Gampang masak sareng murangkalih: resep roti waluh

Roti waluh

Poe anu tiis badé dimimitian, sakedik sakedik waktos siang parantos langkung pondok sareng barudak nyéépkeun seueur waktos di bumi deui. Nalika aranjeunna gaduh waktos luang dina akhir minggu, anu alit kedah ngalakukeun kagiatan anu ngajantenkeun aranjeunna aktip. Masak sareng barudak alit mangrupikeun kagiatan anu aranjeunna paling resep, tiasa noda leungeun sareng ngagunakeun pakakas anu béda-béda.

Kanggo anu alit dapur éta mangrupikeun sumber anu teu tiasa habiskeun tina kasenangan, sanaos sababaraha kali aranjeunna tiasa ngalakukeun sakedik ngeunaan bahaya cilaka. Gumantung kana umur barudak anjeun, anjeun tiasa milarian jalan pikeun aranjeunna kolaborasi di dapur. Ku cara kieu anjeun bakal ngamajukeun otonomi sareng kamekaran pribadi. Dinten ieu urang bade ningali a resep cocog pisan kanggo waktos ayeuna, roti waluh anu enak.

Pasipatan waluh

Waluh diwangun ku 90% cai, anu ngajantenkeun sayuran anu séhat pisan. Salaku tambahan, kontribusi na handap karbohidrat sareng na seueur vitamin sareng mineral sapertos asam folat, kalsium atanapi seng, sareng anu sanésna, ngajantenkeun waluh janten sekutu anu hébat dina usum tiis.

Tiasa waé pikeun masak sayuran ieu ku sababaraha cara, tapi salah sahiji anu heran nyaéta sapertos anu kuring bawa ka anjeun ayeuna. Roti waluh raosna raoseun sareng gampang dicerna, sampurna pikeun lalangit nungtut budak leutik di imah. Salaku tambahan, éta henteu ngandung endog atanapi susu, janten éta cocog pikeun barudak anu teu sabar pikeun protéin susu.

Budak awéwé sareng indungna masak

Resep roti waluh gampang

Bahan anu diperyogikeun nyaéta:

  • 300 gr waluh
  • 400 gr tipung kakuatan
  • 20 gr tina ragi seger
  • 20 gr gula
  • 3 séndok minyak kembang matahari
  • 1 / 2 séndok téh uyah

Persiapanna gampang pisan:

  • Mimiti, mesék waluh ogé, ati-ati ulah diteukteuk, sareng dadu kana kubus anu henteu kentel pisan. Simpen panci kana seuneu nganggo cai sareng tambahkeun waluh, masak sakitar 15 menit. Sakali lembut, solokan ogé nyobian nyabut seueur cai sabisa.
  • Kalayan mixer panangan, mash waluh dugi ka anjeun ngagaduhan puree rupa. Ayeuna, batalkeun ragi sareng nambihan campuran anu tadi, mash sadayana pisan.
  • Dina wadah garing, tempat tipung, tambahkeun labu puree sareng campur ati-ati sareng sekop kai. Henteu perlu diadukeun teuing, ngan ukur bahan-bahanna leres terpadu.
  • Tambahkeun gula sareng minyak sareng teraskeun ngagabungkeun bahan-bahan na. Teras tambih uyah sareng lirénkeun campuran nalika anjeun ningali yén anjeun sesah mindahkeun sekop.
  • Dina waktos ayeuna parantos waktosna pikeun ngaja sareng panangan anjeun, bersihkeun permukaanna sareng taburkeun tipung. Tempat anu campuran na knead ogé ku leungeun anjeun, manjang adonan sareng tilepan nyalira. Laksanakeun gerakan ieu sakitar 10 menit kapayun.

Indung sareng putri masak

Adonan kedah istirahat sahenteuna dua jam

  • Nyiapkeun mangkok bersih sareng cet permukaanna saé sakedik minyak. Nyiapkeun adonan kana bal teras lebetkeun kana mangkok, tutup ku kaén anu bersih sareng ngantepkeun istirahat sajam satengah ngeunaan.
  • Saatos waktos éta, anjeun bakal ningali éta adonan parantos dua kali ukuranna sareng éta langkung mengembang. Nyiapkeun countertop ku tipung deui sareng knead deui salami sababaraha menit.
  • Balik pikeun nyiapkeun bola na antepkeun kana baki oven salami 1 jam. Tanpa hilap nutupan ku anduk dapur anu bersih.
  • Sareng tungtungna waktosna kanggo nyiapkeun roti, panaskeun oven dugi ka 220 derajat. Anjeun kedah ngadamel sababaraha motong di tengah adonan dina bentuk silang. Teras, nalika oven parantos panas, lebetkeun baki sareng adonan. Masak dina suhu anu sami kirang langkung 30 menit.
  • Akhirna, sakali waktos éta parantos kalangkung sareng nalika roti na coklat emas, ngantepkeun ambek dina rak oven. Sakali tiis, anjeun siap ngararasakeun roti anu juicy sareng amis ieu waluh buatan sendiri.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.