Diét anu disarankeun nalika nyusuan

Diét anu disarankeun nalika nyusuan

Upami anjeun nembé orok sareng anjeun badé nyusu, anjeun kedah terang yén anjeun kedah neraskeun diét anu disarankeun. Upami urang parantos ngajaga diét saimbang ti saprak kakandungan, nalika lactation urang kedah ngajaga tujuan anu sami.

Ayeuna langkung saé tibatan budak lalaki éta peryogi susu indungna pikeun inisiasi pamekaran anu pantes sareng éta nalika urang kedah masihan anu pangsaéna. Awak urang ngagaduhan tugas utami pikeun adaptasi diét anjeun pikeun tiasa ngadamel susu ibu anu diperyogikeun orok anjeun.

Naha urang kedah tuang langkung saé?

Bulan-bulan mimiti kahirupan orok penting pisan dina nyusuan na. Salaku aturan éta kedah didahar paménta. Nyusu tiasa dipénta salami tilu minggu kahiji, sanaos nembak biasana dibéré unggal tilu jam, boh siang boh wengi.

Diét anu disarankeun nalika nyusuan

Indung salami waktos ieu ngalaman tugas anu tanggung jawab ageung, anjeunna kedah ngurus hiji anggota kulawarga sareng kedah ngahasilkeun susu, janten tiasa nyababkeun capé pisan. Sareng éta nambihan robahan bobo anu nyiptakeun sababaraha kamelang sareng seueur napsu. Tina titik ieu penting pisan pikeun ngagaduhan dianjurkeun diét pikeun tiasa nyanghareupan sagala faktor ieu.

Diét anu disarankeun nalika nyusuan

Henteu kedah nuturkeun diet anu khusus atanapi ketat nalika nyusu, tapi upami ngadahar tuangeun anu séhat sareng ngajaga kamungkinan kurangna kontrol dina asupan kadaharan anu beunghar lemak sareng gula.

Disarankeun tuang buah sareng sayuran anu beunghar yén kontribusi vitamin sareng mineral. Karbohidrat penting pisan pikeun pasokan énergi ieu, tapi enya, upami tiasa ku cara komprehensif. Protéin penting pisan sareng tiasa dipendakan dina daging, endog, kekacang sareng lauk. Asupan tina protéin ieu nalika tuang siang sareng tuang bakal cukup.

Susu sareng turunanana ogé penting pisan sareng nyandak suplai seueur vitamin D Dina raraga nyerep kalsium langkung saé, éta bakal ngabantosan masihan anjeun mineral penting ieu. Beusi teu kedah dianggurkeun pikeun neraskeun tetep dina tingkat na dimana urang bakal mendakanana dina kacang-kacangan, kerang, chard sareng teri.

Konsumsi lemak kedah diatur, normal pikeun ngarasa hariwang ngeunaan tuang tuangeun anu beunghar ku gajih jenuh sareng gula. Anjeun kedah ngendalikeun asupan anjeun kumargi anjeun tiasa masihan langkung seueur kalori ti batan kabutuhan sareng henteu kéngingkeun beurat ngamimitian urang.

Diét anu disarankeun nalika nyusuan

Upami urang tuang tuangeun lemak, aranjeunna kedahna asalna ti alam tanpa diolah. Urang tiasa mendakanana dina minyak zaitun parawan, dina kacang, alpuket, lauk biru, zaitun ...

Kadaharan anu euyeub ku iodin ogé ngabantosan dina diet nalika lactation, ngahontal kontribusi dugi ka 200 microgram per dinten. Sareng serat henteu kedah kakurangan dina pola dahar ieu, éta bakal ngabantosan anjeun nyerna dahareun langkung saé.

Urang henteu kedah hilap dina ténergi yén kontribusi cai tambahan. Disarankeun nginum cai dua dugi ka tilu liter unggal dinten, anjeun ogé bakal perhatoskeun éta awak anjeun teu dihaja naroskeun sabab teu diperyogikeun, kumargi susu anu urang pasihkeun ka orok urang umumna diwangun ku cai.

Diét awéwé anu nyusu anjeun kedah ningkatkeun asupan kalori ku 500 kalori, sanaos sadayana bakal gumantung kana gaya hirup anjeun sareng umur orok sareng paméntaana. Entong ngawatesan diri pikeun nyingkahan sagala rupa tuangeun khususna, tapi rada nuturkeun sababaraha naséhat. Naon anu kuring terang anu kedah dijauhan nyaéta asupan alkohol sareng kafein, sanaos kami parantos terang yén aranjeunna langkung ti alesan anu wajar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.