Hal-hal anu anjeun kedah terang ngeunaan bayi

orok bobo

Orok anu dilahirkeun mangrupikeun hal anu paling éndah anu tiasa ditampi kulawarga di bumi. Orok mangrupikeun mahluk gumantung anu peryogi sepuhna pikeun tiasa salamet sareng ngembangkeun sacara saimbang. Anjeun panginten parantos maca sadaya buku ngeunaan murangkalih, tapi bakal aya sababaraha aspék anu leueur, panginten sabab dasarna sapertos anjeun teu ninggali aranjeunna.

Tapi awas! Ngan kusabab éta dasar henteu hartosna yén aranjeunna henteu penting. Salajengna urang badé nyarios sareng anjeun ngeunaan sababaraha hal anu anjeun kedah terang ngeunaan bayi anu anyar sareng anu mungkin anjeun henteu terang ... sanaos anjeun tiasa nebak!

Orok tiasa pikaresepeun

Leres, anu dilahirkeun henteu seuri sareng meryogikeun perhatian anu tetep déwasa, tapi aranjeunna ogé tiasa pikaresepeun. Fisik pikaresepeun. Nalika orok lahir, aranjeunna panginten henteu geulis sapertos orok anu anjeun tingali dina iklan. Nalika anjeun ngalangkungan terusan kalahiran, sirah anjeun panginten parantos cacad sakedik kanggo ngahontal ieu, raray sareng panon anjeun anu gembel. Anjeun teu kedah hariwang, aspek ieu ngan ukur samentawis sareng Ngan ukur sababaraha dinten anjeunna bakal janten orok berharga anu anjeun bayangkeun sateuacan ningali anjeunna pikeun pertama kalina.

Entong ngarepkeun imut salami 6 minggu

Entong ngarepkeun émosional atanapi imut salami 6 minggu munggaran dina kahirupan orok anjeun. Salami 6 minggu kahiji ieu anjeun bakal ngagaduhan bos anu paling nuntut anu anjeun kantos pendakan. Lahirna peryogi kabutuhan dasar sareng émosional pikeun diurus dina waktos ayeuna.

Ieu tiasa ngajantenkeun anjeun bosen sacara fisik sareng méntal, tapi anjeun kedah émut yén sadaya usaha anjeun bakal lunas dina sababaraha minggu. Nalika anjeun ningali anak anjeun seuri, anjeun bakal terang yén naon waé anu anjeun laksanakeun pikeun anjeunna pantes.

Ati-ati tina tali pusar

Umbilical cord hipu pisan sareng anjeun kedah ati-ati sareng jepitan anu ditunda di rumah sakit. Daérah ieu kedahna beresih sareng garing janten nambih kalayan saé sareng ragrag nyalira. Upami tombol beuteung orok anjeun mulai katingali anéh, ngagosok nanah, atanapi bau bau, anjeun kedah langsung angkat ka dokter anak pikeun ningali kaayaan naon éta.

Upami séks dijaga, éta bakal turun langkung gancang sareng biasana meryogikeun waktos dua minggu. Upami ari janten baseuh, anjeun kedah garing. Upami getihan sakedik-sakedik, henteu aya anu kajantenan, tapi upami anjeun ningali aya kajadian anu anéh atanapi éta henteu sigana normal, nalika henteu ragu, teras-terasan angkat ka dokter pediatrik pikeun nasihat.

Sirah leutik na bakal nyingsieunan anjeun

Normal pikeun sieun, sirahna henteu ngagaduhan tulang kongkorongna ditutup secara lengkep sareng ieu tiasa ngajantenkeun anjeun nyalindungan anjeunna. Ieu henteu goréng. Anjeun kedah ati-ati sareng sirah budak leutik anjeun. Fontanelles orok ngabantosan tangkorak orok pikeun kapang sorangan nalika nembus kanal kalahiran.

Tapi tong janten obsesi ogé, anjeun henteu kedah hariwang teuing. Henteu kunanaon upami anjeun nyisiran bagian anu langkung lemes tina sirah orok anjeun, atanapi nguseup lembut sirah alitna anu berharga. Anu penting pisan nyaéta ngajagi anjeun tina henteuna sirah.

