Kumaha? Ninggalkeun orok umur 10 bulan nyalira di bumi? Ah maenya!

Impian orok

Publikasi Australia Mama Mia nembé nyuarakeun kontropérsi anu timbul dina forum parental Mumsnet. Sigana mah, hiji indung nyarios yén anjeunna ngantunkeun orokna umur 10 bulan nyalira di bumi kanggo balanja anu peryogi 7 menit. Si alit nuju bobo (kami percanten) sareng toko na jarakna 50 méter. Éta henteu jauh, tapi sabab anjeun kedah turun tangga, ngantosan lift atanapi nalika anjeun dugi ka pendirian aya anu ngagaleuh, moal aya anu nyalametkeun anjeun tina ngajantenkeun 7 menit janten 15; janten kami henteu nyarankeun éta.

Muhun, Nyatana kami henteu nyarankeun yén anjeun kéngingkeun murangkalih di handapeun umur 12 taun nyalira, tapi pikeun terang anuansa naséhat ieu, baca tulisan urang ieu. Sapertos anu logis, anu sasama pangguna Internét indung anu percaya diri ieu langsung masihan opini: pikeun sababaraha éta pisan teu tanggung jawab, anu sanésna nyatakeun yén tindakanana tétéla janten picilakaeun teuing; sanaos sora ogé dibaca nunjukkeun yén mandi atanapi di kebon maca, éta sami. Cobi tingali, sami, sami henteu.

Éta henteu kusabab di pancuran anjeun tiasa ngalaman kacilakaan, pegatkeun suku anjeun (haha! Abdi kaleuleuwihan) sareng nyayogikeun waktos kanggo ceurik orok anu gugah dina waktos éta (enya, aranjeunna salawasna hudang nalika anjeun hoyong nelepon telepon, muka majalah atanapi badé ka kamar mandi: nyatana). Tapi éta anu nyésakeun jalan nyababkeun jarak ruang-waktos anu kaleuleuwihi. Abdi badé ngagantungkeun orok dina syal, atanapi ngantosan anjeunna hudang, atanapi kanggo anu sumping ka bumi (ngadatangan atanapi balik ti padamelan), jst. Tapi kuring henteu bakal ngantep budak mandiri di imah anu katutup, nyatana kuring henteu ngalakukeun éta nalika murangkalih alit.

Nyalira sareng teu dijagaan, kunaon? Hayu urang tingali kumaha kuring ngajelaskeunna: di tempat munggaran aya pamekaran motor éta nyalira dina 10 bulan, gumantung kana tempat orokna bobo, nalika anjeunna gugah anjeunna tiasa malik sareng mimiti ngorondang; anjeun ogé tiasa mendakan objék alit, candak teras lebetkeun kana sungut anjeun, nyababkeun cekek. Naon anu kuring pikirkeun paling parah? Nya, kuring bakal mikirkeun kaayaan anu kirang goréng: anjeunna hudang anjeunna henteu ningali anjeun sareng ceurik atanapi jeritan, nalika anjeunna negeskeun yén anjeun henteu ngadeukeutan anjeunna anjeunna nangis atanapi ngajerit langkung banter. Kuring henteu terang naon anu diperyogikeun pikeun nyababkeun setrés éta ka budak awéwé atanapi budak lalaki.

Orok peryogi perhatian anu tetep.

Entong sieun nginjeumkeun éta, janten waspada, masihan kaasih sareng panas awak upami aranjeunna meryogikeunana, upami aranjeunna nyungkeun éta. Dina tulisan ieu ngeunaan exterogestation Kami ngajelaskeun genah "nyandak" aranjeunna dina panangan kami salami 9 bulan kahiji dina kahirupan aranjeunna; Sareng sanés kuring niat yén anjeun tungtungna nyeri deui, anjeun ogé tiasa ngagolérkeunana, nganggo mobil sakedik, antepkeun aranjeunna ngabantosan anjeun nyandak éta. Éta mangrupikeun ideu umum anu ku kuring hoyong anjeun cicing, sareng enya: Kuring terang yén kuring nyandak anu tujuh menit ka anu ekstrim ... nyaéta éta Nyaan pikir bapa atanapi indung kedah buru-buru kaluar sareng ngantunkeun anjeunna nyalira dina ranjang bayi atanapi ranjang.

Sapertosna: "oh, anjeunna bobo sareng kuring kedah angkat ka sakola di jalan pikeun kéngingkeun anu pangkolotna!"; atanapi "Kuring bakal ngamangpaatkeun kanyataan yén anjeunna nyandak bobo sareng turun ka apoték kusabab sirah kuring nyeri"; atanapi "kumaha lapar sareng teu aya tuangeun! Untung supermarketna caket! " Dina waktos anu sasarengan, kuring masih teu ningali aranjeunna salaku kaayaan anu ekstrim supados henteu nyandak orok di tukangeun anjeun, salaku mamalia anu anjeun.

Kumaha? Ninggalkeun orok umur 10 bulan nyalira di bumi? Ah maenya!

