Hak asuh dibagi: naon éta, kumaha sareng iraha nanyakeun pikeun éta

dijagaan dibagi
Dina istilah umum, éta Ngalindungan mangrupakeun tanggung jawab kolot pikeun didikan, karaharjaan sareng pendidikan barudakna. Nalika pasangan putus, atanapi ngan saukur henteu aya, aya sababaraha cara pikeun masing-masing kolot pikeun ngajagaan hak asuh ieu. Éta tiasa janten kolot tunggal atanapi ekslusif, salah sahiji waé, atanapi dibagi.

lamun hak asuh éksklusif, kolot, bapa atanapi indung anu sanés bakal tetep ngagaduhan hak pikeun nganjang sareng cicing. Sareng upami éta mangrupikeun patarosan ngeunaan hak asuh babarengan, murangkalih tiasa cicing sareng kadua sepuh, dina waktos anu sanés hirup babarengan sareng anu hiji. Ayeuna urang ngajelaskeun langkung rinci.

Naon dijagaan gabungan?

barudak di cerai

Penjagaan babarengan lumangsung di kasus pipisahan atanapi perceraian, pasangan domestik, didaptarkeun atanapi henteu, anu mutuskeun pikeun ngeureunkeun hubungan maranéhanana. Hak asuh dibagi ogé tiasa dipénta nalika indung sareng bapakna ngaku yén kolotna putra atanapi putri, sanaos teu aya hubungan.

Jinis hak asuh ieu mangrupikeun pilihan anu paling dipénta dina pisah, sareng di sababaraha komunitas otonom parantos pilihan anu dipikahoyong. Éta ngajamin kolot kamungkinan pikeun terus ngalaksanakeun hak sareng kawajiban anu aya dina kawenangan kolot atanapi tanggung jawab sareng ilubiung dina istilah anu sami dina pamekaran sareng pamekaran barudakna, anu ogé sigana anu paling nguntungkeun pikeun aranjeunna.

Mahkamah Agung parantos mutuskeun kaayaan spésifik anu ngajantenkeun hak asuh babarengan ekslusifSalaku conto, yén barudak nyaksian konfrontasi antara kolotna, atanapi yén nyoko kana kaputusan umum naon waé janten paséa anu telenges. Dina kasus ieu, pengadilan tiasa mutuskeun yén iklim ieu ngarusak emosional pikeun budak leutik, sareng dipikaharti yén aranjeunna bakal sangsara sareng unggal patempatan anyar antara kolotna.

Iraha ngajukeun hak asuh babarengan?

putus pasangan

Ditangtoskeun dijagaan éta dipénta dina waktos anu sanés sareng ngalangkungan prosedur anu béda, gumantung kana kolotna parantos nikah atanapi henteu. Salila pipisahan atanapi cerai, hak asuh ieu tiasa dipénta dina perjanjian pangaturan anu diusulkeun, nalika kolotna satuju pisan. 

Bisi naon waé, hakim bakal kéngingkeun laporan Kantor Penuntut Umum sareng badé ngadangukeun budak leutik anu gaduh penilaian anu cekap, nyaéta ti umur 12 taun, ampir-ampiran. Salian ti kéngingkeun opini ti spesialis mumpuni. Pikeun minuhan kacukupan dijagaan gabungan jaga bakal di jaga teu misahkeun duduluran.

Jagaan ogé tiasa dipénta saatos rézim hak asuh eksklusif, didirikeun dina SK cerai. Pikeun ieu, kolotna bakal nampilkeun ku kasepakatan silih perjanjian pangaturan anyar kalayan langkah-langkah anu aranjeunna hoyong modifikasi. Henteu aya perjanjian antara kolot, upami salah saurang di antara aranjeunna nyungkeun hak asasi babarengan, hakim bakal mutuskeun. Ku paménta salah sahiji kolot, hak asuh babarengan sareng hak asuh tiasa disatujuan.

Dimana cicing di bawah umur?

dijagaan dibagi

Teu aya panerapan dina panerapan anu nangtoskeun kumaha ngalaksanakeun rézim hak asuh babarengan ieu. Dina tiap hal, karaharjaan barudak unggul, sareng kapentingan kapentingan budak leutik di perumahan anu cocog pikeun kabutuhan aranjeunna. Pikeun hakim, jarak fisik ti bumi kolot mangrupikeun hal anu pasti, tapi henteu khusus pikeun masihan hak asuh ieu.

Anjeun tiasa nyarios hak asuh babarengan sareng padumukan tetep barudak nalika pamakean khusus kulawarga, atanapi anu sanés, dipasihkeun ka kadua sepuhna, pikeun période alternatip. Barudak nyaéta jalma-jalma anu tetep aya di dinya sareng kolot anu ngalih ka tempat éta. Dina prakna, anu paling sering nyaéta budak leutik anu ngarobih tempat tinggalna, numutkeun alternation anu disatujuan dina tahanan babarengan.

Barudak bakal didaptarkeun dina alamat dimana aranjeunna nyéépkeun waktos. Sareng upami waktos hirup babarengan sami, éta bakal janten kolot anu milih ku silih satuju alamat tempat murangkalih didaptarkeun. Dina hal kaayaan teu satuju, hakim mutuskeun. Istilah sanés anu kedah diémutan nyaéta hak asuh, anu mangrupakeun hak sareng tugas sareng murangkalih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.