Dianggo dina émosi sareng murangkalih

Dianggo dina émosi sareng murangkalih

nu émosi di barudak pohara penting pikeun nguatkeun sareng aranjeunna damel ti alit. Éta kolot sareng sanés ngan ukur guru anu kedah damel sareng aranjeunna, kolot kedah ngajar aranjeunna ngontrol émosi aranjeunna sareng terang kumaha ngaidéntifikasi aranjeunna.

Empati di aranjeunna pohara penting, yén maranéhna terang kumaha carana nempatkeun diri di tempat batur ngarasa naon batur ngarasa bakal mantuan aranjeunna pisan dina tumuwuhna formasi emosi anak. Pikeun ieu aya sababaraha kaulinan kalayan anu dianggo émosina béda.

Pentingna émosi di barudak

Gawe sareng émosina sareng empati ka murangkalih bakal ngabantosan aranjeunna pisan hubungan sosial gaduh salami hirupna. Nu penting sangkan bisa ngadalikeun émosi ogé ti leuleutik. Kolot bakal difokuskeun ambéh maranéhanana bisa ngaidentipikasi béda émosi, yén maranéhna terang iraha aranjeunna gumbira sareng nalika aranjeunna sedih, nalika aranjeunna ambek sareng nalika aranjeunna sieun sareng écés aranjeunna terang kumaha cara nyarioskeun sadaya émosi ieu.

Dianggo dina émosi sareng murangkalih

Cara anu pangsaéna pikeun ngerjakeun émosi nyaéta salawasna kalayan kaulinan sareng kagiatan anu pikaresepeun, salawasna dina cara basajan tur nurutkeun umur unggal anak. Kalayan kaulinan urang bakal salawasna ningkatkeun kaahlian sosial jeung kaahlian emosi utama.

Salaku urang geus reviewed, jenis ieu kompetisi dumasar kana kaulinan aranjeunna ngadalikeun émosi dasar kacida alusna: sieun, sedih, bungah, reuwas, amarah jeung jijik. Ogé batur anu pohara penting kawas kontrol diri, konsep diri, empati jeung harga diri. Kahirupan jalma diatur ku parasaan sareng émosi, sareng penting pisan yén murangkalih ngatur sareng nganalisis cara ngaidentipikasi nalika aranjeunna sedih atanapi gumbira.

Kagiatan ngerjakeun émosi barudak

Cara anu pangsaéna pikeun ngajar émosi nyaéta terang aranjeunna sareng ngajarkeun aranjeunna. Karajinan parantos janten conto anu pangsaéna pikeun dianggo, tapi aya ogé kagiatan anu tiasa dilaksanakeun unggal dinten sareng ningkatkeun pisan kerangka ieu.

  • Bacaan carita. Maca ka murangkalih atanapi murangkalih anu mimiti maca carita anu ditawarkeun ku buku mangrupikeun hiburan émosional anu pangsaéna. Ku kituna nyiptakeun pangalaman kalayan imajinasina sareng nyiptakeun deui émosi, dimana aranjeunna ngidinan aranjeunna ngarasa sagemblengna aman tur tanpa resiko. Bacaan tiasa direureuhkeun pikeun ngabahas naon anu kajantenan ka karakterna sareng kumaha perasaanana.

Dianggo dina émosi sareng murangkalih

  • Jieun daptar émosi. Unggal waktos émosi dina buku dianalisis, aranjeunna tiasa ditulis dina buku catetan. Dina cara anu sami, anjeun tiasa nyiptakeun daptar anu sami pikeun nyerat naon anu anjeun karasa sapopoe, ngajéntrékeun ku hiji kecap sareng tiasa nyiptakeun. gambar nu patali jeung emosi.
  • Paké musik pikeun ekspresi. Ieu bisa dicoo dina grup sangkan leuwih senang. A kompilasi tina gaya béda musik bakal dijieun na kudu nafsirkeun hiji émosi atawa sensasi. Barudak kedah nangtung sareng leumpang, nalika lagu dimaénkeun kedah napsirkeun nalika disada sedih atanapi upami masihan rasa gumbira. Masing-masing kedah napsirkeun naon anu dirasakeun sareng dina tungtung lagu, naon anu dialami masing-masing bakal dianalisis.

