Barang orok henteu kedah dicandak

tuangeun orok

Kalayan datangna orok hirup anjeun ngalaman parobihan radikal, sareng lumrah pikeun gaduh mamang pasti. Ngasuh orok mangrupikeun hal anu matak pikahariwangeun pisan ka kolot, utamina anu munggaran. Naon hal anu henteu kedah diinum ku orok? Naon tuangeun upami anjeun tiasa? Sababaraha hal sigana jelas pisan tapi anu sanés henteu atra pisan. Éta sababna dinten ayeuna urang ngajelaskeun naon katuangan orok anu tiasa atanapi henteu tiasa tuang.

1-4 sasih mimiti hirup

Sistem pencernaan orok anjeun masih asak janten henteu disiapkeun pikeun nyerna katuangan anu tangtu salami bulan-bulan mimiti hirup. Salila di opat bulan mimiti hirup orok anjeun ngan ukur susu (boh indung sareng formula). Kabutuhan cai bakal gumantung kana jinis susu naon anu anjeun pasihkeun orok anjeun.

Upami aranjeunna nyandak susu ibu anu éksklusif, henteu kedah masihan cai ka murangkalih dugi ka umur 6 bulan, nalika aranjeunna mimiti nyusu. Ieu kusabab susu payudara parantos ngandung sadaya cai anjeun peryogi (khususna 88% susu ibu nyaéta cai). Di sisi anu sanésna, upami orok anjeun nyandak susu formula, anjeun tiasa nawiskeun cai pikeun anjeunna pikeun nyumponan kabutuhanna.

Henteu disarankeun masihan aranjeunna susu sapi atanapi turunan sapertos yogurt dina tuangeun dugi ka sataun, salami éta henteu deui nyusuan. Upami nyusuan aranjeunna henteu kedah jinis susu sanés.

6-12 bulan

Ieu mangrupa jaman adaptasi dina diét anjeun, ieu kalebet bubur sayuran sareng buah. Éta bakal janten pediatrik anu bakal mamatahan anjeun sareng nyarankeun kadaharan anu mana pikeun ngenalkeun orok dina susukanana sareng dina urutan naon. Henteu diperyogikeun pikeun nambihan uyah pikeun olahan, sabab éta nyimpen kaséhatan ginjal barudak dina résiko. Éta ngan ukur tiasa dipasihan sedeng ti umur sataun.

Para ahli henteu nyarankeun dahar lauk dugi ka 6-7 bulan, kacang-kacangan dugi ka 7-8 bulan sareng endog dugi ka 9-10 bulan. Aranjeunna henteu kedah dipasihkeun ka orok atanapi séréal kalayan gluten, henteu roti atanapi cookies sateuacan taun. Atanapi anjeun kedah masihan aranjeunna gula. Buah kedah janten hiji-hijina sumber gula. Janten anjeun kedah ngajauhan jus sanajan aranjeunna diperes di bumi. Éta ngandung sajumlah ageung gula anu henteu saé, sanés pikeun murangkalih boh pikeun déwasa. Buah anu pangsaéna dina potongan leutik, tapi henteu dina jus. Salaku tambahan, masihan jus dina botol ningkatkeun kamungkinan buruk gigi.

naon anu henteu kedah masihan orok anjeun

Ti 1 dugi ka 2 taun

Entong masihan murangkalih anjeun dina umur 2 taun madu Sanaos sigana henteu bahaya pikeun anjeun. Nyababkeun résiko botulismeu di barudak. Sanés ogé jinis sanésna pangamis buatan (stevia, saccharin….), produk enteng atanapi inuman gula.

Sanés masihan aranjeunna snacks, manisan atanapi trinkets aranjeunna henteu nyayogikeun nutrisi kanggo aranjeunna. Upami aranjeunna tuangeun, antepkeun janten nyalira sareng dina waktosna. Boh kacangan aranjeunna kedah dipasihkeun ka murangkalih, sabab aranjeunna alérgi pisan. Disarankeun ngenalkeun aranjeunna ti 5-6 taun.

nu sosis, zaitun, céri sareng permén Aranjeunna henteu disarankeun kusabab résiko sesek sahenteuna 3-4 taun. Pasti lauk kusabab kandungan raksa anu luhursapertos lauk pedang sareng tuna birufin. The sausages gaduh seueur teuing gajih sareng uyah, sareng kaléng Aranjeunna ngagaduhan seueur bahan pengawet sareng uyah.

Sababaraha kali kusabab rutin, kabodoan atanapi kurangna waktos urang miceun tuangeun anu disiapkeun anu sacara praktis henteu aya nutrisi kanggo orok urang. Sapertos tuangeun dina kendi, teu aya kajadian upami urang nganggona dina waktos anu khusus tapi urang henteu kedah nganggo rutin. Penting pisan éta kami sadar naon katuangan anu kami nyayogikeun ka murangkalih urang, upami aranjeunna leres tuang sareng nutrisi.

Kusabab émut ... tanggung jawab urang salaku kolot pikeun terang naon anu kedah didahar ku barudak urang sareng naon waé anu paling saé sareng pang parahna pikeun aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.