Gagah di Barudak Leutik, Iraha hariwang

Orok diajar nyarios

Nalika murangkalih mimiti ngembangkeun kamampuan nyarios, aranjeunna ngalakukeun éta mimitina ku niron. Nalika basa na ningkat, barudak alit diajar ngarumuskeun kalimat anu langkung lengkep sareng mekar. Nanging, éta normal pikeun anu leutik nunjukkeun sababaraha masalah nalika nyarios Lancar. Sanaos biasana kaayaan transitory anu biasana ngaleungit saatos waktos anu teu lami.

Penting pikeun niténan cara anak anjeun nganyatakeun dirina sorangan, sabab sakumaha urang ngomong, dina sababaraha kasus, ngahalangan nalika nyarios normal sareng ngaleungit sacara alami, dina kasus séjén meureun aya masalah gagap. Sateuacan masalah ieu dibahas, kamungkinan budak leutik pikeun ngabenerkeun karusuhan na. Kusabab kitu, terang naon tanda yén masalah éta tiasa nunjukkeun ka anjeun, penting pisan pikeun tiasa nempatkeun pangobatan anu diperlukeun pas mungkin.

Masalah lemes anu paling umum dina biantara

Kira-kira eta sakitar 5% barudak antara umur 2 sareng 5, ngagaduhan masalah kekecapan lisan. Mangrupikeun sipat anu biasa, anu tiasa muncul iraha waé nalika pamekaran dina tahap ieu. Éta biasana lumangsung nalika murangkalih bungah atanapi bungah, tina kusabab capé atanapi asa tekanan pikeun komunikasi. Ieu kaayaan anu nyababkeun murangkalih ngagaduhan masalah kabenturan sakedik.

Nalika barudak diajar kecap-kecap anyar, aranjeunna ogé diajar ngagunakeunana kalayan leres. Tapi éta henteu saderhana éta diajar ngarumuskeun kalimat anu leres. Janten normal pikeun budak pikeun ngulang kecap atanapi nyusun kalimat anu henteu lengkep dina tahap ieu. Intina nyaéta jenis paripolah ieu anu aya dina normalitas, tiasa janten tanda yén aya kajadian anu sanés.

Kumaha kuring terang upami anak kuring gagap?

Anak gagap

Dina kaseueuran kasus, masalah fluency lisan dina barudak ngora ngaleungit sacara alami sareng dina sababaraha bulan. Tapi dina kasus anu sanés, masalah ieu sumebar kana waktos sareng ogé komplikasi anu sanésna ditambihan, naon anu tiasa janten tanda anu jelas gagap.

Ieu sababaraha aturan anu tiasa ngabantosan anjeun ngadeteksi gagap di barudak budak leutik:

  • Pengulangan suku kata atanapi sababaraha sora sapertos "mom a vv-glass"
  • Barudak manjangan sora, dina awal kalimat anak manjangan kecap kahiji, sapertos dina kasus »aaaa réréncangan abdi ..»
  • Kudu tapis pikeun disada, budak ngajadikeun usaha fisik pikeun kaluar kecap tina sungut na. Éta ngagantung nalika anjeun nyobian nyarios naon waé sareng henteu tiasa disada.
  • Ngadamel sapuan nalika anjeun nyobian ngomongsapertos teras-terasan mupus atanapi kedip-kedip nalika nyobian nyarios.
  • Aya sajarah kulawarga jalma anu gagap.
  • Masalah kekecapan dina nyarios bentang langkung ti 6 bulan.
  • Budak horéam ngomong.

Sabalikna, aya deui anu sanés paripolah anu lengkep normal dina umur ieu, kumaha ngagunakeun pangeusi nalika nyarios sapertos "ehh." Sanaos murangkalih gugup sareng hoyong ngajelaskeun hal anu aranjeunna henteu terang, aranjeunna sering ngulang kecap atanapi frasa.

Iraha badé ka dokter

Terapi murangkalih sareng ahli terapi biantara

Penting pikeun pediatrik pikeun nganalisis kaayaan langkung tiheula, ku cara ieu anjeun tiasa ngabantosan murangkalih anjeun pikeun méréskeun masalah upami éta aya. Barudak anu nampi pangobatan sateuacan ulang taun ka-7 parantos seueur leuwih gampang ngabenerkeun masalah ieu. Sabalikna, upami yuswa parantos kalangkung, sesah pisan pikeun gagap pikeun leres-leres dibenerkeun.

Perlakuan sareng ahli terapi pidato khusus bakal ngabantosan budak anjeun kéngingkeun katerampilan pikeun ngembangkeun kapasitas anjeun tina basa. Terapi khusus tiasa ngabantosan murangkalih nyarios langkung gampang. Sareng kitu ogé dimungkinkeun pikeun ngirangan ketegangan anu tiasa disababkeun ku karusuhan di budak.

Kumaha ngabantosan murangkalih ti bumi

Tips ieu dilarapkeun pikeun barudak boh anu gagap sareng anu henteu. Leres cara ngobrol di bumi, tiasa ngabantosan pisan barudak pikeun ningkatkeun kaparigelan nyarios.

  • Nyarios ku cara langkung tenang sareng ngucapkeun tiap kecap kalayan saé pisan. Kolot kedah ngajar murangkalih ngalangkungan conto na, cobian nganggo sadayana kecap anu saé, lirén antara kalimat, jsb.
  • Sabar sareng anak anjeun na tong nambahan tekanan yén anjeun panginten parantos raos. Hindarkeun neken anjeunna nalika anjeunna nyarioskeun pikeun ngarengsekeun kalimat sareng cobi henteu réngsé kecap-kecap na pikeun anjeunna. Sabar sareng ngantep anjeunna bérés nyarios.
  • Milarian bantosan propésional, teu aya kolot resep yén budakna kedah ngalangkungan terapi anu béda-béda, tapi dina jinis kaayaan sapertos kieu, dimungkinkeun pikeun alihan kaayaan sareng ningkatkeun kamampuan sosial anak. Perlakuan anu langkung gancang dimimitian, kirang akibatna sareng gangguan anu disababkeun anu tiasa disababkeun ku budak.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.