Grup WhatsApp kolot sakola

Grup whtasapp kolot

Ayeuna ampir sadaya kelas gaduh grup WhatsApp bapak sareng ibu-ibu. Éta henteu tiasa dibantah yén éta mangrupikeun alat anu manpaat anu ngamungkinkeun urang pikeun kontak langsung sareng kolot babaturan sakelas barudak urang malahan tiasa ngabantosan anjeun dina langkung ti hiji kasempetan.

Najan kitu, kelompok ieu ogé tiasa janten sumber sababaraha salah paham sareng kaayaan henteu raoseun atanapi pikaresepeun. Sugan anjeun salah sahiji jalma anu parantos mutuskeun pikeun ngagaduhan kelompok kolot anjeun sacara permanen jempé sareng cicing di tukang kusabab alesan ieu.

Dina tulisan ieu kami badé nganalisis sababaraha aspek pikeun diperhatoskeun nalika nyiptakeun sareng nyerat dina grup WhatsApp kanggo sepuh. Ku cara kieu urang bakal ngamangpaatkeun kaunggulan anu ditawarkeun ku téknologi sareng urang bakal ngajauhkeun yén kelompok-kelompok ieu janten teu aya gunana sareng malah ngairitasi.

Kumaha kedahna kelompok WhatsApp ti sepuh

  • Anu mimiti Tunjuk hormat ku sadaya anggota kelompok.
  • Jenis kelompok ieu didamel kalayan tujuan anu jelas nyaéta ngabagi inpormasi pikeun kapentingan umum ka sadaya kolot di kelas. Nalika nyiptakeun grup, disarankeun pikeun nunjukkeun jinis hal anu bakal dibahas sareng saha anu bakal tanggung jawab bertindak salaku "moderator".
  • Ibu sareng bapak kedah konsultasi upami hoyong ditambihan kana kelompok sateuacan ngalakukeun éta. Entong kalebet sacara standar sadaya kolot budak lalaki sareng awéwé di kelas.
  • Pastikeun ngagunakeun tanggung jawab grup. Cegah pisan biaya janten tempat ngabagi gosip ngeunaan sakola, guru komo budak.
  • Hormat kaputusan pikeun ninggalkeun kelompok kolot anu sanés. Henteu aya anu wajib pikeun janten salah sahiji grup ieu.

Grup WhatsApp pikeun kolot

Kasalahan pikeun nyingkahan di grup WhatsApp kolot

  • Lebet kana jejer tipe jalmal (politik, ideu agama, tim sepak bola, jst.) kritik atanapi gosip naon waé. Émut yén kami henteu aya dina grup babaturan.
  • Anggo kelompok éta salaku agenda sakola budak urang. Kami sanés sékrési barudak urang. Aranjeunna jalma anu kedah tanggel waler pikeun tugas imah sareng kawajiban sakola. Aranjeunna salawasna tiasa nyauran pasangan sareng naroskeun.
  • Ngahargaan guru atanapi sakola. Guru kedah janten rujukan murid sareng meryogikeun dukungan ti sepuh supados tiasa ngalaksanakeun padamelan normal. Upami aya masalah, éta langkung saé langkung hadé pikeun ngatur wawancara sareng tutor sareng ngajawab nyalira.
  • Tulis seueur teuing pesen atanapi ngajawab masing-masing masing-masing. Upami grup ieu diwangun ku seueur jalmi sareng sadayana nyerat tanpa kendali, dina akhir dinten bakal aya pesen anu teu aya tungtungna anu seuseueurna bakal dihapus tanpa maca. Tulis waé anu diperyogikeun sareng hormat kana jadwal.
  • Ngalalanyahan privasi tina anggota kelompok anu sanés. Hindarkeun ngabagi data pribadi sareng poto kolot sareng murangkalih anu sanés.
  • Kirimkeun eusi anu teu aya hubunganana sareng kelas (meme, guyonan, ranté virtual, jsb.).

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.