Gejala autisme di barudak umur 2 nepi ka 3 taun

Autism Spectrum Disorder (ASD) nyaéta sakumpulan cacad perkembangan anu mangaruhan kamampuh hiji jalma pikeun sosialisasi jeung komunikasi. Gangguan neurodevelopmental ieu kadang tiasa dideteksi sateuacan umur sataun, tapi biasana henteu didiagnosis dugi ka engké. Kaseueuran murangkalih anu autisme didiagnosis saatos umur 3 taun, sarta dina sababaraha kasus malah geus didiagnosis di 18 bulan umur. Intervensi awal mangrupikeun tindakan anu paling efektif, janten nalika gejala autisme muncul dina murangkalih umur 2 dugi ka 3 taun, aranjeunna kedah dievaluasi ku profésional.

Gejala gangguan spéktrum autisme rupa-rupa ti jalma ka jalma sarta boga rentang béda tina severity, naha éta téh digolongkeun kana spéktrum a. Barudak kalawan ASD berinteraksi sarta komunikasi béda ti barudak lianna. Éta ogé diajar sareng mikir béda ti batur. Sababaraha gaduh tantangan hébat sareng peryogi bantosan anu terus-terusan dina kahirupan sapopoe, sedengkeun anu sanésna ngagaduhan fungsi otonom anu luhur. Henteu aya ubar pikeun autisme, tapi kalayan dukungan anu leres, gejala tiasa ningkat.

Gejala autisme di barudak umur 2 nepi ka 3 taun

budak leutik kalawan autis

Dina sababaraha barudak, gejala autisme dibuktikeun dina sababaraha bulan mimiti kahirupan. Barudak sanés nunjukkeun gejala dugi ka umur 2 taun. Gejala hampang sering hese dideteksi sareng tiasa disalahartikeun salaku sifat malu, atawa choleric Urang bade ningali gejala paling umum tina autisme di barudak ti 2 nepi ka 3 taun.

Kaahlian sosial

  • Teu ngabales ngaranna
  • Cegah kontak panon
  • leuwih resep ulin sorangan saméméh jeung barudak lianna
  • Teu babagi jeung batur, sanajan dipenta pikeun babagi
  • Teu ngarti naon hartina giliran, atawa giliran maké kaulinan
  • Teu kabetot dina sosialisasi jeung barudak atawa jalma séjén
  • Teu resep atanapi ngahindar kontak fisik
  • Anjeunna henteu resep atanapi henteu terang kumaha carana ngadamel babaturan
  • Henteu gaduh ekspresi wajah atanapi, sabalikna, ngadamel ekspresi anu teu pantes
  • Teu bisa gampang calmed atawa comforted
  • Anjeun sesah nganyatakeun atanapi ngawangkong ngeunaan parasaan anjeun
  • Sesah ngarti perasaan batur

Kaahlian basa jeung komunikasi

Kumaha carana ngobrol jeung anak kalawan autisme

  • Dibandingkeun sareng murangkalih sanés anu umurna, anjeunna ditunda kaahlian biantara jeung tina basa
  • Ngulang kecap jeung frasa leuwih sarta leuwih
  • Teu ngajawab patarosan ogé, kitu komunikasi tiasa pajeulit
  • Malikan deui anu diomongkeun ku batur
  • Henteu nunjuk ka jalma atanapi barang, atanapi henteu ngabales nalika ditunjuk
  • Teu ngagunakeun kecap sulur pribadi ogé, contona, nyebutkeun "manéh" tinimbang "Kuring"
  • Teu sikep atanapi nganggo basa awak, atanapi jarang pisan ngalakukeunana
  • Nyarita dina nada sora anu monoton atawa melodis
  • Teu ngarti peran-maén atawa simulasi kaulinan
  • Teu ngarti banyol, ngagoda atawa sindir

Kalakuan teu teratur

  • Nedunan gerakan repetitive, kayaning flapping leungeun maranéhna, spinning, atawa goyang
  • Bariskeun kaulinan maranéhanana atawa objék séjén dina cara diatur
  • Ambek sareng frustasi nalika aya parobahan leutik dina rutinitas sapopoéna
  • Boga rutinitas anu aneh sareng kesel nalika henteu diidinan, sapertos ngonci panto
  • Mibanda fiksasi pikeun bagian nu tangtu objék, kayaning roda
  • Mibanda kapentingan obsesip
  • Mibanda hyperactivity atanapi rentang perhatian pondok

Gejala séjén Autisme Mungkin di Barudak 2 nepi ka 3 Taun

savant-autism

  • Nyaéta impulsif
  • Éta agrésif
  • nganyenyeri diri sorangan
  • Mibanda tantrums pengkuh tur parna
  • Mibanda réaksi teu teratur kana sora, bau, rasa, penampilan, atawa touch
  • Mibanda kabiasaan dahar jeung sare teu teratur
  • Némbongkeun kurangna sieun atawa leuwih sieun ti biasana

Ngabogaan salah sahiji gejala ieu tiasa normal, tapi ngabogaan sababaraha di antarana, utamana dibarengan ku reureuh basa, kedah ngangkat sababaraha perhatian pikeun kolot atawa caregivers. 

Gejala di budak lalaki jeung awéwé

Gejala autisme umumna sami pikeun budak lalaki sareng awéwé. Nanging, kusabab autisme didiagnosis di budak lalaki langkung sering tibatan awéwé, gejala klasik sering dijelaskeun sacara bias. Salaku conto, budak awéwé anu henteu maén karéta, treuk, atanapi dinosaurus tiasa ningalikeun paripolah sanés sapertos dandan atanapi ngahias boneka dina cara anu khusus. 

Budak awéwé anu fungsina luhur ogé gaduh waktos anu langkung gampang pikeun niru paripolah sosial rata-rata. Kaahlian sosial bisa jadi leuwih bawaan dina katresna, nu bisa nyieun deficiencies kirang ditandaan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.