteu.

Barudak kurang hikmah sareng pangalaman pikeun nyandak kaputusan penting pikeun déwasa. Aranjeunna ngarasa langkung aman nalika aranjeunna terang yén déwasa langkung terang tibatan aranjeunna.

Atur aturan anu jelas

Anjeun kedah netepkeun aturan anu jelas di bumi anjeun. Pastikeun barudak terang ekspektasi anjeun sateuacanna sareng ngajelaskeun ka barudak alesan dina unggal aturan. Janten tibatan nyarios "bobo kusabab kuring nyarios kitu," ucapkeun, "bobo sahingga anjeun tiasa ngabantosan awak sareng uteuk anjeun tuwuh."

Nalika anak anjeun ngartos masalah kaamanan anu aya dina kaayaan, bahaya kaséhatan, masalah moral, atanapi alesan sosial dina kaayaan aturan anjeun, éta bakal ngembangkeun pamahaman anu langkung saé ngeunaan kahirupan. Éta ogé bakal langkung gampang nuturkeun aturan nalika anjeun henteu aya pikeun ngalaksanakeunnana.

Nyayogikeun peringatan pikeun masalah minor

Anjeun kedah masihan akibat langsung nalika aturan dilanggar. Salaku conto, upami putra anjeun pencét anjeunna bakal kaleungitan hak istiméwa atanapi gaduh momen renungan. Tapi pikeun masalah alit, maka anjeun kedah masihan peringatan. Anjeun kedah ngawartosan ka barudak kumaha akibatna upami aranjeunna henteu ngarobih kalakuanana.

Entong runtah waktos ngulang hal-hal anu sering-sering, sabab maka anjeun bakal kaleungitan kapercayaan di payuneun barudak anjeun. Tunjukkeun ka murangkalih anjeun yén naon anu anjeun carioskeun nyaéta naon anu anjeun maksudkeun sareng anjeun hartosna naon anu anjeun carioskeun. Upami anjeunna henteu ngupingkeun peringatan anjeun, maka anjeun kedah nuturkeun kalayan konsékuansi sareng konsisten sareng saluyu sareng éta.

Akibat anu masihan pelajaran kahirupan

Entong ngajantenkeun murangkalih anjeun kasiksa ku kasalahan anu anjeun laksanakeun, aranjeunna kedah diajar ti aranjeunna. Entong pernah ngerakeun aranjeunna atanapi nganggo hukuman naon waé kusabab aranjeunna parantos lepat, nunjukkeun aranjeunna jalan anu bener. Entong pernah nyarios hal-hal anu pikareueuseun ku anjeunna sapertos anjeunna parantos nempatkeun anjeun ... bantosan budak anu nyandak kaputusan anu goréng pikeun ngajantenkeun waktosna langkung énjing. Anjeunna sanés jalma goréng pikeun salah.

Balukarna sering logis. Janten budak anu nolak mareuman midangkeun pidéo na tiasa kaleungitan kaistiméwaan pidéo na salami 24 jam. Nyiptakeun konsékuansi anu ngabantosan murangkalih anjeun diajar langkung saé dina waktos payun. Upami anjeunna neunggeul lanceukna, entong dicabak. Sabalikna, candak hak istiméwa. Teras difokuskeun ngajar anjeunna manajemén kemarahan anu hadé atanapi katerampilan ngabéréskeun konflik, nalika tenang diantara anjeun.

Budak awéwé milarian rasa sayang, perlindungan sareng kanyamanan di ramana.

Taroskeun ka anjeunna hal-hal sapertos kieu, "Naon anu anjeun tiasa lakukeun saatos anjeun kesel janten teu pencét?" Teras nyarioskeun pilihanna sareng ngajarkeun anjeunna alternatif pikeun pencét. Janten konsekuensina waktos ogé peka. Daripada nyarios, "Anjeun tiasa kéngingkeun tablet anjeun nalika kuring tiasa percanten deui ka anjeun," saurna, "Anjeun tiasa nganggo tablet anjeun sakali anjeun tiasa nunjukkeun yén anjeun tanggung jawab. Anjeun tiasa nunjukkeun ka kuring yén anjeun tanggel waler pikeun ngarengsekeun PR sareng ngalaksanakeun padamelan di waktosna unggal dinten minggu ieu. "… Anjeun nyarios hal anu sami, tapi parobahan sudut pandangna ngabédakeun kumaha anak anjeun nampi pesen na ngabales éta. .

Insentip tawarkeun

Anjeun tiasa ngagunakeun hadiah pikeun memotivasi barudak anjeun. Ieu henteu hartosna anjeun kedah masihan aranjeunna hadiah anu mahal. Upami, contona, murangkalih anjeun nyobian ningkatkeun kabiasaan khusus, anggo insentif pikeun ngabantosan anjeunna ngalangkungan éta ku motivasi. Sababaraha conto anu bakal janten pedoman nyaéta:

  • Hiji murangkalih nolak bobo dina ranjangna nyalira. Kolotna ngadamel scorecard sareng anjeunna kéngingkeun stiker unggal wengi anjeunna cicing dina ranjang nyalira.
  • Budak 10 taun butuh waktu lila unggal isuk-isuk pikeun siap-siap pikeun sakola. Kolotna netepkeun waktos unggal énjing. Upami anjeun parantos siap sateuacan waktos otomatis pareum, anjeun gaduh kasempetan kanggo nganggo éléktronika anjeun dinten éta.
  • Budak umur 12 taun poho pikeun mawa PR ti sakola. Kolotna ngawitan ngawaskeun padamelna langkung caket. Pikeun unggal padamelan anjeun dibawa ka bumi, anjeun kéngingkeun tikét. Tiket tiasa ditukeurkeun kanggo hadiah anu langkung ageung, sapertos kaluar ka taman atanapi kasempetan ngundang rerencangan.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.