Gejala kakandungan dina 15 dinten munggaran

Kakandungan tiasa bénten pisan pikeun unggal awéwé, salaku conto, sababaraha aya bewara anu gejala mimiti kakandungan langsung sareng anu sanésna tiasa nyandak sababaraha minggu pikeun ngawujudkeunana, malahan kedah mastikeun médis. Anjeun teu kedah hariwang dina pengertian ieu, naha anjeun henteu aya bewara gejala kakandungan henteu hartosna éta bakal ngembangkeun langkung saé atanapi goréng.

Upami kakandungan anjeun direncanakeun, anjeun leuwih gampang perhatoskeun parobahan-parobahan leutik dina awak anjeun anu mangrupikeun tanda kaayaan anyar anjeun. Anjeun bakal langkung waspada sareng ku sabab éta bakal gampang pikeun anjeun ngingetan gejala has 15 dinten kahiji, sanaos sacara logika anjeun kedah mastikeun ku tes kakandungan. Naha anjeun hoyong terang kumaha mendakan gejala kakandungan dina dinten-dinten munggaran? Urang bakal langsung béjaan.

Gejala kakandungan dina dinten-dinten munggaran

Boh kusabab anjeun badé nyandung atanapi kusabab anjeun perhatoskeun parobihan anu ngajantenkeun anjeun curiga yén anjeun tiasa hamil, kami ngabantosan anjeun nga-decipher éta gejala di handap. Sababaraha gejala mimiti kakandungan tiasa bingung sareng ngarareunah has tina haid, contona:

Nyeri dina dada

Payudara mimiti ningkat dina ukuran dina dinten-dinten mimiti kakandungan, aranjeunna janten langkung sénsitip sareng anjeun tiasa perhatosan ngarareunah ngan saukur tina ngagosok papakean. Sanaos mangrupikeun sipat kakandungan anu umum pisan, éta ogé mangrupikeun sipat umum tina keluhan praméntal, janten aranjeunna gampang bingung. Anu tiasa nyababkeun seueur awéwé reureuh tés kakandungan.

Henteu aya haid

Ieu mangrupikeun gejala anu paling jelas tina kakandungan, sanaos reureuh dina menstruasi henteu kedah hartosna kakandungan dina sadaya kasus. Aya seueur sabab médis anu tiasa nyababkeun lasut atanapi nyangsang menstruasi. Upami anjeun milari kakandungan, henteuna masa anjeun paling dipikaresep mangrupikeun tanda yén anjeun parantos ngahontal cita-cita, tapi pastikeun pikeun mastikeun éta ku uji kakandungan anu pakait.

Capé sareng kurang tanaga

salila trimester mimiti kakandungan kantuk sareng kacapean nembongan ampir sadaya kasus. Mungkin anjeun perhatoskeun diri tanpa énergi, éta anjeun kedah reureuh nalika anjeun henteu biasana ngalakukeun éta kusabab kabiasaan atanapi éta waragad anjeun dunya pikeun turun tina ranjang sanajan saatos bobo sababaraha jam. Ieu mangrupikeun gejala anu jelas tina kakandungan anu biasana henteu diperhatoskeun, sabab éta ogé tiasa dikaitkeun sareng panyabab anu sanés sapertos kaleuleumpangan atanapi panas upami usum panas.

Anjeun ngembangkeun teu resep kana bau sareng rasa anu tangtu

Salila poé mimiti kakandungan aya kanaékan hormon estrogen dina awak. Hal ieu nyababkeun bau sareng rasa anu tangtu dumadakan janten teu tahan. Éta sering pisan lumangsung, contona sareng tuangeun anu ngagaduhan bau khas sapertos endog. Kusabab kitu, seueur ibu hamil ngembangkeun karesep pikeun pangan vinegary sapertos asinan sareng asinan sanés. Ieu kusabab cuka ngabantosan pikeun ngaraoskeun seueul has tina kakandungan.

Muntah sareng seueul

Ku minggu kagenep kakandungan, seueul dumadakan sareng utah teu kaendahan dimimitian. Ieu henteu aturan, siga seueur awéwé ngaliwat kakandungan sadayana tanpa aya rasa teu raoseun ieu. Nanging, éta mangrupikeun salah sahiji gejala anu paling jelas tina kakandungan, anu ngajantenkeun seueur awéwé curiga. Seueul tiasa bertahan salami sababaraha dinten sareng penting pisan anjeun nyandak tés reuneuh pikeun mastikeun kaayaan anjeun.

Tiasa waé ku henteu milari kakandungan, anjeun panginten panginten lieur ieu kusabab masalah lambung anu sanés. Dina hal ieu, penting pisan yén entong nginum obat naon waé tanpa konsultasi ka dokter anjeun. Upami anjeun hamil, ubar naon waé tiasa nyababkeun masalah serius dina kamekaran orok. Sanaos anjeun henteu reuneuh sareng seueul kusabab alesan anu sanés, penting pisan yén dokter nangtoskeun naon sababna.

Naha anjeun ngagaduhan salah sahiji gejala di luhur? Upami kitu, janjian sareng dokter pikeun mariksa naha anjeun reuneuh sareng upami kitu, tiasa ngamimitian ngawaskeun kakandungan ti mimiti mimiti.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.