Gejala stroke panas di orok

nyandak suhu orok

stroke panas dina orok Ieu mangrupikeun bentuk panyakit panas anu paling parah., nu lumangsung nalika awak teu bisa ngatur sorangan alatan efek panas teuing atawa kalembaban ti paparan panonpoé. Biasana dicirikeun ku beureum, kulit garing, sareng suhu awak luhur tanpa kesang. Bari sawawa geus dipaké pikeun ngubaran kasakit nu patali panas umum, babies leuwih rentan ka kacapean panas, nu malah bisa ngakibatkeun stroke.

Anu ngabalukarkeun utama stroke panas diantara orok nyaéta dehidrasi. disababkeun ku paparan panonpoé kaleuleuwihan. Saméméh stroke panas tumuwuh, orok mimiti ngalaman kasakit panas kirang parna, kayaning keram panas atawa kacapean panas. Sapertos kitu, pencegahan stroke panas diantara orok tiasa dihontal ku cara ngubaran atanapi nyegah kaayaan anu aya hubunganana panas anu kirang serius ieu.

Naha orok rentan ka heatstroke?

Orok leuwih rentan ka stroke panas sabab adaptasi fisiologis maranéhanana kurang dimekarkeun. Barudak dehidrasi leuwih gancang ti sawawa, sarta maranéhanana ogé teu bisa ngatur suhu awak maranéhanana alatan kulit maranéhanana masih teuing ipis. Orok késang kirang ti déwasa. Késang boga fungsi pikeun niiskeun awak, jadi tanpa kamampuhan pikeun ngesang bener, awak anjeun ngahasilkeun leuwih panas. Kusabab ieu, orok langkung sesah nyaluyukeun kana parobahan suhu.

orok ogé gaduh henteu mampuh alami pikeun nganyatakeun diri sacara jelas. Aranjeunna teu tiasa terang naha aranjeunna haus atanapi lapar, atanapi upami aranjeunna kaganggu ku panas anu dirasakeun. Éta bisa ngahasilkeun sora, moans atanapi cries, tapi sababaraha kali urang teu ngarti aranjeunna, atawa urang mikir yén hal sejenna anu salah lamun dina kanyataanana aranjeunna ngawadul ngeunaan panas.

Gejala stroke panas

Panyakit anu aya hubunganana sareng panas dina orok ngagaduhan gejala anu umum. Gejala ieu utamana dicirikeun salaku gejala heightened kacapean panas. Hal ieu kacida penting pikeun mikawanoh, jadi perhatikeun:

  • panon jeung sungut garing
  • haus sengit atanapi dehidrasi
  • cikiih poék
  • irritability inconsolable
  • Ngaronjat suhu awak atawa muriang tinggi, leuwih ti 40ºC
  • Beureum, panas, kulit garing
  • Utah
  • Kabingung
  • Engapan gancang
  • Teu ngabales atawa siga nu shock

Orok anu didiagnosis kaserang panas sering muriang tinggi, kulit panas atanapi garing, sareng henteu kesang. Émut éta stroke panas nyaéta kaayaan daruratJanten, upami orok anjeun nunjukkeun tanda-tanda stroke panas atanapi tanda-tanda panyakit anu langkung hampang, anjeun kedah gancang-gancang ningali dokter pikeun pamariksaan sareng perawatan pas mungkin.

Pangobatan stroke panas dina orok

Insolasi eta mangrupakeun darurat-ngancam kahirupan lamun teu meunang perlakuan ditangtoskeun. Kolot atawa caregivers kudu avail pikeun pitulung médis darurat pas gejala kacapean panas timbul. Dina waktos anu sami, bantosan heula di handap ieu kedah dilakukeun bari ngantosan perhatian médis, pikeun nyegah kamajuan heatstroke:

  • Bawa orok ka jero ruangan atanapi dimana waé anu langkung tiis.
  • Copot kabéh papakéan nu keur dipaké.
  • Turunkeun suhu orok gancang, soak anjeunna ku cai tiis atanapi mandi anjeunna langsung. Atanapi sahenteuna ditutupan ku lawon anu tiis sareng baseuh.
  • Ulah masihan cairan atawa pangobatan iwal diarahkeun ku dokter atawa iwal orok geus cukup sadar nyandak sips leutik.
  • Ulah ninggalkeun orok nyalira iraha wae.
  • Mun anjeunna pingsan, nempatkeun orok dina samping na pariksa engapan normal ti jaman ka jaman.

Tetep orok anjeun ditangtayungan tina sunstroke

orok caian di pantai

Ngajaga orok tina serangan heatstroke atanapi panyakit anu aya hubunganana panas rélatif gampang. Anu mimiti, sabab orok langkung rentan ka dehidrasi, anjeun kedah mastikeun yén orok anjeun salawasna dihidrasi ku masihan anjeunna cai anu diperyogikeun. Cara gancang pikeun nangtukeun naha anjeun nginum cai anu cukup nyaéta mariksa warna cikiih anjeun.. cikiih konéng poék nunjukkeun dehidrasi hampang. Gantina, warna konéng lampu atawa lampu hartina anjeun nginum cairan cukup.

Caregivers ogé kudu awas pikeun keram panas. Keram panas mangrupikeun réaksi anu paling umum pikeun paparan panas. Ngubaran aranjeunna mimiti bakal nyegah awal kasakit nu patali panas leuwih serius, kayaning kacapean panas atawa stroke panas. Aktivitas fisik di luar ruangan sareng paparan ka panonpoé kedah dikontrol ku pangasuhna. Ulah ngalaan orok anjeun ka panonpoé dina jam hottest poé, sarta lamun ngalaan eta ka cahaya panonpoe lakukeun ngan dina waktos anu pas sareng kanggo waktos anu pondok.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.