Salah sahiji kagiatan anu tiasa dianggo pikeun ngerjakeun émosi sareng murangkalih di bumi nyaéta lolipop tina émosi. Pikeun nyiapkeun aranjeunna urang ngan ukur peryogi sababaraha tongkat popsicle sareng sababaraha kardus atanapi bunderan kardus dimana urang bakal cet wajah kalayan perasaan anu béda anu urang rasakeun (kabagjaan, sedih, sieun…) Dina tonggong rai urang tiasa nempatkeun nami émosi anu diwakilanana ogé tiasa dianggo dina literasi. Dina unggal momen sadidinten urang tiasa nyandak lollipop anu ngagambarkeun perasaan anu urang rasakeun sahingga engké aranjeunna lakukeun hal anu sami sareng urang sareng ngajelaskeun naha aranjeunna milih éta.

Dianggo dina émosi sareng murangkalih

Karajinan ogé dianggo pikeun émosi

Karajinan di handap ieu dirancang pikeun sadaya tingkat pendidikan. Unggal kaparigelan kudu dicocogkeun jeung kaparigelan budak atawa kaparigelan napsirkeunana. Aranjeunna mangrupikeun wujud kakuatan maén kalawan kaahlian indrawi maranéhanana sarta kudu ngadalikeun kumaha relaxes aranjeunna atanapi nyiptakeun émosi saeutik yén maranéhna bisa nganalisis.

Maze ramo

Latihan ieu ngeunaan budak anu kedah nganggo ramo pikeun nuturkeun jalur maze (dina hal ieu tiasa dicitak). Anjeun kedah ngamimitian ku ngalacak jalan ti mimiti sareng nyobian dugi ka tungtungna. Teu dihaja, éta téh mangrupa kaahlian konsentrasi, dimana anak ngarasa rileks sarta sadar kumaha anjeunna ngatur engapan na.

Cocooan

nyieun Toys indrawi

Kaulinan ieu nyiptakeun deui sisi artistikna teras pangaruhna ngajantenkeun aranjeunna hipnotis. Kusabab seueur di antarana mangrupikeun botol ajaib anu tiasa didamel deui plastik daur ulang na dimana urang bakal ngeusian aranjeunna kalayan sagala objék leutik nu bisa satengah ngambang, kayaning pom-poms, warna pipe cleaner bit, dadu, glitter, chip berwarna, manik leutik, jsb. Ti dieu urang ngocok botol pikeun niténan pangaruhna.

Karajinan nganggo botol

Botol sanésna anu tiasa diciptakeun nyaéta minyak. Dina botol plastik daur ulang urang tambahkeun cai jeung eusian ku minyak, tapi tanpa ngeusian eta lengkep, sabab anjeun kudu ninggalkeun spasi leutik. Urang nambahkeun ngawarnaan kadaharan sarta ngantep éta ngaleyurkeun, éta ngan bakal ngalakukeun dina caina. Dina karajinan ieu Anjeun bisa nambah tablet effervescent leutik pikeun simulate penampilan lava munculna. Tapi lamun henteu, anjeun ngan saukur bisa aduk jeung lalajo partikel minyak ngaliwatan cai tanpa ngabubarkeun.

Karajinan ieu nyiptakeun momen indrawi anu kedah urang analisa babarengan sareng murangkalih. Nalika urang ngocok botol urang bakal ningali kumaha sagalana mana kaluar kontrol, sangkan bisa nyieun deui kumaha sirah lamun urang ambek. Ningali saatosna kumaha sadaya unsur disimpen, bakal masihan sensasi kumaha sagalana datang ka tenangsangkan bisa mikir leuwih jernih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   pilar cenahna

    Hapunten, dimana anjeun nyetak lolongkrang émosina? atanapi dimana kuring tiasa kéngingkeun gambar anu sami? Hatur nuhun!

    1.    Alicia tomero cenahna

      Milarian Google pikeun "lollipop of émosi" teras klik salah sahiji tautan anu ngarahkeun anjeun. Atawa klik dina sagala karajinan nu nembongan dina gambar.