fungsi kulawarga

Kulawarga

Konsep kulawarga tiasa pisan béda gumantung kana anu ngajelaskeun eta. Tapi pikeun murangkalih, kulawarga mangrupikeun tempat dimana aranjeunna kedah aman, sareng jalma anu paduli ka aranjeunna, ngajaga aranjeunna sareng ngajantenkeun aranjeunna ngarasa di tempatna di dunya. Dina tingkat afektif, kulawarga tiasa dibentuk ku jalma-jalma di luar persatuan getih, babaturan khusus sareng jalma-jalma anu ngawangun bunderan kapercayaan anu paling hébat.

Nanging, dina tingkat téoritis, kulawarga diwangun ku jalma-jalma anu ngabagi hubungan getih, hubungan émosional sareng sareng saha aranjeunna hirup. Aya peran béda dina kulawarga., kalungguhan anu diduduki ku jalma-jalma anu béda-béda anu nyusun éta. Masing-masing penting pikeun anu sanés, sabab kulawarga ngagaduhan fungsi anu tangtu anu nyayogikeun karaharjaan sareng hirup babarengan anu saé.

Naon fungsi kulawarga

Paduli persatuan jalma-jalma anu ngawangun hiji kulawarga, aya aturan sareng kawajiban anu masing-masing kedah dilaksanakeun dina fungsi kulawarga. Dina sajarah umat manusa kulawarga geus wangun pangpentingna tina struktur di masarakat, sabab ajén-inajén jeung kabudayaan aya dina inti kulawarga.

Masing-masing anggota ngagaduhan peran anu penting anu kedah dipikanyaho, sabab di masarakat ayeuna hubungan afektif beuki rusak. Hal anu teu sababaraha dekade katukang teu bisa dibayangkeun, sabab ajén kulawarga éta fundamental na luhureun sakabeh hal. Naon anu robah? Panginten cara hirup ayeuna, kaleungitan nilai, téknologi anyar nu nyegah jalma ti babagi moments di bumi. Aya seueur sareng rupa-rupa faktor anu ngajantenkeun hubungan kulawarga gampang putus ayeuna.

Sangkan hal ieu teu lumangsung, éta pohara penting pikeun ngadidik barudak ti umur dini pikeun ngahargaan kulawarga jeung di luhur sadayana, ngajarkeun aranjeunna naon peran jeung fungsi maranéhanana dina eta. Fungsi kulawarga nyaéta::

  • Ékonomi: Dewasa nyaeta jalma anu kudu nyadiakeun sumberdaya finansial pikeun kulawarga, pikeun bisa minuhan expenses jeung nyadiakeun stabilitas ka anggota pangleutikna. Anu jadi kolot téh kudu digawé pikeun nyukupan kabutuhan poko imah. Sarta dina mangsa nu bakal datang, sadaya anggota kudu gawé bareng finansial sangkan kulawarga sejahtera.
  • fungsi afektif: Perasaan dipikanyaah ku jalma anu hirup sareng anjeun penting pisan. Pikeun ngamekarkeun kapribadian sehat sarta ngadegkeun hubungan emosi jeung jalma di luar kulawarga. Ieu naon fungsi afektif di kulawarga diwangun ku, nu gumantung kana sakabeh anggota.
  • cinta jeung miara: Sacara tradisional, indung nu ngurus budak jeung tanggung jawab sangkan maranéhna ngarasa dipikacinta di lingkungan kulawargana. Sanajan kitu, kiwari kolotna nganggap peran maranéhanana cinta jeung miara anggota lianna ti kulawarga.
  • Kaulinan: Kulawarga ogé diwangun ku waktu luang. Dina ngajarkeun barudak pikeun ngahubungkeun jeung sasama maranéhanana sarta diajar fungsi di masarakat.
  • Fungsi atikan: Hal anu ogé ditetepkeun ku undang-undang nyaéta yén kulawarga ngagaduhan kawajiban pikeun nyayogikeun sumber pendidikan ka budakna. Sakola wajib, sabab masa depan budak gumantung kana éta.
  • Idéntifikasi: Barudak kudu manggihan diri, ngamekarkeun kapribadian sorangan jeung nangtukeun diri salaku mahluk individu. Ieu fungsi kulawarga anu tumiba ka kolot. Yén maranéhanana kudu mantuan barudak maranéhanana tumuwuh, ngamekarkeun jeung asak pikeun jadi mahluk fungsi pinuh.
  • Budaya atawa spiritualNaon dinten ieu dipikawanoh salaku ngadidik nilai-nilai, ngajarkeun barudak naon gawé, solidaritas, empati, kulawarga, cinta, hampura, hormat atawa toleransi.

Sakabeh fungsi penting, sabab tumuwuhna budak gumantung kana sepuh minuhan kawajibanana. Barudak datang ka dunya tanpa nyaho tur maranéhna kudu diajar sarta manggihan sagalana saeutik demi saeutik. Pikeun ieu aranjeunna jalma anu ngawangun inti pangpentingna, kulawarga.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.