Gangguan tuang utami dina nonoman sareng tandana

anoréksia sareng bulimia

Gangguan tuang mangrupikeun urutan dinten. Urang hirup di masarakat anu obsesip gambar, sanggup ngalampahkeun rongkahna supados ngagaduhan penampilan anu saé. Masalahna dimimitian nalika, kusabab anjeun resep batur, anjeun mopohokeun sasuatu anu pantes sareng diperyogikeun salaku kasihatan pribadi.

Kami kolot hariwang ti mimiti budak leutik ngeunaan tuangeun barudak urang. Kami hoyong aranjeunna tuang saé; jumlah anu saé sareng seueur pisan. Tapi nalika aranjeunna ageung sareng ngalih ti janten murangkalih janten nonoman, méntalitasna robih, sareng ku éta aranjeunna tiasa ngarobih kabiasaan tuang anu urang damel pisan sareng aranjeunna. Éta sababna penting pikeun urang sadar kana variasi anu tiasa urang tingali sakitar tingkah polah barudak rumaja urang kalayan tuangeun.

Gangguan utama

Bulimia

Sangsara langkung seueur ku awéwé tibatan ku lalaki, karusuhan ieu nyababkeun jalma anu sangsara tuang seueur "tuangeun" tuangeun. Ieu ngahasilkeun a perasaan salah anu nyababkeun anjeun utah pikeun miceunan tuangeun, anu aranjeunna sieun kusabab kasieunan janten gendut. Éta sering dibarengan ku karusuhan tuang anu sanés anu dikenal salaku anorexia.

Pitunjuk

Salah sahiji hal anu paling penting, sareng anu bakal ngahemat waktos urang, nyaéta ngadangukeun barudak urang. Pananyaan henteu tiasa dianggo sareng nonoman; hayu aranjeunna nyarios sareng nganyatakeun dirina supados aranjeunna ngagaduhan kapercayaan pikeun ngobrolkeun masalahna

Bulimia mangrupikeun rusiah anu dijaga anu leres dugi ka jalma sangsara karusakan, sapertos dehidrasi atanapi anémia tina terus utah, teu aya kacurigaan sakedik. Malah dugi ka anjeunna dicekel utah, urang henteu ogé perhatoskeun. Hal anu karusuhan ieu aya di jalma umum:

  • Nyumputkeun tuangeun.
  • Nyingkahan tuangeun dibarengan.
  • Inuman seueur cai antara ngaseuk.
  • Buka kamar mandi saatos tuang.
  • Nyandak laxatives.
  • Gancang total atanapi parsial.
  • Olahraga jasmani kaleuleuwihi.
  • Kahariwang y rarasaan kateken.

Muntah bulimia

Upami urang curiga yén murangkalih urang tiasa ngalaman anu sapertos kieu, urang kedah nyarios kalayan tenang ka aranjeunna. Entong janten korban masalahna sabab bakal raos émosional pisan. Nawiskeun bantosan propésional sareng cobian ulah kénging nyalira saatos tuang. Awak sareng pikiran anu gizi hadé bakal fungsina langkung saé sareng bakal ningali hal-hal anu langkung jelas.

Anorexia

Henteu sadayana anorexics anu bulimic, sareng henteu sadayana bulimics anorexic. Anorexia ogé henteu ngan ukur lumangsung dina jalma anu kirang beurat kusabab jangkungna sareng seueur na. Seueur jalma anu gaduh anoreksia beurat normal (anu laun-laun bakal turun kusabab puasa anu berkepanjangan).

Kalayan gangguan ieu, obsesi ku ipis ekstrim. Ieu anu ngajantenkeun aranjeunna gering. Di masarakat urang ayeuna éta mangrupikeun panyakit anu beuki nyebar di kalangan déwasa, sareng henteu ngan ukur awéwé, beuki seueur lalaki anu kaserang panyakit éta. Harga diri anu rendah, standar kaéndahan anu teu réalistis sareng setrés kahirupan anu ideal janten faktor anu ningkatkeun kamungkinan kaserang anorexia nervosa..

anorexia nervosa

Seueur nonoman anu kaserang ti éta ngalaman déprési anu parah pisan tapi aranjeunna nyumput tukangeun penampilan palsu. Jalma anu kaserang anoreksia ngusahakeun nyumputkeun karusuhanana kusabab sieun tambah beurat upami pulih langkung ageung tibatan minat kaséhatan nyalira.

