Gangguan saraf dina murangkalih

gangguan anak

Barudak ogé ngagaduhan gangguan méntal sapertos jelema déwasa, ngan gejala na anu bénten. Nyaho yén aranjeunna aya sareng gejala na diperyogikeun pikeun milari bantosan médis sareng perlakuan anu saluyu tiasa ditawarkeun. Hayu urang tingali naon na gangguan saraf anu paling umum di murangkalih.

Deukeut a 20% barudak sareng nonoman ngagaduhan masalah mental. Utamana pikeun barudak, sabab teu ngagaduhan sumber daya anu diperyogikeun pikeun nganyatakeun dirina atanapi ngatur émosina, langkung hésé dideteksi. Hésé ngabédakeun kalakuan anéh tina kalakuan normal ti budak. Kuring ayeuna bakal masihan koméntar ngeunaan gangguan saraf di murangkalih.

Gangguan karesahan umum (GAD)

Éta mangaruhan sakitar 2-6% murangkalih, sareng langkung umum di budak awéwé tibatan di budak. Panyababna henteu jelas, sanaos aya beban genetik anu ageung. Éta diwangun ku a kaayaan pengkuh sareng kaleuleuwihi hariwang, sieun sareng hariwang, anu mangaruhan kahirupan sadidinten anjeun. Aranjeunna condong ningkat ku tingkat setrés.

Ieu manifests dirina di barudak kalayan a kasusah nengetan, tiasa sigana teu tenang atanapi hyperactivated. Aranjeunna panginten nyeri fisik, karaos teuing capé, bobo kirang, gangguan konséntrasi, jengkel, ... sakapeung sering lieur sareng perhatian deficit / hyperactivity disorder (ADHD), sanaos kadang aranjeunna sering ngiringan.

Perlakuan biasana ditujukeun pikeun ngajar reureuh barudak, sareng dina sababaraha kasus diperyogikeun anxiolytic.

Kelainan hiperaktifitas defisit perhatosan

Éta mangrupikeun kalainan neurobiologis anu asalna tina budak leutik anu paling sering (sateuacan umur 12 taun). Kagungan a pola deficit perhatian, hyperactivity sareng / atanapi impulsivity. Kadang-kadang éta pakait sareng gangguan anu sanés sapertos GAD. Pola tingkah laku ieu ngaganggu kahirupan normalna sahenteuna di 2 daérah (sakola, kulawarga sareng / atanapi sosial).

Anu paling umum tina gangguan ieu nyaéta didiagnosa ti umur 6 taun, nyaéta nalika kahirupan sakola dimimitian. Gejala beda-beda ti anak ka budak, sareng kalayan intensitas anu béda-béda mimitian ti hampang dugi ka parah. Ngan ukur salah sahiji tina 3 gejala anu tiasa kajantenan: kalolobaanana teu ati-ati, dominan hiperaktif / impulsif, sareng gabungan duanana. Gejala gangguan saraf ieu di murangkalih sakapeung condong turun nalika murangkalih ageung.

Panyababna tiasa sababaraha, duanana tiasa disababkeun ku faktor genetik sareng lingkungan. Mibanda keturunan 76%, sareng sésana bakal disababkeun ku faktor non-genetik. Perlakuan anu khas kalebet pangobatan sareng psikoterapi.

Gangguan paripolah

Sakitar 3,5% murangkalih sareng nonoman kakurangan tina karusuhan kalakuan, tapi hususna ditingali dina nonoman. Éta nganggap a kurangna kontrol dorongan, kabiasaan sareng émosi, ngalanggar aturan sosial sareng moral, norma atanapi inohong otoritas. Aranjeunna tiasa ngagaduhan paripolah anu agrésip atanapi ngancam, tipu daya sareng maling sareng ngalanggar aturan anu serius.

Éta bakal kalebet kana kategori gangguan gangguan, anu biasana lumangsung saatos gangguan defési oposisi. Pikeun nangtukeun diagnosa éta, perlu aya 3 presentasi dina 6 bulan ka tukang, sareng éta kedah hartosna buruk dina kahirupan murangkalih / rumaja.

gangguan budak leutik

Gangguan déprési

Percanten atanapi henteu, murangkalih ogé ngalaman déprési sapertos déwasa, tapi gejalana béda-béda. Ngeunaan 2% populasi anak ngalaman déprési. Diantara gangguan déprési di barudak urang mendakan: disregulasi gangguan gangguan haté, gangguan déprési utama, sareng gangguan déprési anu pengkuh (dysthymia).

Dina déwasa, gejala anu dominan biasana kasedih, tapi di murangkalih biasana jengkel, anu biasana wujud salaku hiperaktif sareng tingkah agrésif Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan poko, tong sono tulisan na "Konsékuansi déprési budak leutik".

Gangguan Spéktrum Autisme (ASD)

Prévalénsi kurang leuwih 1% tina jumlah budak sareng budak leutik. Éta diwangun ku a ngaruksak pengkuh komunikasi sosial, naon mangaruhan interaksi sosial sareng pola sareng / atanapi minat pisan spésifik sareng repetitive. Gejala ieu biasana muncul saatos 6 bulan.

Aya 3 derajat parahna: anu kahiji, anjeun peryogi bantosan, dina anu kadua, pitulung anu langkung katingali, sareng anu katilu, bantosan anu ampir angger.

Kusabab émut ... terang bakal ngabantosan urang pikeun terang kumaha mendeteksi upami aya masalah anu tiasa diubaran pikeun ngajamin kualitas kahirupan anu langkung saé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.