Kasaluyuan grup getih, kumaha ngajelaskeun ka barudak anjeun?

Kasaluyuan grup getih

Naha anak anjeun naroskeun ka anjeun ngeunaan kelompok getih anjeun? Patarosan salajengna nyaéta pikeun terang naha anjeun cocog. Waktuna parantos sumping pikeun ngajelaskeun kasaluyuan, naha manusa ngagaduhan macem-macem jinis tina getih. Tapi hayu urang lakukeun ku cara ngahibur.

Kami badé masihan anjeun sababaraha pamanggih dasar sareng penjelasan tina tingkat anu béda sahingga anjeun tiasa milih anu hiji paling cocog pikeun umur budak sareng panasaran. Malah anjeun sorangan bakal terang kapribadian anu paling dipikaresep anu saluyu sareng putra anjeun, numutkeun ka Jepang, ku kelompok getihna. 

Aya sabaraha kelompok getih?

Kasaluyuan grup getih

Ngagaduhan hiji jinis getih atanapi anu sanésna gumantung kana genetika, kana inpormasi anu diwariskeun ti kolot urang. Getih beureum poék pisan nalika medar ngaliwatan urat sareng beureum caang dina arteri. Salah sahiji sél anu nyusunna nyaéta sél getih beureum atanapi eritrosit, anu fungsina utamina nyaéta oksigén getih ngalangkungan hemoglobin.

Sél getih beureum ogé ngalakukeun hal-hal sanés sapertos ngarebut deui karbon dioksida sareng ngaluarkeunana tina awak urang ngalangkungan bayah. Sareng penting pisan, aranjeunna ngawula pikeun nangtoskeun naon jinis getih urang. Sapertos sadaya sél, sél getih beureum ngagaduhan mémbran di sakurilingna anu ngandung gula atanapi karbohidrat anu béda. Aya 4 kelompok utama: A, B, AB sareng O. Kami nyarios utamina kusabab leres aya 34.

Saolah-olah ieu henteu cekap urang kedah nambihan faktor RH. Sistem RH ditangtukeun ku protéin transmembran, nyaéta dina jero mémbran. Upami anjeun ngagaduhan éta, éta bakal positip, upami henteu négatip. Nalika anjeun hamil anjeun parantos terang perkawis ieu pentingna faktor ieu.

Ngajelaskeun kasaluyuan grup getih 

Kasaluyuan grup getih

Kalayan gambar anu anjeun tingali di luhur anjeun tiasa jelas ngajelaskeun kasaluyuan getihna ka anak anjeun, sareng terang ogé naon jinis getih anjeun sareng bapak anjeun. Kami ngantepkeun ogé di dieu:

  • A cocog sareng anu sanésna sareng ogé pikeun AB
  • B cocog sareng B sareng AB
  • AB cocog sareng AB, B, A sareng O.
  • O cocog sareng O sareng AB

Supados murangkalih langkung ngartos deui langkung merenah pikeun anjeun masihan conto, sapertos kieu: Upami ibu ti grup A sapertos bapak, putra anjeun tiasa O. Bisi mana waé, anjeunna tiasa masihan getih ka ibu sareng bapak, tapi anjeunna henteu tiasa nampi ti anjeun. Salaku tambahan, lanceuk atanapi adi anjeun tiasa A, anu anjeun tiasa masihan getih ka lanceuk anjeun, tapi henteu tibalik.

Anjeun tiasa maén sareng anjeunna, supados anjeunna diajar kasaluyuan sareng terang saha anggota kulawarga anjeun tiasa masihan getih ka saha ti saha. Ieu paduli HR. Sakumaha anjeun terang, anu négatip tiasa nyerang sadayana, bahkan anu positip, tapi anu positip ngan ukur négatip.

Panasaran ngeunaan getih sareng kelompokna

kasaluyuan getih

Putra anjeun atanapi putri bakal resep terang sababaraha curiosities ieu anu bakal ngabantosan aranjeunna tetep sareng diajar naon anu aranjeunna parantos diajar dugi ka ayeuna. Salaku conto, transfusi manusa-ka-manusa anu munggaran dirékam didamel taun 1818. Unggal detik, awak ngahasilkeun 2 juta sél getih beureum.

En Kulon ngadominasi kelompok darah Opadahal di kelompok darah Timur sareng dominan dominan. Salaku conto, di India, 40% jalma mangrupikeun tipe B, sedengkeun di Inggris ngan ukur 10%. Grup getih anu paling henteu sering nyaéta AB-, anu ngagambarkeun kirang ti 2% populasi dunya. Sareng anu paling umum nyaéta A + sareng O +.

Numutkeun budaya populér Jepang kelompok getih ogé nyayogikeun ciri-ciri pribadi anu tangtu. Salaku conto, barudak anu A langkung serius, kréatip, sénsitip, sareng disimpen. Jalma getih tipe B condong bageur, meriah, gairah. BA bakal dikawasa, rasional, marahmay, sareng adaptasi barudak. Sareng Tipe O yakin, optimis, ulet, sareng intuitif.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.