Gas sareng belching nalika kakandungan

Nyerna jeung heartburn nalika kakandungan

Gas sareng belching nalika kakandungan mangrupikeun salah sahiji masalah anu paling umum anu timbul dina tahap ieu. Sabudeureun waktos seueul sarta utah pencét. Sakumaha anjeun terang, aya seueur gejala anu anjeun bakal karasa, sakumaha aturan umum. Janten anjeun teu kedah hariwang ngeunaan éta, langkung-langkung isin.

Sanaos leres aranjeunna tiasa ngamimitian dina minggu kahiji, anjeun tiasa ningali paningkatan dina trimester kadua. Tapi leres yen urang teu bisa generalize sabab teu dibikeun sarua ka sadaya awéwé, saolah-olah éta aturan pasti. Naha anjeun hoyong terang naon anu nyababkeun gas sareng burping atanapi mendakan cara ngaleungitkeunana? 

Naon anu jadi sabab gas sarta burping nalika kakandungan?

Nalika orok tumuwuh, rohangan dina beuteung anjeun sempit. Lajeng, peujit Anjeun ngeusian nepi jeung nyerna bisa jadi leuwih teratur, ninggalkeun anjeun gassy jeung kembung. Istilah sanésna, Ieu bakal disababkeun ku tekanan exerted ku rahim dina peujit.. Alatan tumuwuhna ieu, éta rada lunta ka luhur sarta tangtu, ogé ka sisi. Janten gerakan sareng tekanan ieu, anu ku kami parantos disebatkeun, ngahasilkeun gas. Ieu kudu ngomong yén nalika kakandungan urang téh kawas hormon leumpang. Éta pisan sababna naha dina hal ieu bakal progesteron nu ngabalukarkeun flatulence muncul. Kusabab lamun ngaronjat, transit peujit ngurangan. Sakapeung, leres-leres urang tiasa ngaraos nyeri sareng didorong ku sabab-sabab ieu sareng kusabab gas-gas henteu diusir ku cara anu leres.

Gas sareng belching nalika kakandungan

Kumaha carana terang upami nyeri téh gas?

Kalawan jenis ieu jejer, teu salawasna mungkin mun generalisasi. Kusabab éta leres yén salawasna aya kasus pikeun sagala rasa. Tapi urang bisa disebutkeun yen, salila trimester kahiji, geus ilahar ngarasa teu ngarareunah saeutik sakuliah wewengkon beuteung. Tapi dina trimester handap, nyeri bakal ngumpul dina dua sisi beuteung. Dina trimester katilu, Anjeun ogé bisa ngarasakeun tekanan dina diafragma Anjeun. Leres yén sagala jinis nyeri tiasa hariwang ka kami, janten anjeun kedah konsultasi ka dokter ginekologi anjeun. Sanaos kitu, teu aya salahna pikeun terang rinci ieu pikeun tetep émut.

Kumaha carana miceun gas sarta belching?

Ayeuna urang terang panyababna sareng naon anu nyababkeun teu ngarareunah atanapi nyeri ieu, urang heran kumaha urang tiasa ngubaranana.

  • Coba dahar dina porsi leutik sanajan sababaraha kali sapoé. Salawasna nyapek unggal ngegel ogé.
  • Anjeun kedah ngahindarkeun sababaraha tuangeun nu geus katelah kembung. Sababaraha nu paling umum nyaéta kol, chickpeas, brokoli, kacang, komo sprouts Brussel. Leres lamun hiji poé anjeun ngarasa kawas éta, urang moal jadi hiji ngabejaan Anjeun sabalikna.
  • Hindarkeun, sajauh mungkin, sagala jinis tuangeun anu digoréng ogé inuman lemes karbonat. Mun aranjeunna henteu sasaena dina diri, dina waktu ieu kahirupan urang, malah kirang kitu.
  • leumpang saeutik unggal poé, iraha wae dokter Anjeun nganggap eta kitu. Luhureun sadaya, éta saé saatos tuangeun, sabab bakal ngagampangkeun nyerna sareng ieu ditarjamahkeun kana kirang gas sareng belching. Ngeunaan 20 menit bakal leuwih ti cukup.
  • Recuerda que rada ngangkat suku anjeun nalika anjeun ngagolérogé bakal nulungan anjeun. Kusabab éta cara pikeun ngaleungitkeun sababaraha tekanan dina peujit anjeun.
  • Langkung seueur serat sareng langkung seueur cai Éta ogé dua léngkah séjén anu anjeun kedah perhatoskeun.
  • Hindarkeun permén karét sareng ogé nginum ngaliwatan sedotan atanapi sedotan. Kusabab eta disebutkeun yen duanana ni'mat formasi gas.

Nyababkeun gas di ibu hamil

heartburn nalika kakandungan

Saolah-olah éta henteu cekap pikeun gaduh gas sareng belches, heartburn ogé bisa muncul nalika kakandungan. Anu ngabalukarkeun urang ngobrol ngeunaan masalah anu paling umum tapi tetep ngaganggu. Dina hal ieu urang kudu nyebut progesteron deui: lamun eta naek, wewengkon nu ngagabung esophagus jeung burih relaxes leuwih ti diperlukeun. Ieu nyababkeun tuangeun nyampur sareng naék sareng jus lambung. Sanajan éta ogé bisa jadi alatan tekanan exerted ku rahim dina burih. Jang ngalampahkeun ieu, salian nuturkeun léngkah-léngkah anu disebatkeun di luhur, anjeun kedah ngahindarkeun bobo saatos tuang. Hadé pisan mun éta nyerna bari diuk atawa leumpang. Sanaos upami anjeun ningali yén teu aya anu tiasa dianggo pikeun anjeun, maka anjeun kedah konsultasi ka diri anjeun supados dokter anjeun tiasa masihan anjeun amplop atanapi pil anu ngaleungitkeun gejala.

Naon anu dirasakeun orok nalika indungna gas?

Sanajan keur urang rada bangor, orok bisa jadi teu nyaho nanaon. Éta langkung, aranjeunna moal mangaruhan anjeun upami anjeun ngarasa aranjeunna sareng upami ieu kajantenan, aranjeunna bakal sumping ka anjeun dina bentuk sora anu jauh.. Janten, dina hal ieu urang teu kedah sieun. Tangtosna, anjeun kedah ngahindarkeun katuangan anu disebatkeun sareng sadaya anu nyababkeun gas, tapi anjeun henteu kedah tuang dina cara anu leres sareng saimbang. Kusabab anjeun sareng orok anjeun kedah gaduh sadayana nilai gizi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.