Upami anjeunna lapar, anjeunna bakal nyaritakeun anjeun

Ceurik mangrupikeun cara orok komunikasi, janten anjeun kedah mimiti terang tangis na sareng terang kunaon anjeunna nangis sepanjang waktos. Orok anu dilahirkeun kedah tuang unggal dua dugi ka tilu jam, Sareng upami anjeun nuju nyusuan, anjeun panginten gaduh patarosan naha orok anjeun tuang atanapi henteu.

Beurat orok mangrupikeun indikator anu pangsaéna salami dinten-dinten mimiti terang naha anjeunna leres-leres tuangeun atanapi henteu. Pediatrina anjeun kedah marios kasihatan orok anjeun saatos anjeun kaluar ti rumah sakit. Hiji bayi anu anyar kaleungitan 5 dugi 8% tina beuratna salami minggu mimiti hirup, tapi bakal dicandak deui dina saminggu kadua.

Popok ogé bakal ngawartosan anjeun upami anjeunna leres-leres tuang. Orok anjeun kedah baseuh sareng ngeusian lima dugi genep popok sapoé pikeun sababaraha minggu kahiji sareng ngagaduhan antara hiji sareng dua gerakan usus sapoé.

depresi postpartum orok bobo

Kulit garing normal

Kulit garing normal dina bayi, janten penting pisan anjeun ngagaduhan pelembab orok anu saé. Anjeun kedah nempatkeun krim pelembab unggal dinten, ku cara ieu anjeun bakal nyingkahan tatu atanapi éksim dina kulit kusabab kagaringan alami na. Émut mésér pelembab orok anu hypoallergenic sareng henteu ngandung wangi.

Salami sasih munggaran hirup orok anjeun, nabrak pink leutik, ruam dina kulit atanapi handapeun popok tiasa muncul, malah jarawat orok tiasa muncul. Ieu tiasa nyandak sababaraha bulan.

Anjeun teu kedah nyéépkeun waktos anjeun di bumi

Sanaos upami cuaca tiris sareng parah pisan disarankeun nyéépkeun langkung seueur waktos di bumi upami gaduh murangkalih, henteu kedah anjeun nyéépkeun sababaraha bulan di bumi. Anjeun tiasa hirup normal tapi teras-terasan ngagunakeun akal nalika kaluar. Jauhkeun orok anjeun ti panonpoé sareng hindarkeun saha waé anu gering.

Spasi anu katutup pinuh ku jalma ogé henteu disarankan. Upami orok anjeun ngagaduhan duduluran anu langkung sepuh, ajar aranjeunna pikeun némpél suku sareng sanés tangan atanapi rarayna, ieu bakal nyegah aranjeunna tina nginféksi virus naon waé. Sareng upami anjeun ngagaduhan tamu di bumi, tong ngantep aranjeunna noél orok anjeun bari henteu nyeuseuh heula leungeun.

Pikeun komunikasi sareng anjeun, anjeunna bakal nangis

Sakumaha anu parantos kami tunjukkeun sateuacanna, orok ngan ukur terang kumaha komunikasi ku nangis. Éta cara ngawartosan anjeun yén anjeunna meryogikeun naon-naon. Ku cara ieu anjeunna tiasa ngawartosan anjeun upami anjeunna lapar, tiris, popok kotor atanapi upami anjeunna ngan saukur hoyong anjeun masihan cinta. Paguneman munggaran ieu sareng anjeun tiasa rada ngareuwaskeun, tapi anjeun kedah terang yén sakumaha sababaraha dinten, anjeun bakal ngartos anjeunna sampurna. Tapi anjeun henteu kedah ngantosan nangis kanggo ngiringan orok anjeun ogé, éta ogé ngagaduhan basa sanés lisan anu maju: upami aranjeunna saré aranjeunna bakal nguap atanapi némpél panonna, upami aranjeunna lapar aranjeunna bakal nyedot tinju, upami aya anu nyeri aranjeunna bakal lengkungan awakna, sareng sajabana.

Sareng émut yén tahap ieu éndah ... sareng sakedap!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.