Pitunjuk

  • Ipisna rongkah (Henteu sadayana jalma anu kirang beurat menderita anoreksia).
  • Gambar henteu nyata ngeunaan dirina sorangan. Pilari gendut sanaos aya dina atanapi handapeun beurat na.
  • Sieun nambahan beurat.
  • Obsesi sareng kalori sareng kanggo tuangeun umumna.
  • Jieun latihan inténsitas luhur.
  • Konsumsi pél diuretik, laxative atanapi slamping.
  • Aminorrhea di awéwé ngora.
  • Gancang.
  • Depresi sareng kasedih.

Dina kaseueuran kasus, anorexia dibarengan ku bulimia. Rasa salah sareng sieun ngahalangan aranjeunna tina tiasa nahan katuangan anu parantos didahar dina awakna. Upami anjeun curiga yén anak anjeun kaserang anoreksia nervosa, sapertos bulimia, anjeun kedah ngobrol sareng anjeunna ngeunaan hal éta. Coba ulah nyieun anjeunna ngarasa salah ku kecap anjeun; aranjeunna sangsara langkung ti anjeun sareng ieu.

obsesi ku ipis

Upami gangguanna jero pisan dina pipikiran, idéal na bakal buka sababaraha jinis terapi. Kaseueuran pusat anu khusus dina gangguan tuang mangrupikeun swasta sareng di seueur rumah sakit aranjeunna masih nyampur jalma sareng gangguan tuang sareng anu sanés anu ngagaduhan jinis gangguan jiwa sanés, janten upami anjeun kedah angkat ka salah sahiji pusat ieu, wartosan diri nyalira sateuacan anu sanés. .

Karusuhan ieu éta henteu kapok ku ngajantenkeun jalma gendut; Anjeun kedah ngagali jero pikeun nyageurkeun harga diri anjeun sareng ngaluarkeun anjeun tina déprési anu jero anu nyababkeun anjeun ngaruksak diri.

Gangguan tuangeun Binge

Gangguan tuang ieu dumasar kana konsumsi kaleuleuwihan tuangeun sababaraha kali saminggu tapi tanpa nyababkeun utah sapertos kasus bulimia. Jalma anu binge nyaéta, dina kaseueuran kasus, jalma gendut atanapi kaleuwihan beurat anu gagal dina tuangeunana. Aranjeunna kakurangan tina seueur kahariwang sareng éta anu nyababkeun aranjeunna gagal dina tuangeun sareng tuangeun anu wajib.

Diét henteu kedah janten aturan pikeun ngirangan beurat awak. Hal anu paling penting pikeun ngirangan beurat badan nyaéta nuturkeun kabiasaan tuang anu leres. Nonoman anu binge sering kambuh kana waktos setrés di sakola, sanaos ogé lingkungan kulawarga anu goréng atanapi déprési kalayan période hariwang tiasa ngajantenkeun aranjeunna binge.

gangguan dahar binge

Pitunjuk

  • Dahar nyalira.
  • Jieun hidangan utama normal teras binge.
  • Nyumputkeun tuangeun di imah
  • Ngaraos langkung hariwang saatos tuang tina perasaan éra sareng éra.
  • Dahar tuang dugi ka karaos gering.
  • Dahar tanpa lapar.

Tuang tuangeun anjeun, sanaos dina waktosna, tiasa ngagaduhan akibat serius dina tingkat pencernaan. Dina waktos tuangeun binge, burih dina tekenan tinggi tina jumlah ageung tuangeun anu disimpen di dinya. Sanaos gaduh kapasitas anu ageung, témbok na tiasa rusak anu tiasa ngakibatkeun maag, peritonitis sareng akhirna maot.

