Perawatan, pencegahan sareng gejala mastitis

Perawatan, pencegahan, gejala mastitis

La breastfeeding éta pangalaman anu luar biasa. Ngayakeun orok dina panangan anjeun nalika nyuuh dina anjeun ngahasilkeun perasaan anu sesah dijelaskeun. Sanaos henteu sadayana saé pisan. Nyatana, sacara pribadi, upami aya anu kuring émut kalayan nyeri anu nyata (sareng pikasieuneun) éta, dina hiji sisi, naékna susu (khususna anu munggaran) sareng, di sisi anu sanésna, anu munggaran mastitis Naon anu kajantenan anu kahiji, sakitar ulang taunna anu munggaran. Teras kuring ngagaduhan anu sanés, tapi kuring nyekel dina waktosna, kuring ampir tiasa nyarios yén éta henteu janten hiji.

Mastitis mangrupikeun inféksi dina jaringan payudara anu nyababkeun nyeri, muriang, peradangan sareng anu nyababkeun komplikasi salajengna. Seueur awéwé tiasa ngalaman mastitis dina laktasi mimiti kusabab akumulasi susu. Dina kasus anu sanés, nalika nyusu diperpanjang, kakuatan nguseup orok (kalebet gigitanana) ogé ngagaduhan peran anu penting dina ngembangkeun mastitis. Mastistis ogé tiasa janten akibat tina inféksi baktéri. Salajengna, kuring sakedap bakal nyarios naon anu kedah dilakukeun upami anjeun kaserang mastitis, kumaha ngaidentipikasi gejala anu munggaran sareng kumaha cara nyegahna. Tapi punten entong lirénkeun dokter. Nalika kuring nyarios, mastitis tiasa rumit pisan.

Naon mastitis?

La mastitis mangrupikeun masalah umum anu disababkeun ku a inféksi jaringan payudara anu nyababkeun peradangan anu nyeri dina hiji atanapi duanana payudara anu tiasa kajadian, utamina, ku dua sabab:

  • Pikeun saluran susu diblokirBoh kusabab payudara teu dikosongkeun cekap atanapi dikaluarkeun lami-lami tanpa nyusuan orok atanapi ngosongkeun payu, sareng ogé kusabab tekanan anu disababkeun dina dada anu kaaudat, baju ketat, bobo dina beuteung, tekanan tina orok nalika nyusu, jst.
  • Bakteri anu ngempel dina sela-sela puting, Anu tiasa disababkeun ku kantétan goréng orok atanapi ku tatu

Sateuacan maca, kuring kedah netelakeun patarosan: mastitis henteu bahaya pikeun orok sareng anjeun henteu kedah lirén nyusu kecuali dokter anjeun nulis resep antibiotik. Kuring ngajelaskeun sadayana sacara rinci di handap ieu.

Perawatan, pencegahan, gejala mastitis

Gejala mastaka

Mastitis tiasa némbongan iraha waé nalika nyusu, sanaos sababaraha minggu munggaran mangrupikeun waktos anu résiko pisan. Salaku tambahan, mastitis tiasa mangaruhan salah sahiji atanapi duanana payudara, sareng ogé tiasa muncul nalika urang lirén nyusuan atanapi bahkan engké.

Identipikasi tanda mimiti mastitis penting pisan pikeun nyandak tindakan sareng henteu langkung jauh, salian ti angkat ka dokter. Perlakuan antibiotik épéktip dina kasus ieu sareng dina kaseueuran kasus henteu perlu ngaganggu panyusuan (sanaos payudara kedah dikosongkeun).

nu gejala mastitis ieu di handap_

  • Lelembutan dina bagéan dada
  • Suhu luhur dina dada anu kena (némpél karasaeun langkung haneut tibatan sesa awak anjeun)
  • Ngambeu dina dada
  • Nyeri atanapi sensasi ngaduruk, utamina nalika nyusu
  • Beureumna kulit
  • nyenyepan
  • Haseup
  • Ngarareunah sapertos flu
  • Seueul

Perawatan mastaka

Mastitis mangrupikeun kaayaan anu peryogi perhatosan médis. Salaku tambahan kana pangobatan antibiotik anu tiasa diresepkeun ku dokter, aya sababaraha léngkah anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngamajukeun sareng nyepetkeun prosés penyembuhan.

Nu kahiji nyaéta ningkatkeun posisi nyusuan. Sanajan nyeri (ngabandungan ku mastitis nyeri pisan, tapi anjeun kedah ngalakukeun éta), anjeun kedah nempatkeun diri dina cara anu ngadorong ngaleupaskeun susu. Cék ka dokter atanapi bidan anjeun. Gumantung kana umur orok, sababaraha postur tiasa manpaat pisan.

Ogé, dina kasus mastitis, entong liren nyusu orok. Mastitis henteu nampilkeun résiko pikeun anjeunna. Upami dokter anjeun resep resep antibiotik, naroskeun, sabab sigana anjeun moal tiasa nyusuan orok anjeun salami pangobatan. Bisi anjeunna nyarankeun anjeun henteu nyusuan orok, anjeun kedah ngosongkeun susu tina susu. Sareng upami orok henteu ngosongkeun payudara dina sapinuhna, lengkepan pengosonganna sareng pompa. Upami anjeun tiasa nyusuan orok, sering nyusuan supados henteu seueur susu akumulasi, dimimitian ku payudara anu katarajang.

Perawatan, pencegahan, gejala mastitis

Sateuacan anjeun nyusuan atanapi nganyatakeun susu anjeun, jati diri urut dada sareng nerapkeun panas beueus pikeun muka saluran tina kelenjar susu. Komprési tiis tiasa ngabantosan nyeri nalika anjeun henteu nyusuan.. Entong hilap istirahat sabisa-bisa sareng nginum seueur cai kanggo ngagentos cairan anu leungit.

Salaku tambahan, sanaos dokter henteu nganggap pantes pikeun nulis resep antibiotik, aya sababaraha pangobatan anjeun tiasa nyandak pikeun nyerir, tapi anjeun kedah konsultasi anjeunna sateuacan nyandak aranjeunna.

 

Kumaha carana nyegah mastitis

di handap tips aranjeunna bakal mangpaat pisan pikeun nyegah mastitis:

  • Pastikeun orok anjeun cocog kana puting anjeun. Orok kedah muka sungutna lébar sateuacan nangkél kana dada anjeun pikeun nutupan sakabéh puting ku éta sareng kaseueuran areola anjeun sareng biwirna kabuka ka luar.
  • Ngarobih posisi nalika nyusuan pikeun ngabantosan orok anjeun dina ngosongkeun payudara.
  • Ngagem kutang anu henteu neken teuing kana dada.
  • Cegah dada anjeun tina teu dieusian. Upami anjeun henteu tiasa nyusuan atanapi orokna henteu kalaparan, ngasilkeun susu anjeun ku pompa.
  • Ganti bantalan panti jompo sering-sering sahingga puting anjeun henteu kakeunaan kalembaban anu konstan sahingga hindarkeun nyiptakeun lingkungan anu ramah pikeun tumuh baktéri.
  • Iraha anjeun tiasa, ngantepkeun pentil anjeun janten garing saatos tuang, utamina upami anjeun gaduh retakan.
  • Pijet dada anjeun dimana anjeun perhatoskeun benjolan kusabab akumulasi susu janten henteu ngahambat saluran. Ngalakukeun ieu nalika nyusuan sareng mandi panas.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.