Gas dina orok anyar lahir

Gas dina orok

Seuseueurna orok anu nembe lahir ngalangkungan tahap anu parah tina colic orok. Gas dina orok anu ngabalukarkeun loba ngarareunah, nyeri jeung nangis, nepi ka maranéhna ngatur pikeun ngaluarkeun aranjeunna dina sababaraha cara jeung maranéhna ngatur pikeun bersantai. Pikeun orok gaduh gas normal, sabab sistim digésti mah immature sanajan maranéhna lahir jeung butuh waktu pikeun jadi dina kapasitas pinuh.

Ku alatan éta, gas dina orok disebut kolik orok, Kusabab éta masalah anu umumna mangaruhan orok anu nyoco susu. Gas dihasilkeun tina nyeuseup susu, boh ngaliwatan puting indungna atawa botol. Sanajan aya studi anu nunjukkeun yén orok breastfed sangsara kirang colic.

Jenis gas dina orok

Lahir deui

Gas jelas hawa nu accumulates dina sistim digésti mah, kawas nu lumangsung dina déwasa. Nalika gas teu tiasa diusir, teu ngarareunah lumangsung, Anjeun bisa ngarasakeun nyeri lamun leumpang, engapan jeung kasusah bade ka kamar mandi. Nalika gas kajantenan dina orok anu nembe lahir, sakedik anu nembé sumping di dunya sareng naon waé anu énggal pikeun anjeunna, gas-gas putera jadi bangor, jadi nyeri jeung irritating, nu nyieun kuring teu bisa eureun ceurik. Aya sababaraha jinis gas, gumantung kana tempatna. Hayu urang tingali bédana sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun nyegahna.

Gas nu akumulasi dina peujit

Gas peujit anu paling ngaganggu, éta tiasa nyababkeun kembung sareng nyeri parah. Jenis gas ieu dihasilkeun ku fermentasi karbohidrat dina peujit orok, dimana flora peujit ti hiji saeutik ogé aub. Janten sanés gas anu dihasilkeun ku hawa anu dielek orok nalika nyoco, sapertos dina kasus gas lambung.

Pikeun nyegah akumulasi gas dina orok, Anjeun tiasa nuturkeun tips di handap ieu.

  • Coba posisi séjén nalika nyoco orok. Sanaos dina hal ieu gas henteu aya hubunganana sareng hawa, sikep mangaruhan nalika nyerna dahareun. Loba orok, utamana salaku newborns, ngaluarkeun susu pisan saeutik tina unggal payudara. Hal ieu nyababkeun aranjeunna nginum langkung seueur susu dina awalna, anu langkung beunghar laktosa, tinimbang meunang susu di ahir, nu leuwih luhur lemak. Laktosa mangrupikeun panyabab gas dina peujit dina seueur kasus.
  • Dina orok anu dipasihan rumus. Coba rupa-rupa merek susu, sabab susu anu anjeun nginum ayeuna sigana henteu cocog pikeun anjeun. Sanajan dina prinsipna rumusan pisan sarupa, Aya bédana anu tiasa ngabantosan orok pikeun nyerna anu langkung saé.

Gas dina orok akumulasi dina beuteung

Nyusuan

Lamun anjeun ngelek loba hawa mun anjeun dahar, éta lodges dina beuteung anjeun. Gas beuteung dileungitkeun langkung gampang, biasana ku burping anu disababkeun ku awak sacara alami. Nyeuseup kana nipple pikeun ngaluarkeun ASI ngahasilkeun hawa nu orok bisa ngelek. Teuing dihasilkeun ku nyeuseup botol jeung pacifier. Kalayan sababaraha parobahan dina sikep orok anjeun tiasa nyingkahan gas dina beuteung.

Nalika nyusu orok anjeun kedah nyobian yén si alit henteu lengkep horisontal. Pikeun ngabantuan nyerna, ulah nempatkeun éta langsung saatos tuang. Nyababkeun orok ogé kabuktian pisan nguntungkeun pikeun nyegah gas lambung, sareng di sisi sanésna, éta ngamungkinkeun anjeun ngalaksanakeun tugas sanés nalika nyandak orok sareng anjeun.

Upami anjeun masihan anjeunna botol, pastikeun yén nipple nutup leres sareng henteu bocor, sabab ieu ngamungkinkeun seueur hawa pikeun asup nalika anjeunna tuang. Pastikeun anjeunna nangtung bari daharNempatkeun orok dina taktak anjeun ku kituna manéhna bisa ngaluarkeun gas, anjeun malah bisa ngalakukeun eta satengahna ngaliwatan feed. Kalayan tip ieu, kasabaran, sareng seueur cinta, orok anjeun tiasa ngatasi gas anu ngaganggu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)