Sanaos sigana mangrupikeun kalainan tuang hampang kusabab teu aya utah atanapi puasa sareng jalmi na henteu lapar sabab ogé kaleuwihan beurat, éta mangrupikeun kalainan anu kedah diubaran sareng dikontrol. Kahariwang kedah diubaran tina akar ku ubar alami atanapi pangobatan profesional.

gangguan dahar binge

Upami anjeun curiga yén anak anjeun tiasa tuang-tuang, hal anu pangpayunna kedah dilakukeun entong nyinggung anjeunna ngeunaan paningkatan beurat awakna. Di sababaraha propinsi aya terapi pikeun tuang anu nyurung. Anak anjeun tiasa ngalacak nalika anjeunna kambuh deui, nyatet naon anu anjeunna rasakeun dina waktos éta sareng naon pamikiran anu nyababkeun anjeunna binge.

Binge dahar tiasa kawit ti budak. Méré tuang salaku hadiah mangrupikeun salah sahiji hal anu ngajantenkeun urang ngahubungkeun tuangeun sareng anu pikaresepeun, janten urang bakal ngala éta nalika urang ngaraos parah. Iklan dina televisi ogé maénkeun kalayan kabagjaan palsu disumputkeun dina bentuk manisan.

Gangguan tuang sanés

Vigoréksia

Obsesi pikeun ngagaduhan awak otot. Gangguan ieu dibarengan ku diet anu ketat sareng gambar anu henteu nyata pikeun anu sangsara sareng nyalira. Aranjeunna jalma anu katingali lemah sareng lemah lembut sanajan gaduh awak otot.

Orthorexia

Jalma anu sangsara tina éta gaduh obsesi kana tuang séhat sareng ngagaduhan diet anu saé, Nyingkahan dina gajih diet anjeun sareng tuangeun anu ngandung protéin sareng vitamin anu diperyogikeun pikeun awak.

Perarexia

Obsesi sareng kalori dina tuangeun. Aranjeunna pikir yén sadayana anu diseupan, bahkan cai, ngajantenkeun anjeun gendut.

karusuhan kuat

pica

Éta mangrupikeun kalainan anu langkung umum tibatan anu dipercaya zat tanpa nilai gizi didahar (atanapi henteu tiasa didahar) sapertos kapur, lebu, pasir ...

Potomania

Gangguan obsesip sareng jumlah cai anu anjeun inuman per dinten. Éta mangrupikeun kalainan bahaya sabab tiasa ngarobih nilai mineral dina awak. Jalma anu kaserang éta tiasa nyéépkeun sakitar 4 liter cai sapoé, anu ngabantosan aranjeunna supados raos sareng henteu tuang. Dipirig dina seueur kasus ku anorexia nervosa.

sadorexia

Gangguan tuangeun parah dimana jalma anu kaserang anoreksia sareng bulimia ogé ngalaman episode panyiksa kopral kusabab pamikiran anu lepat anu ngalangkungan nyeri kaleungitan beurat. Éta langkung dikenal salaku gangguan panyakit nyeri.

 

gangguan dahar peuting

Sindrom Eater Peuting

Dipirig ku période insomnia, kalayan gangguan ieu, bagian ageung tina kalori anu diperyogikeun siang siang dikonsumsi nalika wengi. Éta tiasa nyababkeun kaleuwihan beurat sareng dina kasus anu langkung parah, obesitas.

Drunkorexia

Karusuhan anu lumangsung dina jalma anu ngonsumsi alkohol sareng motong tuangeun utami kanggo nyayogikeun kalori dina inuman anu diinumna. Nyaéta méré hususna di nonoman anu kaluar dina akhir minggu sareng ngonsumsi inuman alkohol.

pregorexia

Gangguan tuang nalika kakandungan, sami sareng bulimia, numana ibu hamil kasieunan beurat beurat sahingga ngalakukeun diet parah atanapi utah.

Upami dikonfirmasi yén anak anjeun kaserang sababaraha jinis gangguan dahar, konsultasi ka dokter anu dipercaya. Ati-ati ku aksés internét; Hanjakalna aya halaman pro-anoreksia sareng pro-bulimia anu tiasa memotivasi aranjeunna pikeun neraskeun panyawatna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)