Dokter gigi: iraha ngamimitian nyandak murangkalih anjeun

Kunjungan heula ka dokter gigi

Kunjungan munggaran ka dokter gigi sering pisan ngabingungkeun pikeun kaseueuran kolot. Sacara umum, rekomendasi umum ngeunaan hal ieu henteu dipikaterang, saprak anjeun condong mikir yén barudak henteu kedah angkat ka dokter gigi dugi aranjeunna gaduh sadayana waos. Sareng ieu dimana ayana kasalahan anu pangpayunna sareng pangpentingna, yén dianggap yén barudak henteu ngagaduhan rongga sareng kusabab ieu alesan yén kunjungan médis tiasa ditunda.

Nanging, dinten ayeuna aya saran anu jelas pisan ngeunaan masalah ieu. Naon anu nunjukkeun dokter gigi nyaéta éta nganjang heula kedah dina ulang taun kahiji. Naha sigana gancang teuing? Meureun anjeun percanten sabab anu normal nyaéta yuswa sataun teu acan gaduh sadayana waos. Tapi aya masalah anu aya hubunganana sareng anu kedah ditinjau sateuacanna, supados tiasa nempatkeun ubar anu diperyogikeun dina masing-masing kasus sareng nyegah masalah anu utami.

Kunjungan munggaran ka dokter gigi

Baheulana, spesialis nyarankeun nyangsang kunjungan munggaran ka dokter gigi, dugi ka murangkalih ngagaduhan sadayana huntu susu. Tapi, beuki loba barudak ngora datang ka kantor dokter gigi kalayan masalah caries. Katambah batur masalah anu diturunkeun tina stroke atanapi kabiasaan goréng, sapertos panggunaan berkepanjangan tina pacifier.

Kusabab kitu, rekomendasi dinten ayeuna nyaéta barudak kedah nampi ujian heula di dokter gigi nalika ngahontal umur mimiti. Ku cara kieu, bakal mungkin pikeun mariksa yén kamekaran sareng pamekaran huntu murangkalih dihasilkeun leres. Salaku tambahan, pamariksaan taunan disarankeun pikeun mastikeun yén sagala hal masih dikendalikeun, sabab éta normal pisan pikeun barudak nampi pukulan atanapi mopohokeun sikat sikat gigi.

Naon ulasan anu munggaran?

Gigi pasti pikeun murangkalih

Dina pamariksaan munggaran, dokter gigi bakal mariksa waos orok sareng bakal mastikeun yén aranjeunna gaduh warna bodas homogén. Anjeunna ogé bakal mariksa permén karét budak sareng mariksa masalah sapertos kieu:

  • MasihSeueur murangkalih ngalaman buruk waos disababkeun ku gula dina susu. Aranjeunna katelah botol orok buruk gigin
  • Parobihan dina pamekaran waos: silang atanapi gigitan kabuka lumangsung salaku akibat tina berkepanjangan panggunaan pacifier, ogé kusabab kabiasaan nguseup jempol atanapi ramo anu sanés.
  • Trauma: Biasana pisan pikeun barudak kéngingkeun rai, seueur di na sungut. Nalika aranjeunna mimiti jalan, ngaji, sareng hoyong nalungtik dunya kalayan laju langkung gancang tibatan kadali awakna, aranjeunna sering nampi nabrak sareng ragrag. Kadang-kadang eta ragrag anu sigana henteu bahaya sabab henteu tinggaleun tapak anu katingali, tiasa ngahasilkeun trauma internal anu mangaruhan kamekaran huntu.

Kunjungan rutin ka dokter gigi bakal ngijinkeun taliti ngawaskeun tumuh huntu anak anjeun. Janten, upami aya masalah anu dideteksi, tindakan anu léngkah tiasa dilaksanakeun pikeun menerkeun éta sateuacan kaayaan janten langkung rumit.

Jaga huntu barudak anjeun

Budak awéwé leutik nyikat huntu

Ngabersihan lisan kedah janten bagian tina rutinitas kabersihan anu biasa barudak, kumargi aranjeunna orok. Dina unggal tahap anjeun kedah nganggo a sikat huntu cocog. Upami kitu orok-oroknaA kasa bersih beueuseun dina cai bakal nyukupan. Kalayan ramo indéks anjeun anjeun tiasa ngabersihkeun gusi sareng merangsang munculan huntu. Jantenkeun budak biasa ngabersihkeun waos, ku cara ieu anjeun bakal nyiptakeun kabiasaan yén budak leutik bakal nganggap rutinitas sadidinten sakumaha pentingna.

Éta ogé penting pisan jaga diét budak leutik pikeun nyingkahan rongga atanapi masalah anu patali. Upami orok anjeun nyandak botol, cobi tong nyéépkeun waktos nyalira ku botol nyalira, pikeun nyingkahan kontak sareng gula susu anu ditutupan pentil tina botol.

Entong hilap sering mariksa sungut sareng huntu anjeun ti putra anjeun. Huntu kedah ngagaduhan warna bodas homogen, janten upami ningali bintik poék anjeun kedah gancang angkat ka kantor dokter gigi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.