Dua séntiméter cai sareng dua menit cekap pikeun murangkalih tilelep

inuman dina usum panas

Kami parantos aya di tengah usum panas sareng hanjakalna aya seueur kasus tilelep anak, bahkan di kolam renang di bumi nyalira. Kolam renang tiup langkung ti cukup pikeun musibah kajantenan. Nalika murangkalih kedah mandi, kedah waspada sadaya waktos pikeun nyegah musibah.

Asosiasi Pediatrik Spanyol (AEP) ngingetkeun kolot yén ngan ukur peryogi dua séntiméter cai sareng dua menit pikeun budak tilelep. Éta tiasa lumangsung dina bak mandi, kolam renang tiup, atanapi dimana waé aya cai. Upami irung sareng sungutna ditutupan ku cai, musibah tiasa kajantenan.

WHO nunjukkeun yén henteu kirang ti 150 maotna ukur di Spanyol anu lumangsung kusabab tilelep. Aya 5.000 di Éropa atanapi henteu kirang ti 388.000 sadunya. Tenggelam mangrupikeun panyabab kadua maotna orok di Spanyol (anu kahiji kacilakaan lalu lintas) sareng anu katilu di dunya. Data ieu langkung ti cukup pikeun kolot pikeun ngajaga ati-ati di tempat mana waé anu aya unsur cai: kolam renang, pantai, walungan, situ, waduk ... komo bak mandi di bumi.

Barudak kedah pernah tanpa pengawasan déwasa nalika resep mandi dina cai. Komo upami murangkalih gaduh sababaraha katangkasan dina cai, déwasa henteu kedah kaleungitan aranjeunna sakedap.

Sababaraha hal anu kedah diémutan pikeun nyingkahan musibah ieu nyaéta:

  • Pernah nyandak panon anjeun ti barudak nalika aranjeunna aya dina cai
  • Daptar aranjeunna pikeun pelajaran ngojay
  • Anggar perimeter kolam renang
  • Nyingkahan baju kembung sareng pelampung sabab gampang pisan cucuk
  • Langkung saé nganggo rompi cai, float polistirén, baju renang nganggo float, sabuk gabus, jst.
  • Entong tuang cocooan dina cai supados murangkalih teu ngagaduhan godaan kanggo nyandakana
  • Terang téhnik resusitasi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.