Rencana anjeun tiasa lepat.

Tina kanyataan saderhana sapertos lampu lalu lintas ("kanggo kuring anu ayeuna parantos deregulasi, butuh waktos anu lami janten héjo"), atanapi sobat anu beurat ka saha sanajan anjeun nyarios "entong ngahibur kuring dinten ayeuna, punten" sareng baralik, nuturkeun anjeun. Ogé asumsi anu kuring sebatkeun di awal. Bahkan kacilakaan jalma anu urang bayangkeun anu urang tingali seueur film aksi atanapi pulisi, dina rencana 'anjeun ngintipkeun tungkak sareng hese pikeun anjeun dugi ka bumi'.

Kuring terang pendekatanna rada ekstrim gumantung kana kumaha anjeun ningali éta, tapi kuring masih henteu ngartos perluna ngantep budak nyalira, naon anu anjeun pikahoyong ku kuring?

Ngangkat sareng pining kanggo relief.

Éta sanés pembébasan pikeun milarian susu sapertos nona anu ngajelaskeun pangalamanana dina Mumsnet, tapi hé. Kuring henteu ragu yén sadaya ibu, sadaya bapa resep ka orokna sareng hoyong ngajagaan aranjeunna; Ieu henteu pas, sabab lamun kolotna terus-terusan jeung ngahaja nganyenyeri budakna, kuring ragu cinta; kumaha waé ogé, seuseueurna urang henteu kalebet didinya. Sanaos urang tiasa ngalakukeun hal-hal anu langkung saé tibatan anu urang lakukeun, sareng henteu teuing berkat metoda "trial and error" (sabab anjeun moal ngahaja ngalakukeun kasalahan sareng orok pikeun diajar ngagedékeun), tapi ku ngaevaluasi résiko tina kaputusanana , sareng dina sagala nganggap sateuacana kamungkinan akibat. Émut: nalika nyandak kaputusan, hayu urang ogé mikirkeun orok, sareng sanés ngan ukur nyalira!

Ibu sareng bapak kadang urang ngaraos nyalira sareng kabebanan, sareng leres-leres urang Kuring yakin yén jam-jam na saha jalma 'teu sabar pikeun kaluar pikeun cookies atanapi kentang'; tapi kuring mikir yén patarosan anu bakal diajukeun di dieu nyaéta kabutuhan pikeun balik sakedik sareng ngahasilkeun komunitas sareng jaringan pangrojong pikeun ibu-ibu deui. Kalayan kecap sanés, sanés teuing pikeun menerkeun kumaha teu sampurna urang sareng negeskeun yén "henteu masalah, tingali, anjeun parantos leres-leres kénca sareng anjeun parantos uih deui sareng henteu aya anu kajantenan," tapi pikeun ngarti kana peran jalma déwasa dina parenting sareng milari bantosan. Ieu rumit, sabab aya kalan-kalan sanajan katingali anjeun moal mendakan: kami individualistis pisan, kami moal paduli ka batur kecuali aya kajadian anu goréng, aranjeunna nyéépkeun sababaraha jam dina jaringan sosial sareng kami henteu terang yén kami tatangga parantos dioperasi, sareng nambihan teras-terasan.

Ninggalkeun orok nyalira di bumi? ah maenya!

Di Australia henteu aya peraturan anu ngahijikeun Tatar naha diidinan ninggalkeun barudak nyalira di bumi, masing-masing nagara ngagaduhan hukum nyalira (sareng hukuman pikeun henteu patuh). Saluareun sanksi, kuring nyungkeun tanggung jawab, sareng kuring émut upami éta ngajantenkeun anjeun, éta organisasi Inggris NSPCC kategoris sareng mamatahan ngalawan nyabut orok sareng murangkalih ayana déwasa.

Kuring parantos nyaritakeun pendapat kuring, kumaha saur anjeun?

Gambar - (Kadua) Rick Douglas Seni


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Barbara Vazquez Tongkang cenahna

    Abdi ngagaduhan orok umur 9 bulan sareng kuring henteu wani ngantepkeun nyalira pikeun miceun sampah. Kadang-kadang kuring nyarios ka diri kuring yén kuring kaleuleuwihan, yén anjeunna bobo sareng moal terang, yén éta mangrupikeun menit pondok, tapi tungtungna kuring henteu sanggup. Sigana mah kuring bakal katabrak mobil bari nyebrang ka tempat sampah, atanapi kekejeman anu langkung mustahil, sareng kuring cicing di bumi.

    1.    Macarena cenahna

      Halo Barbara, hatur nuhun parantos nyaritakeun ngeunaan pangalaman anjeun. Memang tragedi henteu umum, tapi upami urang tiasa nyegah éta maka aranjeunna bakal langkung jarang. Sigana kuring anu paling 'alami' sok ngiringan orok, salian éta ogé kabutuhan pikeun ibu-ibu kanggo ngiringan, éta henteu tiasa dipungkir.

      Hiji salam.